باید هر اقدامی برای حضور کشتیرانی خارجی در ایران انجام دهیم
دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته پیشنهاد کرد که دولت بخشی از وجوه حاصل از فروش نفت که ایران از کشورهای خریدار مطالبه دارد به توسعه ناوگان کشتیرانی کشور اختصاص دهد.
دکتر مسعود پلمه تاکید کرد: برای مقابله با تحریمهای آمریکا از هر اقدامی که منتهی به حضور حداکثری شرکتهای خارجی در کشور، توسعه فعالیتهای شرکتهای ایرانی و در نهایت تشویق و ترغیب هر شخصی با هر ملیتی برای فعالیت در ایران که منطبق بر قانون و مصالح کشور باشد نباید دریغ کنیم و باید انجام دهیم.
باز هم پای قوانین مزاحم در میان است
وی ادامه داد: بدون شک قسمتی از فعالیتهای ما نیاز به حذف و یا اصلاح قوانین و دستورالعملهایی دارد که مانع حضور 100 درصدی سرمایهگذار داخلی و خارجی در کشور است که این قوانین میتواند بخشی از قوانین امور گمرکی، قوانین بندری، قوانین مالیاتی و … باشد.
ضرورت ایجاد انگیزه برای کشتیرانیهای محلی و منطقهای
به اعتقاد وی، باید با ارائه تسهیلات مادی و معنوی برای خطوط کشتیرانی به منظور حضور در بازار ایران ایجاد انگیزه کنیم، زیرا همه شرکتهای کشتیرانی خطوطی نیستند که با آمریکا مراودات تجاری داشته باشند،بلکه تعدادی از آنها شرکتهای محلی و یا منطقهای هستند که میتوانند با برخورداری از پوششهای تهدیدات احتمالی، با ایران همکاری داشته باشند. این تسهیلات را میتوان ارائه سوخت یارانهای، پوشش بیمه P&.I، خدمات ردهبندی و… بر شمرد.
حامی بخش خصوصی باشیم
دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته تاکید کرد باید برای شرکتهای خصوصی در حوزه کشتیرانی امکان تامین منابع مالی مورد نیاز خرید یا اجاره کانتینر و کشتی را به وجود آوریم تا بتوانند جریان مستمر انتقال کالا به کشور را در اختیار داشته باشند.
واردات را مدیریت کنیم
مسعود پلمه در ادامه افزود: میتوانیم واردات را مدیریت کنیم. با این اقدام ارزبری قسمتهای مختلف را کنترل و بهینه میکنیم و به نیازهای واقعی و ضروری اقتصاد کشور، ارز اختصاص میدهیم همچنین توانمندی خود را در مقابله با تهدیدهای تجارت بینالمللی افزایش میدهیم و وابستگی کشور را به واردات به حداقل ممکن میرسانیم.
دولت باید در اسرع وقت توجه ویژه خود را به واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع داخلی کشور معطوف دارد و اقدامات اجرائی لازم و فوری را مرعی نماید.
اتحاد دولت و بخش خصوصی رمز پیروزی است
به اعتقاد وی، همه این مسائل مستلزم برنامه مدون، رفتار و رویکرد صحیح و تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی است در نتیجه نه دولت به تنهایی میتواند از پس تحریم برآید و نه بخش خصوصی به تنهایی میتواند برای مقابله با تحریمها راهبردی داشته باشد باید ید واحده باشیم در این صورت با اتحاد از پس این دوره از تحریمها هم برخواهیم آمد هر چند معتقد هستیم که هزینه و مشکلات خاص خود را دارد.
گذاشتن همه تخممرغها در سبد یورو اشتباه است
مسعود پلمه با اشاره به اینکه، رویکرد ارزی ما بر اساس یورو تدارک میشود گفت: این اقدام به عنوان یک مفر، ستودنی است اما نباید سیاست قطعی و اصلی ارزی ما گردد. زیرا اگر همه تخممرغها را در سبد یورو بگذاریم احتمال دارد در آینده با اروپا هم دچار مشکل شویم بنابراین اگر میخواهیم با چین، روسیه، ترکیه و … ارتباط تجاری داشته باشیم باید قدرت چانه زنی خود را به قدری بالا بریم که بخش اعظمی از مبادلات ارزی ما با این کشورها به ارز ملی طرفین باز گردد.
اختصاص بخشی از مطالبات نفتی به خرید کشتی
وی در پایان تاکید کرد نیازهای زیرساختی را طبیعتا دولت به شیوه بسیار مطلوب میتواند حل کند زیرا ما به واسطه مبادلات نفتی که با بعضی کشورها داریم طبیعتا وجوه حاصل از فروش نفت را از این کشورها مطالبه داریم، دولت میتواند بخشی از این مطالبات را به خرید کشتی ولو کشتی دست دوم و یا کانتینر اختصاص دهد تا توانمندی ناوگان ملکی بخش خصوصی ایران افزایش یابد.