تایوان به چین خواهد پیوست و باید بپیوندد
رئیسجمهوری چین از مردم تایوان خواسته است بپذیرند که این کشور دوباره به چین بپیوندد. او گفته، تایوان به چین خواهد پیوست و باید بپیوندد.
شی جینپینگ، در یک سخنرانی به مناسبت چهل سالگی آغاز بهبود روابط میان دو کشور خواستار پیوستن مسالمت آمیز تایوان به چین با ساختاریک کشور و دو نظام شد.
او همچنین هشدار داد که چین حق استفاده از زور را هم برای خود محفوظ نگهداشته است.
در حالی که اداره دولت تایوان خودمختار و این کشور به صورت بالفعل مستقل است ولی هرگز به طور رسمی از سرزمین اصلی چین اعلام استقلال نکرده است.
جزیره تایوان از سال ۱۹۴۹ و زمانی که رئیس دولت ملیگرای چین پس از شکست از کمونیستها به این جزیره گریخت، همانند یک کشور مستقل عمل کرده است اما چین، همچنان تایوان را استانی جداشده از خود میداند نه یک کشور مستقل و می خواهد که این بخش، زمانی مجددا به طور کامل با سرزمین اصلی یعنی چین متحد شود.
تایوان نمیپذیرد
تسای اینگ – ون، رئیسجمهوری تایوان اما گفته است که این کشور پیوستن به چین را با شرایطی که پکن پیشنهاد کرده است، هرگز نمیپذیرد.
او گفت: میخواهم دوباره تاکید کنم که تایوان هرگز ساختار یک کشور و دو نظام را نخواهد پذیرفت. اکثریت قریب به اتفاق مردم تایوان نیز به شدت مخالف یک کشور و دو نظام هستند.
بر اساس ساختار یک کشور و دو نظام تایوان حق پیشبرد امورات خود را دارد. از این ساختار در هنگ کنگ هم استفاده شده است.
آقای شی در سخنرانیاش گفت که هر دو طرف عضو یک خانواده چینی هستند. او جدایی تایوان از چین را جریانی ناسازگار از تاریخ و یک بنبست توصیف کرد.
رئیسجمهوری چین همچنین گفت که پکن تبلیغات برای استقلال تایوان را تحمل نخواهد کرد. او اضافه کرد:مردم تایوان باید بدانند که استقلال فقط سختی و مشقت در پی دارد.
او تاکید کرد که روابط چین با تایوان بخشی از سیاستهای داخلی چین است و مداخله خارجی غیرقابل تحمل خواهد بود.
آقای شی همچنین گفت که چین از هر گزینهای برای اقدامات لازم علیه مداخله نیروهای خارجی در اتحاد مسالمتآمیز دو کشور و فعالان جداییطلب تایوانی استفاده خواهد کرد.
خانم تسای، روز سهشنبه (اول ژانویه) در سخنرانیاش به مناسب سال نو میلادی گفت که چین باید برای حل اختلافاتش با تایوان از روشهای صلحآمیز استفاده کند و به ارزشهای دموکراتیک آن احترام بگذارد.
در انتخابات منطقه ای ماه نوامبر در تایوان، حزب خانم تسای شکست سنگینی خورد و این از سوی پکن ضربهای به موضع جداییطلبانه او تعبیر شد.
در سالهای اخیر ادعای مالکیت چین بر تایوان به طور فزایندهای شدت گرفته و حالا آنچه پکن درباره تایوان میگوید به یک مسئله کلیدی حاکمیت ملی مبدل شده است.
چین تاکید میکند که کشورهای دیگر فقط میتوانند یا با چین و یا تایوان روابط دیپلماتیک داشته باشند، نه با هر دو کشور.
به همین دلیل چندین متحد بینالمللی تایوان برای ایجاد روابط با چین، روابط دیپلماتیک شان را با تایوان قطع کردند.
سال گذشته، چین همچنین شرکتهای هواپیمایی و هتلها را وادار کرد که در وبسایتهای خود تایوان را به عنوان بخشی از چین فهرست کنند.