افزایش تولید یک محصول استراتژیک پتروشیمی کلید خورد

با اجرای یک پروژه 100 روزه، ظرفیت تولید محصول استراتژیک و کلیدی پارازایلین در پتروشیمی نوری به عنوان بزرگترین مجتمع آروماتیکی ایران و جهان 70 درصد افزایش می یابد.

در شرایط فعلی ظرفیت تولید محصول «پارازایلین» در صنعت پتروشیمی ایران حدود یک میلیون و 380 هزار تن در روز بوده که از بالغ بر 50 درصد از این ظرفیت نصب شده تولیدی و قابل بهره برداری نیست.

در طول دوگذشته به دلیل غیر منطقی شدن قیمت خوراک مایع ابتدا واحد تولید «پارازایلین» پتروشیمی بندر امام تعطیل شد به طوری که «رضا امیری» مدیرعامل سابق پتروشیمی بندر امام درباره تعطیلی این واحدها، گفته بود: «ضریب تبدیل میکس زایلین به پارازایلین در پتروشیمی بندرامام از واحدهای بوعلی و برزویه به مراتب پایین‌تر است و به همین دلیل تبدیل آن با قیمت‌های فعلی توجیه ندارد.»

همزمان با تعطیلی واحد پارازایلین پتروشیمی بندر امام، واحد 400 هزار تنی پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا هم از سال گذشته و بعد از وقع حادثه ای تاریخی از مدار تولید خارج شده و پیش بینی می شود دست کم تا سال آینده امکان تولید از این واحد فراهم نشود.

از سوی دیگر واحد 44 هزار تنی تولید پارازیلین پتروشیمی اصفهان هم به دلیل عدم تامین خوراک مورد نیاز همواره پائین تر از ظرفیت اسمی و نصب شده مشغول به تولید بوده است.

در شرایط فعلی، پتروشیمی نوری با ظرفیت تولید بالغ بر 750 هزار تن پارازایلین بزرگترین تولیدکننده این محصول استراتژیک در صنعت پتروشیمی کشور است.

در همین حال، شرکت پتروشیمی نوری با انتشار گزارشی، اعلام کرده: پس از موفقیت پتروشیمی نوری در تعمیرات اساسی آذرماه پارسال، این بار این مجتمع عظیم پتروشیمیایی، خود را برای  تعمیر برج‌های جذب واحد 700 آماده می کند.

بر این اساس به علت عمر بالای غربالگری مولکولی در برجهای جذب واحد 700 پتروشیمی نوری، میزان تولید محصول پارازیلین، در سال‌های اخیر به میزان محسوسی کاهش یافته است، که همین امر مدیران این مجتمع عظیم را بر آن داشت تا نسبت به جایگزینی غربال مولکولی موجود در برج های جذب پارازایلین با نسل جدید آن، اقدام و نیز اینترنالهای برج مذکور شامل سینی ها و ساپورت های آنها را تعویض کند.

این در حالی است که، بر اساس برنامه ریزی مشخص شده در این پروژه، سیستم کنترل برج های مذکور نیز ارتقا می‌یابد.

پس از انجام طراحی اولیه و تامین غربال مولکولی، متریال مصرفی داخل برج و سیستم کنترلی جدید، کار این پروژه به عهده شرکت های داخلی گذاشته شده است تا شرکت مهندسی سازه، کار طراحی تفصیلی خطوط اطراف برج جذب و شرکت وارگه سازه عملیات اجرایی تخلیه، تعمیرات داخل برج و بارگیری غربال مولکولی جدید را به سرانجام رسانند و به این ترتیب، پتروشیمی نوری از نیمه مهر ماه سال جاری به مدت 100 روز یکی از طولانی ترین و حساس ترین تعمیرات خود را تجربه می کند .

پیش بینی می‌شود با اتمام موفقیت آمیز پروژه ارتقا برج‌های جذب واحد 700 ظرفیت تولید پارازایلین به عنوان اصلی ترین محصول مجتمع پتروشیمی نوری حدود 70 درصد افزایش یابد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن