از جنگ تجاری آمریکا و چین،فروشندگان نفت به هند سود میبرند
یکی از گزینههای پیش روی تولیدکنندگان نفت آمریکا، صادرات نفت به هند است که در حال حاضر هم سهمش از خرید نفت را از این کشور افزایش داده است.
در ماه مه خریداران برتر نفت آمریکا پالایشگاههای چینی بودند و با احیای تولید داخلی و صادرات در سالهای اخیر تبدیل به یکی از واردکنندگان عمده نفت از این کشور شده بودند. اما با بالا گرفتن تنش تجاری میان دو کشور در دوران «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، فروش نفت به دومین اقتصاد برتر جهان ممکن است روندی کاهش را پی بگیرد.
«سندی فیلدن» رئیس بخش تحقیقات کالا و انرژی در موسسه «مورنینگ استار»، گفت: «اگر چین تعرفههای گمرکی بر واردات نفت از آمریکا اعمال کند، پالایشگاههای این کشور دیگر نمیتوانند از آمریکا نفت خام بخرند، چراکه چنین اقدامی هزینه بیشتری برایشان به همراه دارد. در این صورت فروشندگان آمریکایی نفت باید در پی بازارهای جدیدی باشند.»
یکی از گزینههای پیش روی این تولیدکنندگان، صادرات نفت به هند است که در حال حاضر هم سهمش از خرید نفت از آمریکا را افزایش داده است. در ماه مه، پالایشگاههای هندی چهار میلیون و 700 هزار بشکه نفت خام از آمریکا وارد کردند که 9 برابر میزان مشابه در ماه آوریل است.
چنانچه چین تعرفههای بیشتری بر واردات نفت از آمریکا اعمال کند، این احتمال وجود دارد که شاخص نفت خام وست تگزاس اینترمدیت کاهش یابد و این امر باعث میشود در قیاس با شاخص استاندارد و جهانی برنت در موضع ضعیفتری قرار بگیرد. همین امر موجب میشود هند نسبت به خرید نفت آمریکا تمایل بیشتری داشته باشد.
این در حالی است که پالایشگاههای هند برای تصفیه نفت خام سنگین ایران که سولفور بالایی دارد، طراحی شدهاند. اما در حال حاضر این ذخیره نفتی تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد. عمده نفت تولیدی در آمریکا نفت سبک و با سولفور پایین است که از منابع نفت شیل یا پلمه سنگ بهدست میآید.
فیلدن در این رابطه گفت: «نفت شیل نمیتواند جایگزین نفت ایران باشد. پالایشگاههای نفتی هند نمیتوانند تمام حجم نفت صادراتی آمریکا به چین را به سمت خود جذب کند. البته آنها میتوانند نفت آمریکا را وارد کنند، اما آیا قادر به عملآوری آن هستند؟»