افزایش عمر خطوط لوله با بهره گیری از آندهای جریان تزریقی اصلاح شده داخلی

پروژه پژوهشی «بهبود تکنولوژی تولید آندهای جریان تزریقی به منظور بهبود مقاومت به خوردگی، سطح خوردگی، خواص مکانیکی، گسیختگی های اتصال و چگالی جریان» با هدف افزایش عمر خطوط لوله انتقال گاز اجرا شد.

به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی مدیرعامل انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران، با اشاره به اهمیت طراحی و اجرای این پروژه و با بیان این مطلب، اظهار داشت: با توجه به کاربرد وسیع سیستم های حفاظت کاتدی در خطوط لوله و تجهیزات شرکت ملی گاز ایران، بهینه سازی این سیستم با هدف دستیابی به بازدهی بالاتر از اهمیت خاصی برخوردار بود.

وی در ادامه افزود: برای نخستین بار، تحقیقات جامع در این زمینه انجام می شود و پیش از این مطالعات جامعی در زمینه تاثیر عوامل مختلف بر مشخصات مکانیکی چدن پرسیلیس صورت نگرفته بود.

به گفته توکلی، این پروژه می‌تواند سبب افزایش عمر، بالا بردن کیفیت (حفاظت بهتر از تجهیزات و خطوط انتقال) و در ادامه، بی نیازی از واردات و کاهش هزینه ها شود.

این مقام مسئول تاکید کرد: استفاده از روش حفاظت کاتدی از نوع جریان تزریقی با استفاده از آندهای چدن پرسیلیس، یکی از روش های پر کاربرد در محافظت از لوله های زیر زمینی و تجهیزات در معرض خوردگی است.

مدیرعامل انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: در این پروژه، پس از بررسی شرایط موجود در استفاده از این آندها، تمهیدات مختلف شامل استفاده از عناصر آلیاژی مکمل، بهینه سازی روش و پارامترهای ریخته گری و عملیات حرارتی با لحاظ کردن صرفه اقتصادی و نیز استانداردهای مرتبط با هدف بهینه سازی چگالی جریان، مقاومت و نرخ خوردگی، سطح خوردگی آند و خواص مکانیکی آن بررسی شد.

وی تصریح کرد: دستورالعمل‌های بهینه سازی شده برای تولید این آندها تدوین و نمونه عملی آن آزمایش شده است.

توکلی اعلام کرد: بهبود کیفیت و در نتیجه، عمر بالاتر آندها و اتصالات آن می تواند تاثیر به سزایی در صرفه جویی اقتصادی شرکت داشته باشد و زمینه را جهت خودکفایی و توسعه های بیشتر مهیا کند.

وی با اشاره به ویژگی های این پروژه گفت: بهینه سازی فرآیند تولید آندهای پرسیلیس، در سطح جهانی یکی از زمینه های پویا در بعد تحقیقاتی و نیز در بعد اجرایی بوده و هم اکنون در حال تکامل است.

مدیرعامل انتقال گاز ایران`&gt.شرکت انتقال گاز ایران ادامه داد: استفاده از ترکیب آلیاژی جدید، طراحی تکنولوژی ریخته گری و عملیات حرارتی مناسب و کارا به همراه ارایه پارامترهای فرآیند، از جنبه های نوآوری این محصول در صنعت داخلی است.

توکلی با بیان این که پروژه یادشده در 13 مرحله، عملیاتی شده، اظهار داشت: این پروژه پس از شناسایی عوامل و شرایط محیطی موثر بر آندهای جریان القایی، بررسی ترکیب آلیاژی و روش ساخت آند چدن پرسیلیس در ایران و طبقه بندی انواع خرابی های آن، بررسی تاثیر عوامل محیطی بر طول عمر مفید آندها و … اجرایی شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن