درخشش اویک در میدان نفتی آذر و پروژه ان جی ال ۳۱۰۰ دهلران
پروژه انجیال ۳۱۰۰ درحالی به صورت EPCF به گروه اویک واگذار شده است که هدف از آن، جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه با نفت در حوزۀ نفتی دزفول شمالی و جنوب غرب ایلام، تأمین خوراک مورد نیاز پتروشیمی دهلران،تأمین گاز مورد نیاز برای تزریق به چاههای منطقه و افزایش طول عمر آنها درنظر گرفته شده است. کلنگ این طرح که ارزش آن یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار اعلام شده است، در منطقه چشمهخوش دهلران در شهریور 1395 به زمین خورد و با توجه به روند تأمین مالی ازسوی صندوق توسعۀ ملّی، فعالیتهای اجرایی از تیر 1396، شکل اجرایی به خود گرفت. این پروژه افزون بر ارزش اقتصادی خیرهکنندۀ ناشی از جلوگیری از هدررفت گازهای همراه که سالها در این منطقه سوزانده میشدند، آثار قابل توجهی نیز در صیانت از محیط زیست منطقه دارد. افزون بر این موارد، اشتغالزایی و ایجاد رونق اقتصادی در منطقۀ دهلران را نیز میتوان از دیگر نتایج انجام این پروژۀ ملّی در غرب کشور برشمرد.
براساس اعلام مدیرعامل گروه اویک، پیشرفت طرح ساخت انجیال ۳۱۰۰ دهلران تا پایان امسال به ۶۰ درصد خواهد رسید. مهندس «بهزاد محمدی» که در سومین روز از اردیبهشت امسال، میزبان رئیس و اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در مراسم بازدید از طرح توسعۀ میدان مشترک آذر و طرح احداث انجیال ۳۱۰۰ دهلران بود، اعلام کرد: «پیشرفت طرح احداث کارخانۀ گاز و گاز مایع ۳۱۰۰ دهلران تا پایان امسال به ۶۰ درصد میرسد و تولید نفت میدان آذر نیز تا پایان سال از مرز ۶۰ هزار بشکه عبور خواهد کرد.»او که در رأس شرکت پیمانکار اصلی هر 2 طرح قرار دارد، درباره انجیال ۳۱۰۰ می گوید: «این طرح با هدف جمعآوری گازهای همراه نفت میدانهای دهلران، آذر، چشمهخوش و پایدار غرب و تأمین خوراک پتروشیمی دهلران در دستور کار قرار دارد و پیشرفت آن، هماکنون از ۱۸ درصد گذشته است.»محمدی با اشاره به پایان فعالیتهای اویک در مگاپروژههای پارس جنوبی، تصریح کرد: «هم اکنون حوزۀ تمرکز فعالیتهای این شرکت از عسلویه به استان ایلام تغییر یافته است و باید احداث انجیال ۳۱۰۰ را در منطقۀ محروم دهلران به فال نیک گرفت.»مدیرعامل گروه اویک با بیان اینکه شمار کارکنان این طرح در پیک کاری به حدود ۲ هزار نفر میرسد، افزود: «حداقل نیمی از کارکنان این پروژه، از نیروهای بومی تأمین خواهد شد، زیرا پرورش و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص از میان کارکنان بومی، از اهداف اویک در این طرح محسوب می شود.»محمدی با اشاره به تأمین عمده منابع مورد نیاز طرح انجیال ۳۱۰۰ از محل صندوق توسعۀ ملّی، ابراز امیدواری کرد این کارخانه در اوایل 1399 به بهرهبرداری رسمی برسد.
درآمدزایی 600میلیون دلاری میدان آذر
مدیرعامل گروه اویک در ادامۀ این بازدید، ضمن اعلام این که تولید روزانه از میدان مشترک نفتی آذر تا پایان امسال به حدود ۶۵ هزار بشکه میرسد، تصریح کرد: «مذاکرات قراردادی این طرح نیز با هدف تداوم روند توسعه تا تحقق تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت، با جدیت دنبال میشود.»اجرای طرح توسعه میدان مشترک آذر با هدف تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت در چارچوب قرارداد بیع متقابل در دستورکار شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت و شرکت اویک قرار گرفته است که عملیات اجرایی توسعۀ آن به شرکت مهندسی و توسعۀ سروک آذر محول شده است. در همین راستا اواخر 1395، برداشت نفت از این میدان مشترک به میزان ۱۵ هزار بشکه در روز کلید خورد و پس از گذشت حدود ۲ ماه، این رقم به ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت. این میدان که از نظر ژئوفیزیک و حفاری از پیچیدهترین میدانهای نفتی به شمار میرود، از لحاظ شرایط و کیفیت کار با دیگر میدانهای نفتی ایران تفاوت بسیاری دارد. میدان نفتی آذر با حدود ۴ میلیارد بشکه ذخیرۀ نفت درجا، یکی از میدانهای هیدروکربوری مشترک با عراق است که در بلوک اناران واقع در دماغۀ کوههای زاگرس و در امتداد مرز ایران و عراق، در قسمت جنوب غربی ایلام و میان شهرهای مهران و دهلران قرار گرفته است.