مجلس برای پالایشگاه سیراف آستین بالا میزند
عضو کمیسیون انرژی گفت: در سال اول و دوم بعد از شروع بهره برداری از سیراف از سهم صندوق توسعه ملی و دولت به عنوان دوره تنفس بازپرداخت تعیین کردهایم. یعنی سال اول و دوم غیر از پولی که به شرکت ملی نفت بابت 14.5 درصد میدهند بقیه را طی دوره 12 ساله با نرخ 4 درصد پرداخت کنند.
علی بختیار نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی از ارائه طرحی دوفوریتی برای تامین مالی پروژه پالایشگاهی سیراف خبر داد و گفت: در حال حاضر 8 پالایشگاه 60 هزار بشکهای سیراف جانمایی شده، پروانه و مجوز خوراک دارد، لایسنس آنها مشخص شده و توجیه اقتصادی و IRR خوبی هم دارد اما تنها مشکل این پالایشگاههای میعانات گازی که باعث شده کار طبق برنامه پیش نرود بحث تامین مالی است. بر این اساس ما طرحی دوفوریتی ارائه کردیم که امضای آن هم به تعداد کافی جمع آوری شده و هفته گذشته برای هیات رئیسه مجلس ارسال شده است.
وی در این باره توضیح داد: در طرح ارائه شده اولا هدف این است که نقدینگی را به بخش تولید بیاوریم و برای اینکه آن را جذاب کنیم در سال اول و دوم دوره تنفس گذاشتهایم، در سال اول و دوم بعد از شروع بهره برداری از سهم صندوق توسعه ملی و دولت غیر از 14.5 درصدی که متعلق به وزارت نفت است، به عنوان دوره تنفس بازپرداخت تعیین کردهایم. یعنی سال اول و دوم غیر از پولی که به شرکت ملی نفت بابت 14.5 درصد میدهند بقیه را طی دوره 12 ساله با نرخ 4 درصد پرداخت کنند.
این عضو کمیسیون انرژی ادامه داد: مجریان این طرحها نیز از 50 تا 90 درصد حداقل طرحها را از طریق بورس به مردم واگذار کنند، یعنی سرمایه مردم را به این پالایشگاهها و پتروپالایشگاههایی که طبق قانون تکلیفی باید اضافه کنیم، وارد میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: این طرح جهت آوردن نقدینگی و پول به بخش تولید و هم در راستای رفع مشکل خاص تحریمهای نفتی است. چون مشخصات نفت ایران و مسیرهای فروش آن مشخص و قابل رصد است اما فرآورده اینگونه نیست براحتی میتوانیم بنزین، نفتا و نفت کوره را بفروشیم و سختیهای فروش نفت خام را که اسناد نفتی ایران دارد، نخواهیم داشت. بنابراین اگر طرح یاد شده زودتر تصویب شود یک گام در جهت استفاده از ظرفیت پالایشگاهی جلوتر خواهیم بود.
بیژن زنگنه وزیر نفت روز سه شنبه 13 مرداد ماه با اشاره به مشکل مالی پالایشگاههای سیراف گفته بود: با اجرای این پروژه 480 هزار بشکه میعانات پالایش خواهد شد. البته این پروژهها در آستانه قرارداد بودند اما به دلایل تحریم فاینانس نمیشود اما اگر صندوق توسعه کمک کند طی دو سال همه این پروژه وارد مدار خواهد شد و به این ترتیب هیچ میعاناتی صادر نخواهد شد.