ایده های خلاق مخترعان به یاری صنعت طراحی هواپیما و پهپاد میآید
کمیته هوایی ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی اعلام کرده است که 30 درصد اختراعات ارسال شده به ستاد مربوط به حوزه طراحی هواپیما و سامانه ها و 23 درصد مربوط به طراحی پهپادها می شود.
به گزارش «انرژی امروز» از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بر اساس این آمار، بخش الکترونیک، اویونیک و ناوبری و موتور پیشرانه با 16 درصد اختراعات ارسال شده به ستاد به صورت مشترک در رتبه سوم قرار دارند. بخش «بالگرد و سامانه ها» نیز با 11 درصد در جایگاه چهارم قرار گرفته است.
گروه هوایی ستاد، از ابتدای سال 95 بهعنوان مرجع استعلام ارزیابی اختراعات هوافضا همکاری خود را با سازمان ثبتاسناد آغاز کرد و دراینبین اختراعات مختلفی را مورد بررسی قرار داده است. از آن جمله می توان به ارابههای اضطراری پنهان فرود و توقف خودکار هواپیما بدون دخالت انسان، جت عمود پرواز باقابلیت هیبریدی – الکتریکی، کابین پرنده (جنگنده و هلیکوپتر) برای بازیابی خلبان طی ماموریت با استفاده از جداشونده هوشمند، چراغ فرود و تاکسی هواپیما با تکنولوژی LED، بالگرد هممحور با سیستم دم مستقل»، «پهپاد تلفیقی بال ثابت و مولتی روتور الکتریکی و غیره اشاره کرد.
با توجه به جذابیت و همچنین گستردگی کاربردی دو محور طراحی هواپیما و پهپاد، اظهارنامههای ارائه شده به ستاد در این دو حوزه، فراوانی بیشتری دارد که میتوان با برنامهریزی مناسب و با جلب مشارکت بخشهای صنعتی و دانشگاهی، این ایده ها را به سمت رفع نیازهای صنعت، جهتدهی کرد.
با توجه به اینکه هر اختراع و ابتکاری با یک ایده نو و خلاق همراه است، می توان گفت که در صورت ورود این ایده ها و اختراعات به صنعت هوایی، جانی تازه به این صنعت پیچیده و پرکاربرد دمیده خواهد شد. جانی که از نفس جوانان ایرانی و مخترعان توانمند داخلی برمی آید و به رونق اقتصادی کشور می انجامد.