کنترل ولتاژ و توان راکتیو دو مرحله ای در شبکه های توزیع در حضور سیستم های فتوولتائیک مبتنی بر پیش بینی کوتاه مدت بار و تولید
کنترل ولتاژ و توان راکتیو بصورت گسترده در شبکههای توزیع برای افزایش کیفیت توان بکار میرود. اخیرا استفاده از تولیدات پراکنده مبتی بر انرژیهای تجدیدپذیر رو به افزایش است که بر عملکرد سیستم و کنترل ولتاژ و توان راکتیو سیستم تاثیر میگذارد. منابع انرژی تجدیدپذیر متناوب و غیر قابل پیشبینی بهویژه سیستمهای بادی و خورشیدی و نیز تغییرات تصادفی سطح بار الکتریکی سیستم میتواند منجر به نوسانات شدید ولتاژ شود.
در این مقاله یک روش کنترل دو مرحلهای برای بهنیه سازی ادوات کنترلی، تنظیم ولتاژ و اعوجاج هارمونیک ولتاژ (THD) پیشنهاد میشود. کنترل تپ ترانسفورماتورها و خازنها بر اساس پیشبینی 24 ساعت آینده بار و تولید در سیستم صورت میگیرد؛ در حالیکه برای پوشش نوسانات ولتاژ در اثر تغییرات تصادفی بار یا تولید، پیشبینی ساعت آینده بار و تولید صورت گرفته و در نهایت از ابزار توان راکتیو سیستم فتولتاییک استفاده میگردد.
نتایج روش پیشنهادی در شبکه 123 باسه IEEE باس استاندارد تحت شرایط بار و تولید متغیر با استفاده از الگوریتم PSO با ماژول آشفتگی (P-PSO) در چهار سناریوی مختلف بررسی شده است. نتایج نشان میدهد که روش پیشنهادی برای کنترل ولتاژ و توان راکتیو بهینه سیستم توزیع دارای منابع انرژی تجدیدپذیر متناوب بسیار مناسب است.