خیانت پتروشیمی ها به تولید ملی با صادرات کود اوره

وزیر جهادکشاورزی گفت: شرکت های پتروشیمی به جای تامین کود اوره مورد نیاز کشاورزان، آن را صادر می کنند که این کار خیانت به تولید ملی است.

محمود حجتی روز شنبه در آیین ششمین گردهمایی سراسری کشت محصولات زراعی سال زراعی ٩٨- ٩٧ که در محل این وزارتخانه برگزار شد، افزود: این شرکت ها از ذخایر تجدیدپذیر تا تجدیدناپذیر کشور استفاده کرده و با تبدیل به کود، آن را با نرخ ارز آزاد صادر می کنند اما کودی در اختیار کشاورزان قرار نمی دهند.

وی اظهار داشت: پتروشیمی ها در حالی کود به کشاورزان نمی دهند که سالانه بین 4 تا 5 میلیون تن کود اوره توسط شرکت های پتروشیمی کشور تولید می شود که از این میزان حدود 3 میلیون تن صادر و نزدیک 2 میلیون تن آن به مصرف بخش کشاورزی می رسد، که برای تخصیص همان نیز اذیت می کنند.

وی تصریح کرد: بخشی از تاخیر در عرضه کود بخش کشاورزی مربوط به اعتصاب کامیون داران بود که باید از استان ها پیگیری می شد زیرا کشاورزان نباید برای تامین نهاده هایی همچون کود نگرانی داشته باشند.

 اصرار دولت به عرضه محصولات اساسی با ارز دولتی

وزیر جهادکشاورزی گفت: دولت اصرار دارد، برخی محصولات اساسی همچون روغن خام و سه نهاده بخش دامی شامل ذرت، کنجاله سویا و جو با ارز دولتی 4200 تومانی در اختیار تولید کنندگان و مصرف کنندگان قرار گیرد.

حجتی اضافه کرد: برای عرضه این محصولات با ارز دولتی نیازمند کنترل و نظارت های جدی و مستمر مسئولان در استان ها هستیم تا این محصولات به صورت تجاری از دسترس ما خارج نشود و با قیمت مصوب در اختیار تولید کنندگان قرار گیرد.

وی تاکید کرد: در تامین کالاهای اساسی در شرایط فعلی هیچ مشکلی نداریم و با اقدام های انجام شده اکنون در بحث تامین کالاهای اساسی از فضای مطلوبی برخورداریم و تاکنون دچار بحران نشده ایم.

حجتی افزود: با این حال چون فضای برخی کالاهای دیگر ملتهب است، ممکن است مشکلاتی بروز کند و بنابراین مسئولان باید پیگیری و نظارت کنند تا آرامش در جامعه برقرار باشد.

وی براین باور است که با تخصیص ارز دولتی به نهاده های طیور باید گوشت مرغ با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

 حجتی از عملکرد مدیران استانی انتقاد کرد

وزیر جهادکشاورزی با انتقاد از مسئولان استانی جهاد کشاورزی خطاب به آنان گفت: مسئولان مشکلات مردم و کشاورزان را پیگیری کنند زیرا حل مشکلات در دست مسئولان استانی است؛ من می توانم به عنوان وزیر جهاد کشاورزی خواهش و ابلاغ کنم اما پیگیری با شما است.

وی توصیه کرد: برای رفع مشکلات باید سعی کنیم با مسئولانی که امکانات دولت در اختیار دارند، صمیمی شویم و خودمان و توان بخش کشاورزی را به آنها معرفی کنیم.

وی گفت: این مشکلات را تا زمانی که به نتیجه نرسیده نباید رها کنیم و اگر «حال» کار نداریم، عنوان» با خودمان به یدک نکشیم» زیرا اگر مسئولیتی را پذیرفتیم به جای فرار از مشکلات به استقبال آن برویم تا راه حل پیدا کنیم و برای تامین نهاده ها حساس و پیگیر باشید.

این مقام مسئول در کابینه دولت دوازدهم با انتقاد از عملکرد برخی سازمان‌ها در حوزه منابع طبیعی و امور اراضی گفت: مشکلات مردم در این حوزه تا 80 درصد در وزارت جهادکشاورزی قابل حل است و خواهش می‌کنم مسئولان در این حوزه موضوعات را پیگیری و حل کنند.

امسال 500 هزار تن گندم بیشتر خریداری شد

حجتی درباره مصرف آب بخش کشاورزی افزود: سال سخت و کم آبی را پشت سرگذاشتیم به طوری که میزان بارندگی ها از 240 میلیمتر به 166 میلیمتر رسیده است.

به گفته وی، بسیاری از استان ها همچون فارس و خراسان در بدترین شرایط خشکسالی قرار دارند با این حال تولید گندم 500 هزار تن بیشتر از سال گذاشته بوده است.

وزیر جهادکشاورزی خاطر نشان کرد که در حوزه دانه‌های روغنی، چغندر قند نیز آمار گویای رشد تولید است. حجتی خواستار استفاده از دانش و ابزارهای جدید در کشاورزش شد و گفت: کشور ما طی سالیان گذشته نیز کم آب بوده و نشانه آن قنواتی هستند که با کمترین امکانات و بیشترین سرمایه ها ایجاد شده است.

وی به افزایش بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: پیش از این به ازای مصرف یک متر مکعب آب 400 گرم ماده خشک گندم تولید می شد اما اکنون این رقم به 3 کیلوگرم افزایش یافته است؛ در بحث تولید شکر نیز به ازای مصرف هر مترمکعب آب 200 گرم شکر تولید می‌شد که امروز این میزان به 900 گرم رسیده است.

وزیر جهادکشاورزی از مسدود شدن هزاران حلقه چاه غیرمجاز توسط وزارت نیرو خبر داد و گفت: میزان رواناب‌ها، چشمه‌ها و آب‌های سطحی کاهش پیدا کرده حتی آنهایی که مجوز برداشت رسمی از آب‌های زیرزمینی را داشتند، حق آبه‌هایشان کاهش یافته با این حال بخش کشاورزی 80 میلیارد دلار کالا تولید می کند.

حجتی اظهارداشت: محوری ترین بخش کشاورزی مصرف بذر است که طی سالهای اخیر با وجود خشکسالی ها، انقلابی در بخش کشاورزی ایجاد کرده است.

وی درباره نشا کاری در بخش کشاورزی گفت: نشا کاری علاوه بر کاهش هزینه های تولید در صرفه جویی آب نقش بسزایی دارد بنابراین باید هرچه سریعتر این روش درکشور فراگیر شود.

وی کشاورزی حفاظتی و توسعه کشت گلخانه ها را در افزایش بهره وری آب و تولید موثر دانست و اظهارداشت: با وجود دانش، تجهیزات و ظرفیت های کشور نباید محدودیتی در تولید نشا داشته باشیم به همین منظور باید کلونی های نشا کاری در گوشه و کنار کشور ایجاد شود که این امر به نفع منافع ملی است. وی درباره مکانیزاسیون کشاورزی گفت: با اقدامات صورت گرفته بخشی از این مشکل مکانیزاسیون کشاورزی حل شده اما نیازمند تسریع در این بخش هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی درباره سیستم های نوین آبیاری گفت: با تمام توان در این بخش کار می کنیم اما سرعت ما کم است زیرا اکنون علاوه بر سیستم های نوین آبیاری، روش های تیپ، مالچ، زیرسطحی و هوشمند آمده که در سیستم هوشمند در ابتدای کار هستیم.

به گفته وی، تاکنون 35 هزار هکتار از اراضی کشت گندم به سیستم آبیاری تیپ مجهز است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن