احیاء دریاچه ارومیه پشت سد مشکلات مالی

گزارش ها از دریاچه ارومیه از تراز فعلی ۱۲۷۰.۴۷ خبر می دهند و این رقم را با ۱۲۷۰.۱۳ سال گذشته مقایسه می کنند، اما وضعیت بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۳ میلیمتر ثبت شده و این میزان در مقایسه با سال آبی گذشته ۷۴ درصد و نسبت به میانگین درازمدت ۵۲ درصد کاهش داشته است.

کارشناسان مهم‌ترین مشکل دریاچه ارومیه را مسائل مالی ذکر می کنند. موسوی، مدیرکل دفتر مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب حوضه‌های آبریز دریای خزر و ارومیه، کمبودهای مالی را عامل پرداخته نشدن به موقع اعتبارات برای پروژه‌ها و رفع موانع انتقال آب از حوضه‌های مجاور به دریاچه ارومیه دانسته که خود دلیل تعویق لایروبی رودخانه‌ها و مرمت و بازسازی تاسیسات آبی است. او امیدوار است برای اجرایی شدن حداکثرآبرسانی به پیکره آبی دریاچه ارومیه، ‌ اعتبارات مورد نیاز در ماه‌های باقیمانده سال به واحدهای اجرایی تزریق شود تا شرایط مطلوب تری برای دریاچه ارومیه فراهم شود.

به گفته موسوی هم اکنون شرکت‌های آب منطقه ای از محل اعتبارات داخلی خود، در حال لایروبی رودخانه‌های همجوار هستند.

عیسی کلانتری دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه هم با اشاره به تخصیص نیافتن اعتبارات لازم برای دریاچه ارومیه، معتقد است که  اگر دولت در راستای تخصیص اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه منابع ندارد از بانک مرکزی قرض کرده و یا از منابع جدید استفاده کند و یا اگر منابع مالی در داخل ندارد، در جهت حفظ منطقه‌ شمال غرب کشور از خارج از کشور قرض بگیرد.

کلانتری می گوید: از رئیس جمهور می‌خواهم، بر روی قولی که به مردم داده‌ است، محکم بایستد و اجازه ندهد که معاونانش قول و وعده‌ی رئیس جمهور را با عنوان اینکه منابع کشور محدود است، نادیده بگیرند. احیای دریاچه ارومیه برنامه‌ای غیرقابل توقف بوده و هزینه‌های آن هیچ ارتباطی با منابع درآمدی دولت ندارد، رئیس جمهور خیلی صریح بگوید که عملیات احیای دریاچه به دلایل محدودیت منابع دولتی متوقف شده است و یا اینکه اگر مصمم به احیای دریاچه هستند که یقینا چنین است، اجازه ندهد معاونانش بگویند منابع مالی نداریم.

به‌گفته کلانتری ما شرمنده‌ی دستگاه‌های اجرایی و پیمانکارانی هستیم که در جهت احیای دریاچه فعالیت می‌کنند از این رو از دولت درخواست تخصیص اعتبار برای دریاچه ارومیه داریم؛ چرا که هرگز نمی توان احیای دریاچه ارومیه را به منابع درآمدی و هزینه‌های دولت وصل کرد.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر اینکه، احیای دریاچه ارومیه خواسته‌ رئیس جمهور و مردم است، گفت: هرگز رئیس جمهور در این راستا دیدگاه خودر ا عوض نکرده‌ است و اگر با همان دیدگاهی که ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شد، به موضوع نگاه شود، قطعا هزینه‌های احیای دریاچه ارومیه تأمین می‌شود.

کلانتری با اشاره به هزینه‌های احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: در سال ۱۳۹۳ این مبلغ به میزان ۲۰ هزار میلیارد بود که اکنون این مبلغ در حدود ۷۰ میلیارد دلار برآورده شده است که خوشبختانه طی تلاش همکاران و برخلاف نظریات موجود، بعد از گذشت دو سال توانسته‌ایم دریاچه ارومیه را به مرحله تثبیت برسانیم چراکه از نظر علمی ثابت شده است که دریاچه ارومیه قابلیت احیا دارد اما اراده‌ و نقش دولت‌ها در این راستا بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه ما دریاچه ارومیه را ارزان فروختیم، تاکید کرد: بنده از سال ۱۳۸۲ هشدار خشک شدن دریاچه ارومیه را تا سال جاری می‎دادم اما این موضوع زودتر از سال ۱۳۹۵ به وقوع پیوست، اما امروزه خوشحالیم که به این نتیجه رسیده‌ایم که دریاچه قابلیت احیا را دارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن