مسکو ۷ ۵ تن دارو به ونزوئلا فرستاده است

در نبرد قدرت میان اپوزیسیون و دولت ونزوئلا، روسیه پشت مادورو ایستاده است. مسکو در صدد ارسال محموله غلات و کمک‌های پزشکی به کاراکاس است. هم‌زمان آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه دولت ونزوئلا وضع کرد.

وزیر خارجه روسیه در دیدار با معاون مادورو در مسکو از کمک‌هایی خبر داد که قرار است به ونزوئلا ارسال شوند. سرگئی لاورف گفت، روسیه می‌خواهد ونزوئلا را در مهار مشکلات اقتصادی و اجتماعی تنها نگذارد.

او اعلام کرد که مسکو به درخواست کاراکاس ۷ ۵ تن دارو به ونزوئلا فرستاده و لیست جدیدی از اقلام پزشکی ضروری نیز در حال بررسی است. لاوروف افزود که مواد خوراکی در صدر کمک‌های انسان‌دوستانه بعدی هستند.

روسیه در ماه ژانویه بیش از ۳۰هزار تن گندم به ونزوئلا ارسال کرده است.

انتقال مرکز شرکت نفتی ونزوئلا از لیسبون به مسکو

لاوروف در دیدار با معاون مادورو تاکید کرد که مناسبات مالی و بازرگانی دو کشور باید تحکیم شوند. خانم رودریگز گفت، شرکت نفت دولتی ونزوئلا به خاطر تحریم، مقر خود را از لیسبون به مسکو منتقل می‌کند: «ونزوئلا مناسباتش را از نو تنظیم می‌کند زیرا اروپا قوانین سرمایه‌‌داری خود را نیز نقض کرده و نمی‌تواند بیش از این ضامن امنیت اموال ما باشد.»

پنجشنبه ۲۸ فوریه، روسیه و چین مشترکا، قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه ونزوئلا را وتو کردند. آمریکا در این پیش‌نویس خواهان ارسال کمک‌های بشردوستانه و برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا بود.

دولت ونزوئلا آمریکا را متهم می‌کند که به بهانه کمک، قصد دخالت نظامی در این کشور را دارد.  مادورو می‌گوید صنعت نفت ونزوئلا به خاطر تحریم‌های آمریکا ۳۰ میلیارد دلار ضرر دیده و حالا واشنگتن می‌خواهد به این کشور صدقه بدهد.

لاوروف  نیز در ملاقات با معاون مادورو گلایه کرد که آمریکا از کمک‌های انسان‌دوستانه برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی و جبهه‌بندی ‌میان موافقان و مخالفان دولت ونزوئلا سود می‌برد. 

او حتی نسبت به دخالت نظامی آمریکا در ونزوئلا هشدار داد و گفت روسیه قطعا جلوی چنین تلاشی را می‌گیرد.

در این میان، آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه شش مقام ارشد نظامی ونزوئلا وضع کرد. وزارت دارایی آمریکا دلیل این اقدام را، عملکرد این افراد در جلوگیری از ورود اقلام امدادی به ونزوئلا عنوان کرد.

 فرمانده گارد ملی، فرمانده گارد ریاست جمهوری و فرماندهان نظامی استان‌های بولیوار و تاچیرا که هم‌مرز با برزیل و کلمیبا هستند، در این فهرست به چشم می‌خورند. تمامی اموال و دارایی مالی این نظامیان ارشد در آمریکا مسدود شده‌اند.

یک هفته قبل، ونزوئلا صحنه وزن‌کشی میان اپوزیسیون و نیروهای دولتی بر سر کمک‌های انسان‌دوستانه از خارج بود. برنامه خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون، برای ورود محموله‌های کمکی به کشور، به خاطر استقرار نظامیان دولتی در مرزها ناکام ماند.

آمریکا در ماه ژانویه، اولین کشوری بود که گوایدو، رئیس مجلس و رهبر مخالفان را به عنوان رئیس دولت به رسمیت شناخت و از او با تمام قوا حمایت کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن