ضریب نفوذ فناوری و نوآوری در صنعت خودروی کشور افزایش مییابد
به گزارش از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اسماعیل قادریفر در آئین امضای تفاهم نامه حمایت از ایجاد شتابدهندهها و مراکز نوآوری در حوزه فناوریهای وابسته به صنایع خودرو که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و هاشم یکهزارع مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو همراه بود، گفت: هدف از انعقاد این تفاهم نامه توسعه اقتصاد دانش بنیان، ایجاد مراکز نوآوری و کارآفرینی فناورانه و رسوخ نوآوری در صنایع مادر و کلیدی کشور است.
وی، با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سالی که با نام و شعار حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است، گفت: در این روزهای حساس، با هدف رسوخ فناوری در صنایع مختلف کشور اقدام به ایجاد شتابدهنده در بخش های مختلفی چون خودرو، زیست فناوری، صنعت هوافضا و غیره کردیم. امروز نیز برای ایجاد یک شتابدهنده در صنعت کلیدی و مادر خودرو، تفاهم نامه ای منعقد می شود.
به گفته قادریفر، صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پیشران در همه کشورها مورد توجه ویژه مسوولان قرار دارد؛ زیرا این صنعت رابطه تنگاتنگی با زندگی مردم داشته و نقش بسزایی در توسعه اشتغال و ارزش آفرینی اقتصادی ایفا می کند.
رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی در ادامه بیان کرد: باید تلاش کنیم که ضریب نفوذ فناوری و نوآوری در صنعت خودروی کشور افزایش یابد. این کار باعث افزایش ظرفیت های کسب و کار دانش بنیان و استفاده از ایده ها و توانمندی های جوانان در صنعت خودروی کشور می شود.
وی ادامه داد: اجرای این طرح، در پیشبرد برنامه محوری توسعه اشتغال دولت نیز تاثیر دارد و توسعه منطقی این صنعت مهم تنها با ورود فناوری و نوآوری امکانپذیر است.قادریفر در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ایجاد شتاب دهنده های تخصصی نسل جدید مرحله بعدی اجرای برنامه رشد و توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری در کشور است و معاونت علمی در تلاش است تا این شتاب دهنده ها را در صنایع مختلف کشور نفوذ دهد.
تضمین خرید 5 ساله قطعات و دانش فنی خودروی شرکتهای دانشبنیان
هاشم یکهزارع مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه صنعت خودرو در تمام دنیا به عنوان لوکوموتیو سایر صنایع محسوب می شود، اظهار کرد: ما همیشه در صنعت خودرو به دنبال برقراری ارتباط خوب و مفید با دانشگاه بودیم که این ارتباطات در سطح تحقیقات و مطالعه باقی مانده است.
وی افزود: ما نیاز داریم که این ارتباط سازنده به تولید خودرو و قطعات نیز منجر شود که با امضای این تفاهم نامه و ایجاد شتاب دهنده های ضروری، می توانیم از توانایی جوانان در حل مسایل و نواقص صنعت خودرو استفاده کنیم.
به گفته یکهزارع، صنعت خودروی کشور دریایی از مسایل و نیازها است که با ایجاد دانش فنی درست، می توان به این نیازها توسط جوانان ایرانی پاسخ داد. با توجه به شرایط تحریم؛ از ورود جوانان و متخصصان داخلی به این صنعت استقبال می کنیم.
مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو در ادامه تصریح کرد: باید کاری کنیم که مسایل صنعت خودرو تبدیل به فرصت شود و با کمک جوانان، شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها بتوانیم این صنعت بزرگ و حیاتی کشور را توسعه دهیم.
مدیرعامل ایران خودرو ادامه داد: ما در ایران خودرو تضمین خرید پنج ساله قطعات تولیدی و دانش فنی شرکت های دانش بنیان را می دهیم تا این شرکت ها دغدغه ای در این زمینه نداشته باشند.
وی با اشاره به ضرورت تشکیل شتاب دهنده ها در این صنعت، اظهار کرد: باید شتاب دهنده هایی به عنوان حلقه واسط و زبان گویای ما برای برقراری ارتباط با شرکت های دانش بنیان ایجاد شود تا نیازهای ما را با زبان خودمان به این شرکت ها منتقل کند.