هندیها با شانتاژ و گروکشی به فرزاد نمیرسند
سخنگوی هیات رییسه مجلس، گفت: گروکشیهای هندیها با رفتار سبکسرانه وزارت نفت دولت گذشته با این کشور در حالی که انبوهی از دلارهای نفتی ایران در اختیار آنها بود، طبیعی است.
بهروز نعمتی با اشاره به تهدیدات و اظهارات هند برای گرفتن پروژه میدان گازی فرزاد B از ایران، گفت:هر مجموعه ای که قصد فعالیت در میادین نفتی ایران را دارد، از پیمانکاران هندی، چینی و روسی گرفته تا شرکتهای توتال و شل باید براساس ضوابط و مقررات ایران حرکت کند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه «گروکشی و تهدید هیچ کشوری برای کشور دیگر برای انعقاد قراردادی پذیرفته نیستl، افزود: وزارت نفت دولت گذشته رفتار سبکسرانه ای با هندیها داشت، چراکه انبوهی از دلارهای نفتی ایران در اختیار هندیها بود و این تهدیدها و گروکشیها با رفتارهای سطح پایین وزارت نفت دولت گذشته طبیعی است.
برد در مناقصه بینالمللی شرط حضور شرکتها و پیمانکاران در پروژههای نفتی و گازی
نعمتی با تاکید بر اینکه «وزارت نفت و دولت نباید تحت تاثیر شانتاژها و گروکشیهای هند قرار بگیرد»، ادامه داد: براساس عرف و قوانینی که در وزارت نفت ایران وجود دارد شرکتها و پیمانکاران خارجی می توانند در پروژهها و طرحهای توسعه ای شرکت کنند و اگر در نهایت در مناقصات بینالمللی برنده شدند، می توانند در میادین فعالیت کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تمام مناقضات ایران بینالمللی برگزار می شود و نمی توان برای فرد یا شرکت خاصی تسهیلات ویژه ای در نظر گرفت.
لزوم انعقاد قراردادهای جوینت ونچر نفتی و گازی برای ورود تکنولوژی به کشور
وی با بیان اینکه در انعقاد قرارد با توتال و سایر قراردادها نقش شرکتهای داخلی بسیار مهم است، افزود: با توجه به فضای کنونی قراردادها باید به صورت کنسرسیوم منعقد شود، چرا که بسیاری از شرکتهای توانمند داخلی می توانند در مجموعه ساخت داخل اثربخش و اثرگذار باشند، لذا باید به انتقال تکنولوژی در این قراردادها توجه جدی کرد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه «در قراردهای IPC بر انتقال تکنولوژی تاکید فراوانی شده است»، تصریح کرد: در تمامی قرارداهای جدید شرکتهای داخلی باید با شرکتهای خارجی جوینت شوند، تا بتوان تکنولوژیهای جدید را در عرصه صنعت نفت و گاز وارد کشور کرد.