زیان انباشته پایان سال خودروسازها؛ 15 هزار میلیارد تومان

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت حمایت از تولید خودروهای داخلی، گفت: در شرایط کنونی اگر صنایع کشور به درستی حمایت نشوند یکی پس از دیگری دچار ورشکستگی شده و به تعطیلی کشیده می‌شوند.

ولی ملکی افزود: خودروسازان زیان انباشته بسیاری را در مدت اخیر تجربه کردند؛ به طور مثال ایران خودرو ۲ هزار میلیارد و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و سایپا ۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند، در صورتی که فعالیت این شرکت‌ها همانند روند گذشته ادامه پیدا می‌کرد این زیان انباشته در پایان سال به 15 هزار میلیارد تومان می‌رسید.

واردات قطعه برای تولید خودرو تسهیل شود

وی با اشاره به راهکارهای لازم برای نجات صنعت خودروسازی کشور، تاکید کرد: در وهله نخست دولت باید زمینه واردات قطعات موردنیاز شرکت‌های خودروسازی را تسهیل کند، از سوی دیگر تسهیلات با نرخ پایین برای خودروسازان فراهم شود تا با پرداخت به قطعه‌سازان، قطعات مورد نیاز خودرو در داخل کشور تولید شود.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای واردات قطعه به خودروسازان ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی پرداخت نمی‌شود، اظهار کرد: برخی می‌پندارند شرکت‌های خودروسازی برای واردات، از ارز دولتی استفاده می‌کنند در حالی که این موضوع کاملا اشتباه است.

تولید پژو ۲۰۷ به 3 هزار و 400 دلار نیاز دارد​

این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به میزان ارزبری خودروهای تولیدی توسط خودروسازان داخلی، خاطرنشان کرد: تولید وانت نیسان آریسان ۲ هزار و ۲۳۷ دلار، پژو ۲۰۶ حدود ۲ هزار و 500 دلار، پژو ۲۰۷ به 3 هزار و 400 دلار ارز نیاز دارد؛ به طور مثال در گذشته برای تولید پژو ۲۰۷ از ارز ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی استفاده می‌شد، اما در حال حاضر باید با ارز آزاد یا نیمایی -که حدود ۸ هزار تومان است- قطعات مورد نیاز  تولید ۲۰۷ وارد شود که در این شرایط خودروساز برای تولید پژو ۲۰۷ حداقل باید ۱۸ میلیون تومان بیش از گذشته هزینه بپردازد.

ملکی ادامه داد: در صورتی که خودروساز بتواند از ارز نیمایی برای واردات قطعات موردنیاز خود استفاده کند، تولید پژو 207 نسبت به گذشته 18 میلیون افزایش پیدا می کند این درحالی است که اگر ناچار به استفاده از ارز آزاد شود این تفاوت قیمت حداقل ۳۰ میلیون تومان می‌شود.

 عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: هایما ۱۳ هزار دلار ارزبری دارد، بنابراین خودروساز برای تولید این خودرو با ارز آزاد باید بیش از ۱۳۰ میلیون تومان نسبت به گذشته بیشتر هزینه کند، لذا در این شرایط خودروساز چگونه می‌تواند قطعات مورد نیاز را تامین کند؟.

افزایش قیمت فولاد و پلاستیک از عوامل نقش آفرین در گرانی چهارچرخ‌ها

وی تصریح کرد: افزایش قیمت خودروها علاوه بر گرانی نرخ ارز، دلایل متععد دیگری نیز دارد به طور مثال قیمت فولاد، پلاستیک و… در ماه‌های گذشته افزایش چشم‌گیری پیدا کرد، در نتیجه قیمت تمام شده چهارچرخ ها افزایش یافت که جامعه از بسیاری از این مشکلات اطلاعی ندارد.

 سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: علاوه بر افزایش هزینه خودروسازان در پی افزایش نرخ ارز، هزینه پرسنل، انرژی، خرید قطعات داخلی نیز از جمله‌ هزینه این شرکت‌ها محسوب می‌شود

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن