اختصاص 1800 میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های یزد

وزیر نیرو گفت: هم اکنون این وزارتخانه در استان یزد 804 پروژه در بخش آب، برق، فاضلاب و انرژی‌های تجدیدپذیر در دست اجرا دارد که حدود یک هزار و 840 میلیارد تومان برای پروژه‌های یاد شده در نظر گرفته شده است.

رضا اردکانیان شامگاه پنجشنبه، چهارم مردادماه در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان یزد با بیان این مطلب افزود: هم اکنون این وزارتخانه در استان یزد 804 پروژه در بخش آب، برق، فاضلاب و انرژی‌های تجدیدپذیر در دست اجرا دارد که حدود یک هزار و 840 میلیارد تومان برای پروژه‌های یاد شده در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تاکنون حدود 750 میلیارد تومان از اعتبارات پرداخت شده و هزار و 100 میلیارد تومان آن نیز می‌بایست برای به سرانجام رسیدن طرح‌های صنعت آب و برق در استان تامین شود.

اردکانیان با اشاره به اینکه موضوع تامین مدت درازمدت آب استان یزد در برنامه این دوره وزارت نیرو است، گفت: در کوتاه‌ترین زمان ممکن این بررسی‌ها و جمع‌بندی‌هایی که صورت می‌گیرد نهایی شده و با اطمینان خاطر بیان می‌شود که هیچ جای نگرانی از جهت صدور مجوزات لازم وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه این امر از جمله سیاست‌های کلی دولت است، خاطرنشان کرد: به همین دلیل هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد و همین امسال و به همین زودی‌ها جمع‌بندی وزارت نیرو در بخش آب به نتیجه می‌رسد و به مدیران استانی انتقال می‌دهیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: هر اقدامی که لازم باشد در حوزه جذب بخش خصوصی و اعتبار انجام می‌دهیم که این کار به بهترین نحو ممکن انجام بگیرد تا بحث تامین آب یزد عملیاتی شود.

اردکانیان با تاکید بر اینکه بحث آب‌های فسیلی هنوز به نتیجه نرسیده است، گفت: در حال حاضر باید چاه ژرف حفر شده در سیستان به نتیجه برسد و بعد از آن به لحاظ کمی و کیفی براساس اقدامات ممکن تصمیم‌گیری صورت پذیرد.

اردکانیان ادامه داد: با توجه به مسئولیتی که وزارت نیرو دارد، هر نوع اعلام نظر رسمی راجع به عدد و رقم موضوع چه در جنبه مثبت و چه در جنبه منفی باید پس از مشخص شدن کامل تمام ابعاد آن رخ دهد.

وزیر نیرو عنوان کرد: حل پایدار مسئله آب به پیش نیازهای جدی نیاز دارد که راه تامین منابع جدید آبی تنها یک بخش از این پیش نیازها است و پایبندی‌های اخلاقی لازمه اصلی این موضوع است.

اردکانیان تصریح کرد: جامعه ای که از این پایبندی برخوردار نباشد نمی‌تواند مشکلی در این زمینه را رفع کند.

وی با بیان اینکه به حمدالله در کشور ما و استان یزد پایبندی اخلاقی در زمینه مصرف صحیح از سطح بسیار زیادی برخوردار است، گفت: این شرایط وجود دارد همانطور که شهر یزد یک شهر جهانی شده، استان یزد در بحث مدیریت مصرف آب به یک مرجع تبدیل شود.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: تهیه طرح آمایش آب محور برای استان یزد یک از اقداماتی است که باید انجام شود، این موضوع را ما در 40 سال نتوانستیم در عرصه ملی انجام دهیم ولی در عرصه استانی این کار امکان‌پذیر است.

اجرای پروژه‌های آب یزد تمام دغدغه‌ها در حوزه شرب را از بین می‌برد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه پساب یک منبع آبی مطمئن و پایدار، گفت: اجرای پروژه‌های آب یزد تمام دغدغه‌ها در حوزه شرب را از بین می‌برد.

حمید رضا جانباز نیز در این نشست با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای تامین آب پایدار یزد برنامه‌های مطمئن دارد اظهار داشت: در حال حاضر سرانه مصرف استان یزد حدود 260 لیتر است که به نسبت استان یزد با اقلیم خشک این استان عدد مناسبی است.

وی با اشاره به اینکه رویکرد وزارت نیرو تامین آب شرب برای تمام شهروندان در شهرها و روستاها است بیان کرد: ما کمترین میزان آب بدون درآمد در کشور را در استان یزد داریم به صورتی که متوسط آب بدون درآمد کشور 24 و در استان یزد 15 است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: به لحاظ تعداد انشعاب به نصب شده فاضلاب به نسبت انشعابات آب در حال حاضر جمعیت تحت پوشش حدود 38 و نیم درصد است و این نشان دهنده این است که تعداد انشعاب فروخته شده در استان وجود دارد که نصب نشده است.

جانباز با تاکید بر اینکه پساب یک منبع آبی مطمئن و پایدار است ادامه داد: لازم است که پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت گیرد و بحث نصب انشعاب‌های فروخته شده به صورت جدی دنبال شود.

وی با اشاره به اینکه هدف گذاری خوبی در این حوزه در استان یزد انجام شده بیان کرد: ما برنامه‌های متعددی را از قبل تعریف کردیم و همه سناریو‌ها تبدیل به برنامه‌های اجرایی شده و علاوه بر تامین آب شرب از سرشاخه‌ها و انتقال آب حوزه به حوزه که الان پروژه در دست اجرا برای حداقل 150 میلیون متر مکعب است و زیرساخت‌های آن در حال انجام است را در دست اقدام داریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور بیان کرد: علاوه بر آن بحث نمک‌زدایی و انتقال آب شیرین شده توسط شیرین کننده‌ها به استان یزد هم در دست اقدام است و در سهم استان یزد در این بحث لحاظ شده و به نظر می‌رسد که ما دغدغه جدی در خصوص تامین آب شرب پس از به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها نخواهیم داشت.

جانباز خاطرنشان کرد: در ارتباط با شاخص بهره‌مندی آب روستایی گفت: شاخص برخورداری ما در بخش روستایی حدود 93 درصد است یعنی اینکه ما زیرساخت لازم برای 93 درصد جمعیت را داریم ولی منبع لازم برای آن را نداریم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن