ترامپ ماهیت صفحات خورشیدی را منفور می‌کند!

رییس جمهور ایالات متحده پیشنهاد داد دیوار حایلی که قرار است بین مکزیک و ایالات متحده کشیده شود با صفحات خورشیدی پوشانده شود!

به گزارش «انرژی امروز» همان دونالد ترامپی که سال‌های بیشماری از عمر خود را صرف انتقاد از غیراقتصادی بودن انرژی‌های تجدیدپذیر کرده بود و همانی که ایالات متحده را از پیمان تغییرات اقلیم پاریس خارج کرد حالا از ایده‌ اضافه کردن پنل‌های خورشیدی بر روی دیوار حایل بین ایالات متحده و مکزیک صحبت می‌کند.

رییس جمهور ایالات متحده بر این باور است که این پنل‌های خورشیدی شکل و شمایل دیگری به دیواری خواهند داد که این رییس جمهور قصد دارد ارتفاع آن را به بیش از 15 متر برساند. یعنی یک «سازه زیبا» درست خواهد شد.

احتمالا با این کار صفحات خورشیدی از حالت سازه‌های متخاصم در ایالات متحده خارج خواهند شد.

در ایالات متحده محققان بر این باورند که مردم آمریکا باید با نصب صفحات خورشیدی در منازل خود، هزینه‌های مصرف انرژی خود را تا 75 درصد کاهش دهند. اما دونالد ترامپ انرژی‌های تجدیدپذیر اینچنینی را عددی حساب نمی‌کند.

این ایده آقای رییس جمهور برای تزئین دیوار حائل با صفحات خورشیدی تردیدهایی در خصوص عملی بودن و منطقی بودن آن پدید آورده است.

لانگدام واینر، تحلیل‌گر سیاسی می‌گوید: پنل‌پوش کردن این دیوار به معنی دکوراسیون صِرف بدون استفاده از ماهیت واقعی آن در کاربردی با ماهیتی منفور، یعنی جداسازی یک گروه از مردم از گروه دیگر است.

او ادامه می‌دهد من نگران این مسله هستم که برق خورشیدی [حاصل از پنل‌های خورشیدی روی این دیوار] قرار است کجا استفاده شود؟ برای کشتن مردمی که می‌‌خواهند از این دیوارها بالا بروند؟

از نظر نزار الصیاد، پروفسور دانشگاه برکلی، این دیوار نه از نظر حقوق بشری قابل دفاع است و نه از جنبه‌های امنیتی، موثر.

او می‌گوید «اینکه بخواهیم این دیوار را با یک کارکرد فنی آرایش کنیم، حماقت محض خواهد بود».

در بخش‌های زیادی از مرز ساخت یک دیوار غیرقابل انجام است،‌ چه صفحات خورشیدی باشند چه نباشند. حتی اگر یک دولتی بتواند چنین کاری انجام دهد پیکر بندی یک دیوار اصلا مناسب یک مزرعه خورشیدی نیست.

آلبرت پاپه، از مدرسه معماری رایس، می‌گوید «هیچ نیروگاه برق خورشیدی وجود ندارد که بر روی یک خط چیده شده باشد. چون صفحات خورشیدی باید پخش شوند.».

از طرفی در چهل مایلی نزدیک مرز مکزیک، تعداد کمی آمریکایی زندگی می‌کنند و دولت باید کلی پول خرج کند تا برق حاصل از این دیواره خورشیدی را به مردم برساند.

فاینشنال تایمز هم در آنالیزی که انجام داده است به این نتیجه رسیده است که هزینه‌های ساخت چنین سازه‌ای به قدری زیاد است که این پروژه را در گروه «پروژه‌های عبث» قرار داده است.

با این وجود، واینر اعتقاد دارد شاید پنل‌های خورشیدی شکل و شمایلی دوستانه‌تر به این دیوار بدهند.

او می‌گوید پیشنهاد ترامپ یادآور «سبز کردن» یک دهه پیش کارخانجات فولاد در شمال چین است.

این کارخانجات اقدام به کاشت درخت در اطراف کارخانه کردند که مثلا نگران موضوعات محیط زیستی و ایمنی و بهداشت سکنه اطراف کارخانه هستند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن