نفس صنعت نفت به شماره افتاده تحریم‌‌های داخلی صنعت نفت را قفل کرده

می گویند نفس صنعت نفت به شماره افتاده و در بخش آی سیو بستری است، می گویند ایران یکی از اصلی‌ترین تولیدکنندگان نفت و گاز طبیعی در جهان محسوب می‌گردد وبا توجه به اینکه منابع نفتی و گازی، اصلی‌ترین منبع طبیعی زیر زمینی در ایران است، شاید بتوان از دیدگاه کالایی و ملی، آن را به عنوان اصلی‌ترین و مهمترین کالای تولید شده در کشور دانست.

می گویند کارخانه و صنعت یعنی شکوفایی یک ملت است مگر می توان یک کشور بدون صنعت مدعی قدرت باشد و نیازهای حداقلی خود را برآورده کند،اصلا چنین امکانی وجود ندارد.مگر سال حمایت از تولید داخل نیست شعار است یا دستور العمل ؟؟؟؟!!!!

می گویند ای کاش واقعا نفت کشف نمی شد و ما را رها می کرد و همان سیستم کشاورزی و معادن را کار می کردیم و این سرمایه عظیم را آنقدر مجانی بفروش نمی رساندیم و خودمان را وابسته به این صنعت نمی کردیم می گویند وضعیت تولید کنندگان هر روز بدتر از قبل شده و اگر سری به شرکت های صنعتی بزنیم کاملا حال بد تولیدرا حس می کنیم گویا قرار نیست اتفاق خاصی بیافتد .. می گویند درست است که تحریم ها تبدیل به فرصت می شود برای تولیدکنندگان داخلی اما مگر می شود بدون داشتن استراتژی مشخص و حمایت جدی با این پدیده شوم روبرو شد و انتظار موفقیت داشت

این جملات درددل های روسای استصنا ( انجمن سازندگان  تجهیزات نفتی ایران ) در دفتر روزنامه جهان اقتصاد بود .

رضا خیامیان ریسس انجمن می گوید طراحان، تامین کنندگان و تولید کنندگان تجهیزات صنعت نفت از سالها قبل، خلا وجود تشکلی را جهت سامان دادن به امور مشترک واحد های خود احساس می نمودند. بر همین اساس در خرداد ماه سال ۱۳۷۹ هیات موسس منتخب، اقدامات لازم برای تهیه و تدوین اساسنامه را در دستور کار خود قرار داد و در نهایت اولین اساسنامه انجمن در سال ۱۳۸۲ به تصویب مجمع عمومی رسید. در حال حاضر این انجمن دارای بیش از ۵۰۰ عضو فعال در عرصه صنعت نفت است که درصد عظیمی از تجهیزات این حوزه را تامین می نمایند .

عبدالرضا حمیدی نایب رییس انجمن هم می گوید:  بسیاری از نیازهای تجهیزاتی صنعت نفت ایران، طی سالیان متمادی از فعالیت صنعتی و ایجاد زیرساخت های بسیار مناسب طی سه دهه اخیر، توسط اعضای استصنا طراحی و ساخته شده اند. تنوع و دایره تجهیزاتی که توسط اعضای انجمن ارائه می شود بسیار زیاد بوده و بالغ بر ۱۴۰۰ نوع تجهیز از صنایع بالادستی تا پایین دستی در گروه های مختلف از جمله توربین های بخار و گاز، پمپ های فرآیندی، کمپرسورهای هوا و گاز، شیرهای صنعتی، مخازن تحت فشار، مبدلهای حرارتی، مخازن ذخیره، بویلر، برج تقطیر، برج خنک کننده، راکتورها، لوله ها، اتصالات، کاتالیست، مواد شیمیایی، سازه های فلزی، تجهیزات، دکل و مته های حفاری، تجهیزات سرچاهی و درون چاهی، سیستم های کنترل و دیسپچینگ، تجهیزات ابزار دقیق، تابلوهای برق، کابلهای برق و قدرت، تجهیزات و ماشین آلات آتش نشانی، عایقها، رنگهای صنعتی و بسیاری دیگر از تجهیزات مورد مصرف در صنعت نفت را شامل می شود

تحریم های داخلی صنعت نفت را قفل کرده است

خیامیان در این نشست اظهار کرد : شرایط اقتصادی شرایط ویژهای است و در دوران جنگ اقتصادی هستیم که در این شرایط باید تدابیر ویژهای اتخاذ کرد یعنی باید همه دست به دست هم دهیم از بخش خصوصی، دولتی،  رسانه همه بایدکمک کنند تا این دوران را به راحتی بگذرانیم نمیگویبم تحریم خوب است ولی  این تحریم را باید با درایت  به فرصت تبدیل کنیم. اگر به تهدید تبدیل شد هم مسئولین، سازندگان و بخش خصوصی و کشور  ضرر میکنند.

 وی افزود: الان بهترین فرصت که بتوانیم در صنعت نفت تحولی ایجاد کنیم و این فرصت را بوجود اوریم. این  دفعه تحریم ها متفاوت است و تدابیر ویژهای انجام میشود تا ما نتوانیم کار کنیم و ما را از هر لحاظ تحت فشار قرار میدهند نمونه آن کشور چین به آسانی با ما کار میکرد اما، الان با ایرانی ها مشکل دارند، در جاه های دیگر هم همین طور است باید شرایط کسب و کار کشور را روان سازی کنیم.

 خیامیان ادامه داد: تحریم های داخلی بسیار است یعنی کسب و کار قفل است و این ها ما را اذیت میکند و هرچه که بخش خصوصی و   اصحاب رسانه میگویند و هیچ اتفاقی نمی افتد. خیلی وقت است که به وزارت صنعت معدن تجارت اعلام کردیم یک تعداد واحد داریم که مشکل دارند این واحد ها در این شرایط به مشکل خورده باید کمک کرد اما  کاری صورت نمی گیرد.

خیامیان اظهار کرد: سازندگان تجهیزات تلاش میکنند از قطعه سازی به سمت پکیج سازی سوق پیدا کنند یعنی پکیج کامل بسازیم چیزی که کلی تحویل دهیم و انشالله کاری کنیم تا ضربه کمتری بر ما وارد شود.مسئولین باید به بخش خصوصی اعتماد کنند در صنعت نفت ما به عنوان سازندگان تجهیزات این قول را میدهیم که به بهترین نحو کالای مورد نیاز صنعت نفت را تامین کنیم یک بحثی با اتحادیه اروپا داشتیم که اگر تحریم ها اسان تر شد با اروپا کارکنیم .با روسای انرژی اروپا صحبت کردیم شرکت های آن ها با  شرکت های کوچک ما هماهنگ شوند و پروژه های بزرگ را به پروژه های کوچک تبدیل کنیم و بتوانیم با شرکت ها ارو پایی انجام دهیم و ا ین بستگی به راهکاری دارد که اروپا برای کارهای ما در نظر دارند.

وی گفت: الان بحرانی داریم  بعضی  از شرکت ها پول ندارند که به سازندگان بدهند.بانک ها بدون توجه وثیقه را به اجرا درمی آورد و اصلا کمکی در کار نیست به ویژه به شرکت های کوچک و متوسط یک کمکی در کار نیست  اینجا جایی است اگر رقم بزرگی از بانک بگیریم  کاری ندارند اما اکر رقم کم باشد وثیقه و زندگی را میگیرند مصداق داریم سازنده خبر ندارد خانه اش را حراج کردند و بعد که متوجه میشود خیلی از مسایل پیش میآید .

بیش از ۷۰ درصد از کارخانجات  نفتی یا کاملا تعطیل یا نیمه تعطیل یا در شرف تعطیلی هستند

عبدالرضا حمیدی نایب رییس انجمن استصنا درنشست در دفتر روزنامه جهان اقتصاد  اظهار داشت: باید مسایل  را به چند بخش تقسیم کنیم از جمله آن بحث های کلان کشور که مربوط به سیاست کل کشور است  که مقولهای بسیار پیچیده و شاید در توان تحلیل ما نباشد اما، در کنار بحث منطقهای باید دید در کجا قرار گرفتیم و در قبال بخش عظیم صنعت کشور که امروزه  با مشکلات خاصی همراه است، چه باید کرد.

وی ادامه داد: در ارتباط با همسایگان خارجی مان متاسفانه از همه طرف ما را تحت فشار قرار دادند و شاید مسایل اقتصادی مسایل خاص  و حادی در کل دنیا است و تنها در ایران مطرح نیست.

حمیدی تصریح کرد: تمامی شرکت های رقیب خارجی چیزی جز نابودی صنعت ایران نمیخواهند که در حال اتفاق افتادن است و تعارف هم نداریم. اگر بازدیدی از شهرک های صنعتی داشته باشیم شاهد عینی این ادعا هستید. بیش از ۷۰ درصد از کارخانجات یا کاملا تعطیل یا نیمه تعطیل یا در شرف تعطیلی هستند.

 وی تاکید کرد: راهی که با وعده و وعید و قول و قرار هایی که هیچ کدام محقق نمیشوند  در صنعت نفت اتفاق افتاده  که الان به جد این صنعت در  اتاق سی سی یو یاای سی یو حتی تختی برای بستری کردنش وجود  ندارد و هر آن باید منتظر مرگ این صنعت بود .

حمیدی بیان کرد: کارخانه و صنعت یعنی شکوفایی یک ملت و صنعت یعنی بود و نبود یک ملت و همه چیز یک ملت است. مگر میتوان یک کشور بدون صنعت مدعی قدرت باشد و نیازهای حداقلی خود را برآورده کند،اصلا چنین امکانی وجود ندارد

نایب رییس انجمن استصنا با اشاره به شعار امسال تحت عنوان حمایت ازساخت داخل گفت : متاسفانه طی سالهای اخیر وضعیت تولدکنندگان هر روز بدتر از قبل شده و اگر سری به شرکتهای صنعتی بزنیم کاملا حال بد تولید را حس میکنیم .

 وی بخش نامه ها و دستورالعمل های دارای تبصره رو مانع از عملیاتی شدن کارها دانست و خاطرنشان کرد : ممکنه تحریم ها تبدیل به فرصت های خوب شود اما مگر امکان دارد که بدون داشتن استراتژی مشخص و حمایت جدی از تولیدکننده با این پدیده شوم روبرو شد و انتظار موفقیت داشت .

به گفته حمیدی بخش خصوصی زیرانواع مالیات و عوارض وبیمه و گمرک قرارگرفته و گویا خصومتی در کار است . در شرایط اقتصادی همه باید باهم باشیم  در شرایط جنگ نرم وظیفه رسانه سنگین است و باید تلاش کنند فرهنگ باهم بودن را گسترش دهند.

 نهضت فرصت سوزی در صنعت نفت ادامه دارد

وضعیت تولید کنندگان هر روز بدتر از قبل شده و اگر سری به شرکت های صنعتی بزنیم کاملا حال بد تولیدرا حس می کنیم گویا قرار نیست اتفاق خاصی بیافتد .

رضا خیامیان رییس  انجمن سازندگان  تجهیزات نفتی ایران ( استصنا )  در میزگرد جهان اقتصاد با موضوع خودتحریمی درصنعت نفت بیان کرد: صنعت نفت ما قدمت زیادی دارد اما، نروژ کارهای ساخت و پیمانکاری را همزمان با ما آغاز کرد و الان نروژ خیلی از ما جلوتر است و شرکت های پیمانکاری دارد.

وی تاکید کرد: اگر به این صورت حرکت کنیم هرکس دنبال کار خود باشد ضرر خواهیم کرد  یعنی برایمان مشکل بوجود می آید . در شرایط خاصی قرار داریم و نمی توانیم  حل ومذاکره کنیم و این شرایط بوجود آمده ، حالا که بوجود آمده نباید به دنبال این باشیم که چه کسی مقصر است در ابتدا باید از شرایط عبور کنیم  بعد دنبال این باشیم که چی کسی این کار را انجام داده است.

خیامیان گفت: فرصتی که طی ۳۴ ماه در برجام داشتیم خیلی کار ها می توانستیم انجام دهیم  و زمانی که فرصت داشتیم فرصت ها را از دست دادیم و به راحتی می توانستیم خیلی تکنولوژی بیاوریم . یک مساله مهم است و باید بگوییم در جنگ اقتصادی هستیم و همه با هم باشیم می توانیم این شرایط را  پشت سر بگذاریم.

خیامیان اظهار کرد: در صنعت نفت پیشنهاد کرده بودیم  پروژه های های بزرگ را به بنگاه های کوچک تفیذ و تقسیم کنیم  اگر این موضوع صورت بگیرد شرکت بزرگ متولی می شود و بقیه می توانند این پروژه را انجام دهند . در صنعت نفت زیر شاخه هایی داریم  به جز اینکه ساخت و ساز  دارند صنایع پایین دست پتروشیمی بسیار جای کار دارد و می تواند بسیار اشتغال ایجاد کند و روی این صنایع پایین دستی کار نکردیم .

وی خاطرنشان کرد: در نهایت آن چیزی که دولتمردان ما به ویژه شخص آقای روحانی به عنوان رییس قوه مجریه کشور و به عنوان کسی که نسبت به تمام جوامع ایرانی تعهد دارد و  وظیفه ذاتی آن ایجاد اشتغال ، کار ، بازار و تمامی این موارد است، نباید  انقدر دست دست کنند . ما زمان را شدید از دست می دهیم و تبدیل شدیم به کشوری که بهترین کشور  به لحاظ فرصت سوزی است ، شاید در خاورمیانه تنها کشوری هستیم که بهترین فرصت هارا به آسانی از دست داده ایم و همچنان این نهضت ادامه دارد.

وی گفت: دانش فنی  ما به ساعت حرکت می کند نه به ماه و سال. هنگامی که تکنولوژی به دقیقه حرکت می کند تا بخواهد آن پرونده را باز کنیم کهنه شده است و دانش بدر نمی خورد پس از همین بخش فرصت سوزی اتفاق می افتد و نخبه ای که مربوط به همین است ایا با این وضعیت می تواند در ایران کار کند؟ با چه دلگرمی کار کند یا به کجا برود؟ یا باید راننده اسنپ شود یا در رستوران یا کنار خیابان دست فروشی کند.

چوب لای چرخ، دستگاه های متعدد و ناکارمد نظارتی یکی از بدبختی های  بزرگ صنعت نفت است

چوب لای چرخ،دستگاه های متعدد و ناکارمد نظارتی یکی از بدبختی های  بزرگ صنعت نفت است که متاسفانه باعث ترس ، نگرانی و دلشوره ی  تمامی مدیران  کارامد صنعت نفت می شود.

همچنین عبدالرضا حمیدی نایب رییس  انجمن سازندگان  تجهیزات نفتی ایران ( استصنا )  در میزگرد جهان اقتصاد با موضوع خودتحریمی در صنعت نفت اظهار کرد: ما می توانیم در همین شرایط ، بحران و تحریم ها حتی اگر. بخواهیم تحریم ها را بی اثر کنیم و اگر بخواهیم می توانیم کشور را روی ریلش باز گردانیم و قطاری که از ریل خارج شده روی ریل به حرکت دراوریم و رویا و تخیل نیست.

حمیدی گفت:  ای کاش واقعا نفت کشف نمی شد و ما را رها می کرد و همان سیستم کشاورزی و معادن را کار می کردیم و این سرمایه عظیم را انقدر مجانی بفروش نمی رساندیم و خودمان را وابسته به این صنعت نمی کردیم.

وی افزود: از این ۱۱۰ سال نفت نزدیک صد سال آن را وابسته صد درصدی هستیم و عین  صد سال است که از لحاظ تجهیزات چه در استخراج، حمل نفت، خط لوله و هر قطعه ای که  بخواهیم همچنان وابسته ایم.

وی گفت :چوب لای چرخ،دستگاه های متعدد و ناکارمد نظارتی یکی از بدبختی های  بزرگ صنعت نفت است که متاسفانه باعث ترس ، نگرانی و دلشوره ی  تمامی مدیران  کارامد صنعت نفت می شود..

حمیدی عنوان کرد: دنیا با ما سر جنگ دارد و  حتی افغانستان هم برای ما مشکل شده است و کل دنیا عزم خود را برای اذیت کردن ما جزم کردند حال ما باید چه کاری انجام دهیم؟ سیلی در حال راه افتادن است باید کاری کنیم.

وی تصریح  کرد : در صنعت نفت ما با ۱۱۰ سال سابقه شاهد پایین ترین ظرفیت استخراج نفت هستیم . کشوری مانند عراق در شرایط پیش از تحریم حتی چهار میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه صادرات دارد و میزان صادرات کشوری مانند ایران  با یکصد سال سابقه و  این سازمان عریض و طویل نفت و بیش از یکصد پرسنل یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه است. عربستان ۱۱ میلیون بشکه استخراج می کند و ما یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه و همچنان ادعا می کنیم یک میلیون قاچاق می شود و به این گونه نیست اگر قرار باشد این قاچاق را با کامیون انجام بدهند یک میلیون لیتر تقسیم بر ۲۲ هزار لیتر برابر است با  ۵۰ هزار تریلی در روز و همچنین عدد تریلی در کل کشور وجود ندارد پس یک جای کار مشکل دارد و باید به آن توجه خاصی نمود.

حمیدی اظهار کرد: انجمن نفت، بنده و سایر همکاران با جان و دل جلسات متعدد با دوستان نفتی برگزار کردیم و راهکارهای  واقعا کارشناسی شده ارایه نمودیم و به مقام معظم رهبری، دفتر ریاست جمهوری و تمامی وزرا نامه ارسال کردیم که پرچم استصنا برافراشته است و بیایید از آن کمک بگیرند

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن