رئیس شرکت رنو−نیسان آلیانس در توکیو بازداشت شد
مدیر شرکت خودروسازی فرانسوی ژاپنی رنو−نیسان آلیانس، به دلیل اختلاس مالی و اتهامات مالیاتی در توکیو بازداشت شد. پیش از بازداشت کارلوس غصن، شرکت نیسان اتهام فرار مالیاتی به مدیر مالی این شرکت را تایید کرده بود.
شبکه تلویزیونی NHK در ژاپن گزارش داد مدیر شرکت خودروسازی رنو−نیسان آلیانس روز دوشنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) در توکیو بازداشت شده است. دلیل بازداشت کارلوس غصن فرار مالیاتی در طی چند سال و اختلاس مالی از شرکت عنوان شده است. غصن در ژاپن به «نقض قانون تجارت این کشور» متهم شده است.
در بازرسی و تحقیقات انجام شده از دفترهای مالی این شرکت مشخص شده است که از جمله غصن «در مدت طولانی میزان درآمد خود را کمتر از میزان واقعی آن جلوه داده است». علاوه بر این او به استفاده از بودجه شرکت برای مصارف خصوصی متهم شده است.
شرکت رنو−نیسان آلیانس در پی اخراج سریع کارلوس غصن از مقام خود است.
پس از انتشار خبر بازداشت مدیر رنو−نیسان آلیانس سهام این شرکتها در بازار بورس به نحو چشمگیری تا ۱۲ درصد سقوط کرد.
کارلوس غصن از جایگاه ویژهای در شرکت رنو برخوردار بود. این شرکت در شروع سال میلادی جاری قرارداد غصن را تا سال ۲۰۲۲ تمدید کرده بود.
مسئولیت اصلی مدیر ۶۴ ساله نیسان رنو که لبنانیتبار است هدایت استراتژی این آلیانس، ادامه برنامهریزی کار شرکت و فراهم کردن اتحاد نیسان با میتسوبیشی بوده است. او علاوه بر مقام ریاست شورای اداری و ریاست اجرایی شرکتهای نیسان و رنو، ریاست شورای اداری میتسوبیشی موتورز را هم برعهده دارد.
کار غصن به ویژه در سطح بینالمللی از توجه ویژه برخوردار بود. نیسان پیش از ایجاد آلیانس با شرکت رنو، با غصن که به هفت زبان مسلط است، همکاری میکرد. در سال ۱۹۹۹ غصن خودروسازی فرانسوی رنو را با نیسان ادغام و آلیانس نیسان رنو را ایجاد کرد. او توانست در این زمان نیسان را که با مشکلات مالی عظیمی روبرو بود از ورشکستگی نجات دهد.
کارلوس غصن در سال ۲۰۰۵ به جای لویی شوایتسر مدیر شرکت رنو شد. تغییرات برنامه تولید رنو توسط او با مخالفت دولت فرانسه روبرو شد. دولت فرانسه هنوز ۱۵ درصد سهام این شرکت به ارزش تخمینی ۱۳ میلیون یورو در اختیار دارد.
غصن در زمان تمدید قرارداد خود با رنو کاهش ۳۰ درصدی حقوقش را پذیرفته بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از کارشناسان اقتصادی در سال گذشته کارلوس غصن در راس اتحاد خودروسازیهای رنو، نیسان و میتسوبیشی ۱۳ میلیون یورو درآمد داشته است.
از هر ۱۰ خودروی تولید شده در جهان یک خودرو به شرکت خودروسازی ژاپنی فرانسوی رنو−نیسان آلیانس تعلق دارد.