شل از پتروشیمی ایران رفتنی شد

ادامه همکاری شل پس از امضای سه قرارداد جدید با صنعت پتروشیمی ایران در قالب فروش لایسنس، انجام مطالعات مهندسی و رفع گلوگاهای تولید اتیلن گلایکول با آغاز تحریم غیرقانونی آمریکا در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

همزمان با اعمال تحریم های غیر قانونی آمریکا، شرکت های معتبر بین‌المللی یکی پس از دیگری فعالیت های خود در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران را متوقف می کنند به طوری که خبرگزاری‌های رسمی کشور از خروج شرکت‌های توتال فرانسه و زیمنس آلمان در هفته گذشته خبر می دهند.

در این بین، شرکت انگلیسی-هلندی شل هم در ردیف شرکت های معتبری است که در فرصت برجام با انجام مذاکرات متعددی موفق به امضای چندین قرارداد و تفاهم نامه اجرایی برای توسعه صنعت پتروشیمی ایران شد.

مهمترین همکاری شرکت شل در صنایع پتروشیمی ایران در حوزه فروش دانش فنی و انجام مطالعات مهندسی پایه در طراحی و ساخت مجتمع های اتیلن گلایکول ایران در طول بیش از دو دهه گذشته تاکنون بوده به طوری که واحد 443 هزار تنی اتیلن گلایکول پتروشیمی مارون، وتاحد 553 هزار تنی پتروشیمی مروارید و واحد 443 هزار تنی پتروشیمی فرساشیمی با هدف تولید انواع محصولات اتیلن گلایکول با دانش فنی و مهندسی شرکت شل در مدار بهره برداری قرار گرفته است.

در طول دوره تحریم حدفاصل سال های 1388 تا 1392 شرکت شل انگلیس همچون بسیاری از شرکت های معتبر اروپایی فعالیت هایش در صنعت نفت و پتروشیمی ایران را متوقف کرد اما با اجرایی شدن توافق برجام هم جز اولین شرکت‌هایی بود که مذاکرات بازگشت را آغاز کرد.

در طول دوره برجام این شرکت انگلیسی ابتدا قراردادب برای فروش لایسنس و انجام مهندسی پایه واحد 120 هزار تنی اتیلن اکساید طرح پتروشیمی ابن سینای همدان را امضا کرد و سپس دو قرارداد به منظور مطالعات مهندسی پروژه جدید اتیلن گلایکول و اجرای پروژه رفع گلوگاه های تولید اتیلن گلایکول پتروشیمی مارون امضا کرد.

«رحیم شریف موسوی» مدیرعامل سابق پتروشیمی مارون پیشتر با اشاره به امضا و تبادل قراردادهای جدید با محور افزایش تولید اتیلن گلایکول با شرکت شل انگلیس، گفته بود: قراردادی با شل برای خرید دانش فنی و لایسنس طرح ساخت یک واحد اتیلن اکساید امضا شده که اجرای این طرح در مرحله مهندسی بوده که پرداخت اولین پیش پرداخت به شرکت شل عملا فعالیت‌های مهندسی در این طرح کلید خورده است.

در این بین، شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم مذاکرات متعددی را با شرکت شل انگلیس با هدف اجرای یک طرح تولید GTL و واحد جدید MTO برای تبدیل متانول به اتیلن در صنعت پتروشیمی در طول سال های 92 تا 96 انجام دادند.

در همین حال، «حسین علیمراد» مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اردیبشهت ماه 96 و در حاشیه برگزاری نمایشگاه نفت تهران از آغاز مذاکرات با شل انگلیس برای اجرا و انتقال تکنولوژی طرح‌های تبدیل متانول به اتیلن MTO در صنعت پتروشیمی ایران خبر داده بود.

از سوی دیگر «هانس نایکهامپ» رئیس دپارتمان ایران در شرکت شل انگلیس بهار پارسال با معرفی «اولیور تورل» به عنوان مسئول شل در مطالعات داخل ایران، اعلام کرده بود: مذاکرات و مطالعات نهایی برای احداث یک واحد GTL و سرمایه گذاری مستقیم در صنایع پتروشیمی ایران مطابق با تفاهم نامه امضا شده با شرکت ملی صنایع پتروشیمی آغاز شده است.

همزمان با مرور مهمترین محورهای گفتگوهای ایران و شل انگلیس در صنعت پتروشیمی با آغاز تحریم‌های غیر قانونی دولت «ترامپ» علیه جمهوری اسلامی ایران، پیش بینی می‌شود شل هم همچون توتال فرانسه و بسیاری از شرکت‌های اروپایی به صورت چراغ خاموش مذاکرات سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی ایران را به حالت تعلیق درآورد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن