تغییر ساعت کاری ادارات دولتی در کابل برای جلوگیری از آلودگی هوا
بر اساس اعلامیه این وزارتخانه، ساعت کاری ۱۴ وزارتخانه و هشت اداره دولتی از ۸:۳۰ صبح تا ۴:۳۰ بعد از ظهر و شماری دیگر نیز از ساعت ۷:۳۰ صبح الی ۳:۳۰ بعد از ظهر تعیین شده است. انتظار میرود این تغییر از آلودگی بیشتر هوا در پایتخت جلوگیری کند.
قبل از این ساعت کاری این ادارات از ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر و ۷ صبح تا ۳ بعد از ظهر بود.
عزت الله صدیقی، معین اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت که دلیل این اقدام نه تنها جلوگیری از آلودگی هوا در پایتخت است بلکه کاهش ترافیک شهری نیز هست.
صدیقی گفت که در چهار روز گذشته میزان آلودگی هوا در شهر کابل نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته است.
او افزود که این اداره به دلیل نداشتن دستگاه سنجش میزان آلودگی هوا نمیتواند آمار و ارقام مشخصی را ارائه کند.
صدیقی گفت که اداره ملی محافظت از محیط زیست در هماهنگی با وزارت انرژی و آب و شرکت ملی برق افغانستان (برشنا) در صدد پیدا کردن راه حلهای بنیادی برای کاهش آلودگی هوا در کابل هستند.
قبلا اداره محیط زیست افغانستان اعلام کرده بود که مقدار ذرات معلق در سال ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ در هوای کابل به ۱۵۰۰ میلی میکرون در هر متر مکعب میرسیده که در سال گذشته در فصل زمستان به ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلی میکرون در هر متر مکعب کاهش یافته بود.
این اداره گفته بود که افغانستان و مدیران شهر کابل کار زیادی را در پیش رو دارند تا این مقدار به ۱۵۰ میلی میکرون در مترمکعب برساند.
اداره محیط زیست افغانستان میگوید که کابل در سال ۱۳۸۹ و ،۱۳۹۰ در یک سال ۲۷۰ الی ۲۹۰ روز آلوده داشت. اکنون به استثنا فصل زمستان این شهر حدود ۳۵ الی ۴۵ روز آلوده دارد که میزان آلودگی شهر به مراتب کاهش یافته است.
اداره محیط زیست افغانستان میگوید که حدود ۳۸ درصد از آلودگی شهر کابل به دلیل گرد و خاکی است که از جادههای این شهر به هوا پراکنده میشود.
به گفته مسئولان، خودروهای فرسوده نیز باعث آلودگی ۳۶ درصدی هوای شهر کابل هستند. اداره حفاظت از محیط زیست افغانستان میگوید که ۸۵ درصد از خودروهای شهرکابل، بیشتر از ۱۵سال عمر دارند و حدود ۶۰ درصد آنان باید از چرخه تردد خارج شوند.
منبع دیگر آلایندهها در شهر کابل استفاده از سوختهای جامد مانند چوب و زغال سنگ است. به گفته مسئولان، فقر باعث شده که ۳۸ الی ۴۵ درصد از شهروندان شهر کابل از زغال سنگ، برای گرم کردن خانهها استفاده کنند، چرا که هم ارزان است و هم گرمای بیشتر تولید میکند.