صندوق ضمانت صادرات، صدور نفت توسط بخش خصوصی را تضمین می کند
افروز بهرامی در سیزدهمین همایش سالیانه «اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی» که در مرکز همایش های صداوسیما برگزار شد، افزود: تحریم های ظالمانه محدودیت های زیادی را در روابط بین المللی کشور ایجاد کرده است اما در صورت انسجام و هماهنگی نهادهای متولی در بخش پولی، مالی و تجاری آثار زیان بار تحریم ها کم می شود.
بهرامی ادامه داد: از جمله ریسک های صادرکنندگان مربوط به ریسک های سیاسی و اقتصادی است که صندوق ضمانت صادرات این ریسک ها را پوشش می دهد.
وی به روش های متنوع پوشش ریسک صادرات اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی می تواند از ابزارهایی مانند خرید دین اسناد صادرات و ضمانتنامه های خدمات فنی و مهندسی استفاده کند.
وجود بانک اطلاعاتی گسترده از خریداران محصولات
بهرامی گفت: بانک اطلاعاتی گسترده ای از خریداران محصولات را در دنیا داریم که می توان از طریق آن میلیون ها خریدار ناشناخته اما معتبر را به فروشندگان معرفی کرد.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات افرود: صادرکنندگات سنتی به فروش نقدی تمایل دارند که باعث تقویت رقبای خارجی می شود.
وی یادآوری کرد: برخی صادرکنندگان پتروشیمی تخفیف هایی به خریداران می دهند؛ در حالی که با فروش اعتباری این تخفیف داده نمی شود.
«در صورتی که صادرکنندگان نگران بازپرداخت وجوه فروش اعتباری اند می توانند از ضمانتنامه فروش اعتباری صندوق ضمانت استفاده کنند».
این مسوول ادامه داد: با توجه به کاهش توان مالی بانک ها، صندوق ضمانت می تواند به صدور ضمانتنامه های صدور خدمات فنی و مهندسی اقدام کند که با توجه به ماهیت دولتی آنها، طرف های خارجی آن را می پذیرند.
وی گفت: برای صادرات محصولات پتروشیمی یک بسته ویژه تعریف شده است که صادرات آنها تا یک سال بیمه می شود.
فاصله 2 برابری پوشش صادراتی در دنیا نسبت به ایران
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات افزود: در دنیا 10 درصد صادرات زیر پوشش بیمه قرار دارد در حالی که رقم آن در ایران پنج درصد است.
وی اضافه کرد: در 9 ماه امسال از نظر پوشش بیمه صادرات غیر نفتی 61 درصد نسبت به دوره مشابه پارسال رشد داشتیم.
بهرامی اعلام کرد تا پایان امسال 2 میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی زیر پوشش بیمه قرار می گیرد.
«در زمان تحریم، بیمه ها جایگزین خوبی برای اعتبار اسنادی «ال.سی ها» خواهند بود.
صندوق ضمانت صادرات ایران با همکاری کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) به عنوان تنها شرکت دولتی بیمه اعتبار صادراتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 1352 تاسیس شد و فعالیت خود را زیر نظر مرکز توسعه صادرات ایران آغاز کرد اما به دلایلی فعالیت آن متوقف شد.
این صندوق در سال 1373 دوباره فعال شد تا به صادرکنندگان در بازیافت موقعیت تجاری خود که در اثر هشت سال جنگ تحمیلی مختل شده بود کمک کرده و زمینه افزایش درآمدهای غیرنفتی را فراهم آورد.
این صندوق به پشتوانه حمایت های مالی دولت افزون بر پوشش خطرپذیری های سیاسی و تجاری صادرات، با صدور انواع ضمانتنامه اعتباری، به تامین منابع مالی مورد نیاز صادرکنندگان نیز کمک می کند.