صنعت برق به حوزه لیزری و نیروگاه زباله سوز وارد می‌شود

همزمان با روز پژوهش و در حاشیه جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو، چهار تفاهم‌نامه همکاری در حوزه صنعت برق میان پژوهشگاه نیرو و نهادهای پژوهشی، مالی و فنی کشور به امضا رسید.

همزمان با روز پژوهش و در حاشیه جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو که پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، تفاهم نامه‌های «توسعه فناوری، طراحی و ساخت نیمه صنعتی موتور آهن ربا دائم آسانسورهای گیربکسی به همراه درایو» و تفاهم‌نامه «توسعه فعالیت در حوزه فناوری‌های لیزر، فوتونیک، ساخت و مواد پیشرفته» با حضور مدیران پژوهشی به امضا رسید.

همچنین تفاهم‌نامه «توسعه فناوری تکمیل، طراحی و ساخت نمونه نیمه صنعتی فلوکامپیوتر پایه جهت استفاده در نیروگاه ها‌و مبادی نفتی با سوخت مایع گاز» و نیز تفاهم‌نامه احداث نیروگاه مشترک زباله سوز بخش دیگری از مواردی بود که در حاشیه روز پژوهش به امضا رسید.

در این مراسم براساس تفاهم‌نامه دیگری که میان پژوهشگاه نیرو و سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف به امضا رسید، مربوط به توسعه فناوری تکمیل، طراحی و ساخت نمونه نیمه صنعتی فلوکامپیوتر پایه جهت استفاده در نیروگاه‌ها و مبادی نفتی با سوخت مایع گاز بوده است که در دستور کار دو نهاد قرار خواهد گرفت.

صرفه جویی 50 درصدی مصرف برق آسانسورها با ساخت موتور آهن ربا دائم

گفتنی است: براساس تفاهم نامه‌ای که میان پژوهشگاه نیرو سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی به امضا رسید، دو طرف برای توسعه فناوری، طراحی و ساخت نیمه صنعتی موتور آهن ربا دائم آسانسورهای گیربکسی به همراه درایو به توافق دست یافتند.

براساس این تفاهم‌نامه در دو فاز اکتساب و تولید فناوری، هفت نمونه الکتروموتور آهنربای دائم آسانسورهای گیربکسی به همراه درایور ساخته و سپس خط تولید آن نیز توسط جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی با تیراژ حدود دو هزار و 100 الکتروموتور در سال انجام و راه‌اندازی خواهد شد.

برپایه این گزارش، یکی از کاربردهای بسیار مهم موتورهای آهنربای دایم در صنعت استفاده از آنها در آسانسورهای گیرلس ساختمانهای مسکونی و تجاری است که به دلیل کوچکتر شدن حجم موتور، زمان نصب سریعتر و هزینه سرویس و تعمیرات آسانسور را به حداقل می‌رساند.

همچنین موتور گیرلس آسانسور، برق و انرژی بسیار کمتری از موتورهای گیربکسی مصرف می‌کند و تا 50 درصد در مصرف برق و هزینه‌های آن صرفه جویی می‌شود.

 ورود صنعت برق به حوزه فناوری‌های لیزری

برپایه این گزارش، براساس تفاهم نامه دیگری که میان ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فوتونیک، ساخت و مواد پیشرفته و پژوهشگاه نیرو به امضا رسید، دو طرف در تهیه نقشه ‌راه و اسناد راهبردی در حوزه‎های مشترک کاربردی صنعت برق، مشارکت در مدیریت اکتساب، توسعه فناوری و تجاری‎سازی محصولات مبتنی بر فناوری‎های لیزر، فوتونیک، ساخت و مواد پیشرفته، بسترسازی انجام پژوهش‎های کاربردی در حوزه‌های مشترک، با تقویت زیرساخت‎های آزمایشگاهی مرتبط و شناسایی و رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه لیزر، فوتونیک، ساخت و مواد پیشرفته در زمینه‌های مورد نیاز صنعت برق باهمدیگر مشارکت خواهند کرد.

هدف گذاری برای تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات اندازه‌گیری در نیروگاه‌ها و مبادی نفت و گاز

براساس تفاهم نامه دیگری که با عنوان «توسعه فناوری تکمیل، طراحی و ساخت نمونه نیمه صنعتی فلوکامپیوتر پایه جهت استفاده در نیروگاه ها و مبادی نفتی با سوخت مایع گاز» میان پژوهشگاه نیرو و جهاد دانشگاهی شریف به امضا رسید، تحقیقات جهت ساخت داخل تجهیزات مربوط به اندازه گیری به صورت تخصصی و با جهت گیری تبدیل ایران به صادر کننده این تجهیزات تداوم خواهد یافت.

این قرارداد به منظور ساخت نمونه صنعتی فلوکامپیوتر منعقد شده است. فلوکامپیوترها تجهیزاتی بسیار دقیق و پیشرفته هستند که از آنها به منظور تدقیق اندازه‌گیری جریان نفت، گاز، گازوییل و سایر سیالات هیدروکربنی جهت استفاده در تبادلات مالی استفاده می‌شود. در حال حاضر کشور در این زمینه به طور کامل به محصولات خارجی وابسته است که با اجرای این قرارداد، در آینده‌ای نزدیک ضمن پوشش کامل نیاز داخل، کشور به یکی از مراکز صادرکننده این تجهیز تبدیل شود.

براساس این قرارداد همکاری‌ها در ساخت و تولید نمونه صنعتی فلوکامپیوتر جهت استفاده در نیروگاه‌ها و مبادی نفت و گاز خواهد بود. این قرارداد به صورت مشارکتی با سهم برابر توسط پژوهشگاه نیرو و جهاد دانشگاهی شریف مبادله می‌شود.

احداث نیروگاه مشترک زباله سوز در کشور

همچنین امروز تفاهم‌نامه همکاری با محور توسعه فناوری‌های اولویت‌دار استحصال انرژی از پسماند (WTE) و احداث نیروگاه مشترک میان پژوهشگاه نیرو، مپنا و بانک شهر به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه به منظور توسعه فناوری‌های اولویت‌دار استحصال انرژی از پسماند و احداث نیروگاه مشترک با استفاده از توانمندی‌های داخلی در طراحی، تولید و بهره‌برداری از تجهیزات و توسعه کاربست حوزه انرژی زیست توده منعقد شد.

لازم به ذکر است روزانه بیش از 50 هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که این میزان در کلانشهرها روزانه بیش از 20 هزار تن و در شهرهای شمالی بیش از 6 هزار تن می‌باشد که بخش عمده آن در مراکز مدیریت پسماند دفن می‌گردد.

همچنین بر اساس نقشه راه مدیریت پسماند در کشور که توسط وزارت کشور تدوین شده است می‌بایست ظرفیت احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های استحصال انرژی از پسماند در کشور از ظرفیت محدود کنونی (کمتر از یک درصد) به حدود 20 درصد طی یک برنامه پنج ساله افزایش یابد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن