اصلاح الگوی کشت و استفاده از پساب برای مصرف صنایع در استان قزوین

عبدالمحمد زاهدی در سی و هشتمین جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان قزوین با اشاره به تغییر اقلیم، کاهش میزان بارندگی و بروز پدیده خشکسالی در کشور عنوان داشت: ما در استان با مشکل آب رو برو هستیم و اگر امروز میزان مصرف را کنترل ننمائیم در سالهای آینده مردم استان هیچ آبی جهت مصرف نخواهند داشت، لذا نباید فقط به فکر منافع کوتاه مدت باشیم.

استاندار قزوین بیان داشت: دشت قزوین یک دشت مهم و استراتژیک محسوب می‌شود و باید زنده بماند که در غیر این صورت به آیندگان خیانت بزرگی کرده‌ایم پس باید این احساس خطر در مردم ایجاد گردد تا مردم نیز در حفظ و حراست از منابع آبی استان مشارکت و تعاملی سازنده داشته باشند.

زاهدی در ادامه با اشاره به چاههای فرم یک و پنج در استان عنوان کرد: در خصوص این گونه چاه‌ها نظر جمع به اعمال دقیق و درست قانون است البته باید این اعمال قانون از چاه‌های با دبی بالاتر شروع شود و در کنار آن نیز باید بحث فرهنگ سازی و اطلاع رسانی توسط فرمانداران در شهرستان‌های تابعه صورت پذیرد.

زاهدی استاندار قزوین در بخش دیگری از صحبت‌های خود اصلاح الگوی کشت و در اولویت قرار گرفتن پساب برای مصرف صنایع در استان را از جمله راه حل‌های موجود برای مقابله با شرایط بحرانی عنوان کرد. محمدی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به شرایط منابع آبی استان باید دو موضوع مهم بطور موازی پیگیری شود اول حفظ و صیانت از منابع آبی موجود و برخورد با متخلفان این حوزه و دوم پیگیری یک برنامه جامع و مدون در خصوص ایجاد منابع آبی جدید برای استان. محمدی افزود: در بخش برنامه‌های کوتاه مدت تامین آب شرب اقدامات مناسبی صورت گرفته است اما در خصوص برنامه میان مدت و بحث انتقال 60 میلیون متر مکعب آب شرب از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان باید با تمام جدیت و تلاش مسئولین استانی بدنبال اجرایی شدن آن باشند. وی ادامه داد: همچنین انتقال آب از الموت رود و ارتفاعات 2000 و 3000 باید به عنوان یک دغدغه جدید و مهم مورد پیگیری قرار گیرد. حمید پویا مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین در ادامه این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی عنوان داشت: از ابتدای سال آبی 93 تاکنون 2935 حلقه چاه در استان یا مسدود شده و یا از اضافه برداشت آن جلوگیری به عمل آمده که این موضوع سبب حفظ و حراست 382 میلیون مترمکعب آب در سفره‌های زیر زمینی شده است.

وی افزود: برای کسری مخزن سفره‌های آب زیر زمینی باید چاه‌های فرم یک نیز تعیین تکلیف شوند که البته پیشنهاد می‌شود جهت جلوگیری از خشک شدن باغ‌های تحت شرب چاه‌های فرم یک با تعدیل 10 درصدی چاه‌های پروانه دار میزان آب مورد نیاز برای این باغات در استان فراهم شود.

پویا از مزایای این پیشنهاد، به افزایش مشارکت مردم، ایجاد توسعه اقتصادی با حفظ باغات موجود، تسریع در نصب کنتورهای هوشمند و تسریع در روند بررسی و تعیین تکلیف چاههای فاقد برنامه اشاره نمود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن