ارزیاﺑی اﻣﻨﯿﺖ ریزﺷﺒﮑﻪ ﻣﺴﺘﻘﻞ وﻟﺘﺎژ ﻣﺘﻮﺳﻂ دارای ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺑﺎ واﺳﻂ اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮏ ﻗﺪرت در ﺣﻀﻮر اﺧﺘﻼﻻت ﺗﻮان و ﺑﺎر ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺷﺒﮑﻪ ﻋﺼﺒی- ﻓﺎزی ﺗﻄﺒﯿﻘی
در شبکه های توزیع سنتی انحرافهای فرکانس و ولتاژ به عنوان شاخصی برای تشخیص امنیت سیستم محسوب میشود. در حالیکه در یک ریزشبکه مستقل دارای منابع با واسط الکترونیک قدرت، انحرافهای فرکانس و ولتاژ در ریزشبکه در اثر اختلالات توان و بار به خوبی توسط کنترلر فرکانس- توان حقیقی و کنترلر ولتاژ- توان واکنشی کنترل میشود.
از این رو برخلاف آن چه در شبکه های توزیع سنتی روی میدهد، انحرافهای فرکانس و ولتاژ برای تشخیص امنیت ریزشبکه مستقل دارای منابع با واسط الکترونیک قدرت موضوع مهمی به شمار نمیرود. اما در یک ریزشبکه مستقل تعادل بین تولید و مصرف توان به عنوان شاخصی برای ارزیابی امنیت آن خصوصا در هنگام بروز اختلالات توان و بار در نظر گرفته میشود. از این رو اگر این تعادل در ریزشبکه ایجاد نشود، ریزشبکه غیرایمن به شمار میرود. در این صورت نیاز به اقدامات پیشگیرانهای از قبیل ریزش بار و تنظیم تولید در کوتاهترین زمان در ریزشبکه باید صورت گیرد.
در این مقاله یک استراتژی جدید برای بررسی امنیت دینامیکی ریزشبکه در هنگام وقوع اختلالات توان و بار و همچنین استفاده از شبکه عصبی– فازی تطبیقی (ANFIS) برای بررسی این موضوع پیشنهاد شده است. همچنین در صورت تشخیص غیرامن بودن ریزشبکه، پیشبینی اعمال کنترلی پیشگیرانهای توسط دیگر شبکه های عصبی– فازی تطبیقی (ANFIS) پیشنهاد شده است.