سهام بازارهای آسیا در بالاترین سطح خود در ۹ ماه اخیر

خوش‌ بینی مقامات آمریکایی نسبت به نتیجه گفتگوهای طولانی تجاری با چین موجب افزایش شاخص سهام آسیا شده، و شاخص بازارهای این منطقه را در بالاترین سطح خود در ۹ ماهه اخیر نگه داشت.

به گزارش «انرژی امروز» از بازار سرمایه، وزیر خزانه داری آمریکا، استیون منوچین، پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که مذاکرات واشنگتن و پکن به زودی به نتیجه برسد. همزمان افزایش صادرات چین و افزایش وام‌های اعطایی توسط بانک‌های چینی موجب شده که اعتماد عمومی نسبت به اقتصاد جهانی کمی بیشتر شود.

به گزارش رویترز، نتیجه این تحولات، افت ارزش دلار نسبت به ارزهای اصلی جهان در روزهای اخیر بوده است.

شاخص اصلی ام اس سی آی در سهام آسیا پاسفیک به جز ژاپن در روز دوشنبه ۰.۶ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح از اواخر جولای رسید. سهام چین نیز رشد قابل توجهی داشت تا جایی که شاخص۳۰۰ CSI حدود ۲.۲ درصد بالا رفت. شاخص هنگ سنگ در کره جنوبی نیز ۱.۲ درصد رشد داشت. نیکی در ژاپن هم خود را ۱.۴ درصد بالا کشید و بالاترین سطح از اوایل دسامبر را ثبت کرد.

تحلیل گران بانک جی پی مورگان در یادداشتی که رویترز از آن نقل کرد نوشتند که صعود شاخص بازارهای آسیایی به طور قطع به پشتوانه چشم انداز تورم پایین، کاهش تنش‌های تجاری و نیز سودهای بهتر از پیش‌بینی در فصل اول سال بوده است.

رشد سهام در آسیا به دنبال یک جهش بزرگ در وال استریت در روز جمعه اتفاق افتاد ، زمانی که شاخص‌های اصلی با یک جهش در دقایق آخر روز کاری خود را پایان دادند.

سرمایه‌گذاران در آمریکا خوشحال از گزارش‌هایی بودند که نشان می داد صادرات چین در ماه مارچ در پنج ماه اخیر بیشترین رشد را داشته و بانک‌های آن کشور نیز وام‌هایی بیشتر از آنچه انتظار می رفت اعطا کرده اند. همچنین، سرمایه‌گذاران نسبت به اخباری که حاکی از بهبود وضعیت مذاکرات تجاری آمریکا و چین بود نیز واکنشی مثبت نشان داده بودند.

روز شنبه منوچین در یادداشتی نوشت که دو طرف مذاکره تجاری برای رسیدن به توافق `به مرحله نهایی نزدیک شده اند`. به گزارش رویترز، آمریکا چین را تحت فشار قرار داده تا اگر به دنبال توافق است، یارانه‌های صنعتی خود را کاهش دهد . شرطی که پکن به شدت در برابر آن مقاومت می کرد.

سرمایه‌گذاران در سال جاری نسبت به رشد اقتصاد بدبین هستند، به خصوص که تنش‌های تجاری بین کشورهای مختلف شدت گرفته و شرایط سخت مالی تقاضای جهانی برای کالا و خدمات را کاهش داده است. در ضمن، صندوق بین المللی پول تا کنون ظرف ۶ ماه سه بار پیش‌بینی خود از وضعیت اقتصاد جهانی را تغییر داده است و هر دفعه چشم انداز اقتصاد را وخیم‎تر از گذشته تخمین زده است.

تا کنون اکثر سرمایه‌گذاران بر این عقیده بوده اند که ضعف اقتصادهای کلیدی مانند چین ممکن است به کشورهای دیگر نیز رخنه کند، به ویژه اگر تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین شدت یابد. در نتیجه، گروه ۲۰ کشور صنعتی درخواست یک صلح تجاری را مطرح کرده بودند و بدین وسیله به رهبران جهان هشدار داده بودند که باید فکری به حال تهدیدات اقتصادی کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن