اداره امنیت فناوری اطلاعات آلمان از سرقت هکرها با اطلاع بود
اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات (BSI) چندین هفته است که از سرقت گسترده اطلاعات شخصی سیاستمداران و افراد مشهور آگاه بوده است. به همین دلیل هم انتقادها از این اداره به طور فزایندهای افزایش یافته است.
حتی اداره کل آگاهی آلمان نیز به این اطلاعات دسترسی نداشته و طی نامهای به نمایندگان مجلس آلمان بوندستاگ اعلام کرده که از این خبر غروب پنجشنبه ۱۳ دی (۳ ژانویه) آگاه شده است.
مانوئل هافلین، سیاستمدار امور دیجیتالی حزب دمکرات آزاد آلمان میگوید، سیاست اطلاعاتی اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات شگفتآور است. او میافزاید این اداره باید روش خود را توضیح دهد و آن را به صورتی انتقادآمیز بازبینی کند.
دیتمار بارچ، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب چپهای آلمان در مجلس آلمان با خشم نسبت به این اقدام اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات واکنش نشان داده است: «با توجه به ابعاد این سرقت اطلاعاتی، اطلاع ندادن این سرقت سایبری پذیرفتنی نیست.»
او در ادامه این شک را مطرح کرده که شاید این اداره فدرال میخواسته چیزی را پنهان کند.
«مقابله با این حمله هکری خیلی زود رخ داده است»
آرنه شونبوهم، رئیس اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار شبکه تلویزیونی فونیکس همه این اتهام ها را رد کرد و گفت: «ما خیلی زود، در ماه دسامبر، با تک-تک نمایندگانی که در این رابطه قرار داشتند، صحبت کردیم.»
آرنه شونبوهم در ادامه گفت ما از همان زمان اقداماتی برای مقابله با این سرقت سایبری انجام دادیم.
رئیس اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات افزود: «در همان زمان با تشکیل یک گروه کمکی به کسانی که مورد سرقت اطلاعاتی قرار گرفته بودند، یاری رساندیم. و به همین دلیل باید گفت که مقابله با این حمله هکری خیلی زود رخ داده است.»
پنجشنبه ۱۳ دی (۳ ژانویه) مشخص شد که فردی ناشناس در ماه دسامبر سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) توسط یک حساب توییتری، حجم گستردهای از اطلاعات شخصی، از جمله شماره تلفنهای همراه و چتهای خصوصی بسیاری را منتشر کرده است.
این اطلاعات از جمله متعلق به صدها نفر از سیاستمداران ایالتی و فدرال آلمان بوده است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ولفگانگ شویبله، رئیس مجلس نمایندگان آلمان و بسیاری از هنرپیشهها و روزنامهنگاران از جمله افرادی بودند که اطلاعاتشان منتشر شد.
هیچ اطلاعاتی از حزب آلترناتیو برای آلمان فاش نشده است
وزارت کشور آلمان اعلام کرده که هیچ نشانهای از انتشار اطلاعاتی در رابطه با سیاستمداران حزب آلترناتیو برای آلمان به دست نیامده و این حزب تنها حزبی است که در بوندس تاگ حضور دارد و هکرها اطلاعاتی از اعضای آن منتشر نکردهاند.
این در حالی است که نام ۴۱۰ نماینده احزاب دمکرات مسیحی آلمان و سوسیال مسیحی آلمان در مجلس نمایندگان آلمان منتشر شدهاند؛ افرادی که اطلاعات سایبری آنها به سرقت رفته و در فهرستی آنلاین منتشر شده است.
برای روشن شدن این سرقت اطلاعاتی وسیع، در کنار اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات، اداره کل آگاهی آلمان (BKA) اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان (BfV)، سرویس اطلاعاتی برونمرزی آلمان (BND) و پلیس فدرال آلمان فعالیت میکنند.
اداره کل آگاهی آلمان در نامههایی که به نمایندگان مجلس آلمان فرستاده به آنها توضیح داده که احتمال توهین، تهدید یا تخریب اموال افرادی که اطلاعات سایبریشان فاش شده، وجود دارد.
بودجه کم برای امنیت سایبری
کنستانتین فون ناتز، سیاستمدار حزب سبزهای آلمان، که یکی از قربانیان اصلی حمله هکرها بوده، در این باره خواستار بازنگری در سیاست امنیتی آلمان شده است. او میگوید گرچه دولت آلمان در ارتباط با امنیت دیجیتالی مسئولیت بزرگی دارد، اما هر یک از کاربران نیز موظف هستند در باره امنیت فعالیتهای دیجیتالی خود چارهجویی کنند.
کاترین گورینگ اکارت و آنتون هوفرایتر، روسای فراکسیون حزب سبزهای آلمان در بوندس تاگ به نام کلیه اعضای فراکسیون حزب سبزهای آلمان به طور رسمی از این سرقت اطلاعاتی شکایت کردهاند.
هوفرلین، نماینده حزب دمکرات آزاد آلمان در مجلس آلمان در باره این سرقت اطلاعاتی گفت: «بار دیگر شاهد آن هستیم که ساختار امنیت اطلاعاتی کافی برای نمایندگان مجلس وجود ندارد.»
تورستن فرای، معاون فراکسیون اتحاد احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در مجلس آلمان به موضوع بودجه برای امنیت اطلاعاتی در آلمان پرداخته است. او در گفتوگو با روزنامه آلمانی اشتوتگارتر تسایتونگ به کمبود بودجه در این زمینه انتقاد کرده است.
تورستن فرای گفته است: «در حالی که آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی برای امنیت سایبری خود ۲۰ میلیارد دلار خرج کرده، اداره فدرال آلمان برای امنیت فناوری اطلاعات، بودجهای ۱۱۰ میلیون یورویی برای این امر در اختیار دارد.»