مطالعه ی هرزروی گل حفاری و عوامل مؤثر بر آن در مخزن آسماری یکی از میادین نفتی جنوب غربی ایران

هرزروی گل حفاری یکی از عوامل بسیار نامطلوب در عملیات حفاری چاه‌های نفت و گاز است که تأثیری مستقیم بر عملیات تکمیل و تولید چاه دارد. به‌همین دلیل اهمیت مطالعه‌ی هرزروی و بررسی عوامل مؤثر بر آن را دو چندان می‌کند.بر این اساس در مقاله‌ی حاضر هرزروی گل حفاری و عوامل مؤثر بر آن در مخزن آسماری مطالعه شده است.

بدین منظور با تحلیل اطلاعات حفاری و تهیه‌ی نقشه‌های هرزروی و وزن گل و وضعیت هرزروی در میدان به‌طور جامع بررسی شد. از این طریق علاوه بر درک بهتر و دقیق‌تر از هرزروی‌های موجود در مخزن، ارتباط آنها با مشکلات حفاری نیز بررسی گردید.

با مطالعه‌ی تاریخچه‌ی حفاری این چاه‌ها و با استفاده از نقشه‌های هم‌ارزش، وزن گل مورد نیاز برای حفاری در سازند آسماری در بخش‌های مختلف میدان و تأثیرپذیری آن بر میزان هرزروی مشخص شده است.مشکلات حادث شده در چاه‌ها تحلیل شد و در نهایت با تعیین پراکندگی قطاع‌های مشکل‌دار در نواحی مختلف میدان، تراکم این چاه‌ها در هر ناحیه مشخص و مناطق مستعد از لحاظ بروز مشکل هرزروی مشخص و معرفی شدند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که بیشترین هرزروی در مخزن آسماری، در ناحیه‌ی کوهانه‌ی اصلی ساختار و ناحیه‌ی جنوب‌شرقی و ناحیه‌ی نزدیک به دماغه‌ی شمال‌غربی ساختار میدان به‌وقوع پیوسته و بیشترین وزن گل نیز در کوهانه‌ی اصلی و کوهانک جنوب‌شرقی مخزن به‌کار رفته است. اغلب چاه‌های مشکل‌دار در ناحیه‌ی کوهانه‌ی مرکزی میدان واقع شده‌اند و چاه‌هایی که فاصله‌ی بیشتری از این ناحیه دارند تقریباً بدون مشکل حفاری شده‌اند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن