جذب 50درصد بانکرینگ خلیج فارس در برنامه ششم توسعه
رییس کمیسیون انرژی مجلس، نشست امروز کمیسیون متبوعش با دستورکار بررسی اقدامات دولت در حوزه توسعه بانکرینگ را تشریح کرد.
فریدون حسنوند در تشریح نشست امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گفت: در جلسه امروز کمیسیون موضوع بانکرینگ و اقدامات دولت در این خصوص که در ماده 48 برنامه ششم توسعه بر آن تاکید شده مورد بررسی قرار گرفت.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در ماده 48 برنامه ششم توسعه برخی تکالیف برای دولت و به ویژه وزارت نفت مشخص شده است، افزود: صنعت بانکرینگ به دلیل اهمیت آن به خصوص در آبراه خلیج فارس و دریای عمان می تواند یکی از کارهای ارزشمند در حوزه سودآوری، ایجاد اشتغالف تامین سوخت و خدمات رسانی به شناورهای داخلی و خارجی باشد.
حساسیت کمیسیون انرژی به حوزه بانکرینگ
وی با اشاره به اینکه کمیسیون انرژی با توجه به حساسیتی که در این موضوع داشت دستگاه های مختلف را از سه وزارتخانه نفت، کار، تعاون و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی برای بررسی بانکرینگ دعوت کرد، ادامه داد: معاونان این سه وزارتخانه اعم از معاون برنامه ریزی وزارت نفت، معاون کشتیرانی وزارت راه و شهرسازی، شرکت ملی نفت کش و هلدینگ انرژی در حوزه صندوق بازنشستگی در جلسه امروز کمیسیون حضور داشتند و بحث های بسیار خوبی پیرامون این حوزه صورت گرفت.
نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: نمایندگان سوالات خوبی در این نشست مطرح کردند و پیشنهادهای مفیدی ارائه شد و دستگاه ها نیز درباره تکالیف قانونی و موانع پیش رو توضیحاتی ارائه دادند و پیشنهاداتی از سوی نمایندگان و مرکز پژوهش ها مطرح شد.
تلاش کمیسیون انرژی برای فعال کردن بخش های دولتی، غیردولتی و نیمه دولتی در بانکرینگ
وی افزود: مقرر شد کمیته نفت کمیسیون گزارش جامع و کاملی با پیشنهاد دستگاه های مختلف از جمله مرکز پژوهش ها تهیه کند و در یکی از جلسات وزرای مرتبط با حوزه بانکرینگ دعوت شوند چراکه برخی از مسائل در موضوع بانکرینگ به تصمیمات کلان نیاز دارد.
حسنوند با بیان اینکه فجیره امارات حدود 15 میلیارد دلار از صنعت بانکرینگ درآمد جذب می کند، ادامه داد: بخشی از بانکرینگ می تواند به ایران منتقل شود و در برنامه ششم توسعه نیز حداقل 50 درصد جذب بانکرینگ به صورت تکلیف قانونی برای دولت طی 5 سال در نظر گرفته شده است به همین دلیل در جلسات آتی وزرای مربوطه در کمیسیون انرژی حضور می یابند.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کمیسیون انرژی به دنبال این است که بخش های دولتی، غیردولتی و نیمه دولتی را در بخش بانکرینگ فعال و حمایت کرده و زیرساخت های آن را تقویت کند تا ایران بتواند از این رهاورد به نفع کشور استفاده کند.