کلانتری، ابرچالش محیط زیست کشور است

چطور ممکن است که یک سازمان که عنوانش حفاظت از محیط زیست است برای تفریح شکارچیان خارجی و داخلی مجوز صادر کند و سبب کشتار موجودات بیگناه و ارزشمندی شود که حفاظتشان را بر عهده دارد؟ هر چند که محیط زیست این‌ روزها به محیط نیست بیشتر شباهت دارد.

کارنامه یک‌ساله عیسی کلانتری در سازمان حفاظت محیط زیست این روزها، آنقدر از امتیازات منفی انباشته شده که به نظر نمی‌رسد با نمره قابل قبولی مختومه شود. کمتر روزی است که اقدامات و تصمیمات کلانتری و معاونانش، آه از نهاد استادان دانشگاه، متخصصان، کارشناسان و فعالان محیط زیست برنیاورد و یا رسوایی‌ها و پنهان‌کاری‌های این سازمان به تیتر خبری رسانه‌ها و حتی سوژه طنز در فضای مجازی تبدیل نشود.

دفاع کلانتری از شکارفروشی را به جرات می‌توان یکی از انتقاد برانگیزترین مواضع وی طی ماه‌های گذشته قلمداد کرد که علی‌رغم تحمیل هزینه‌ای قابل توجه، به موقعیت رییس سازمان حفاظت محیط زیست، کلانتری همچنان بر ادامه آن اصرار دارد: صدور پروانه شکار برای تفریح شکارچیان خارجی و داخلی در زیستگاه‌های شاخص کشور.

رسول خضری، عضو فراکسیون محیط زیست در مجلس شورای اسلامی، شکارفروشی‌های سازمان حفاظت محیط زیست انتقاد کرد و به تسنیم گفت: غیرقابل قبول است که با وجود وضعیت شکننده حیات وحش کشور، برای شکار چارپا و پرنده مجوز صادر کنند و بعد بگویند درآمد حاصل از  فروش پروانه شکار را برای حفاظت از حیات وحش صرف می‌کنیم.

وی ادامه داد: یعنی واقعا سازمان حفاظت محیط زیست این کشور در انجام وظایف خود تا این حد با کمبود اعتبار مواجه شده که ناچار است بخشی از وحوش را به حراج بگذارد و با خون‌بهای آنها از سایر جانوران حفاظت کند؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن ابراز تاسف از شکار اتباع خارجی در ایران ادامه داد: اصلا چطور ممکن است که یک سازمان که عنوانش حفاظت از محیط زیست است برای تفریح شکارچیان خارجی و داخلی مجوز صادر کند و سبب کشتار موجودات بی‌گناه و ارزشمندی شود که حفاظتشان را برعهده دارد؟

خضری یادآور شد: از همان ابتدا انتخاب نابجای آقای کلانتری به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست را اشتباهی بزرگ و استراتژیک از سوی رئیس‌جمهور دانستیم و بابت این انتصاب خطرناک و فاجعه‌بار به کشور و جامعه محیط زیست تسلیت گفتیم.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر افزود: آقای کلانتری که در کارنامه ١٢ ساله  وزارت کشاورزی‌ خود سابقه حفر بیش از ٣ هزار حلقه چاه غیرمجاز در اطراف دریاچه ارومیه  و حوزه آبریز آن را دارد، امروز ابرچالش محیط زیست کشور است؛ هرچند که محیط زیست این‌روزها به محیط نیست بیشتر شباهت دارد.

 خرداد سال جاری بود که سازمان حفاظت محیط زیست پس از 4 سال ممنوعیت شکار چارپایان، با فروش پروانه شکار به متقاضیان، پای شکارچیان خارجی و داخلی را به مناطق چهارگانه محیط زیست و عرصه‌های منابع طبیعی بازکرد. اقدامی که موجی از انتقادات را از سوی استادان دانشگاه، متخصصان، کارشناسان و فعالان محیط زیست، سمن‌های محیط زیستی و نمایندگان مجلس به همراه آورد. علی بختیاری، علی ابراهیمی، علی اکبری (نماینده بجنورد)، سیدراضی نوری، علی‌محمد شاعری، عباس پاپی‌زاده پالنگان، رسول خضری، جبار کوچکی‌نژاد، مهرداد بائوج لاهوتی، علی وقف‌چی، اصغر سلیمی، فریده اولادقباد، عبدالکریم حسین‌زاده، عبدالله حاتمیان، ابوالفضل موسوی بیوکی، نصرالله پژمان‌فر، هاجر چنارانی، بهروز بنیادی و سیدحسین نقوی حسینی از جمله نمایندگانی هستند که صریحا نسبت به شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست انتقاد کرده‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن