ساخته شدن پره های داغ ثابت و متحرک برای توربین های گازی

محققان داخلی بعدازآنکه برای نخستین بار موفق به تدوین دانش فنی و ساخت پره متحرک ردیف اول توربین گازی 25 مگاواتی جنرال الکتریک شدند، اکنون در ابعاد گسترده‌تر موفق به طراحی و ساخت پره‌های داغ ثابت و متحرک بیش از 18 نوع توربین گازی در کشور شدند.

به گزارش «انرژی امروز» از معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری، محمدرضا قاسمی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مواد کاران، با اشاره به نیروهای متخصص وهمچنین برخورداری از امکانات و تجهیزات مناسب تحقیقاتی تولیدی در این شرکت، بیان کرد: برای نخستین بار در ایران موفق به تدوین دانش فنی ساخت پره متحرک ردیف اول توربین گازی 25 مگاواتی جنرال الکتریک شدیم.

وی گفت: ساخت پره‌های داغ توربین گازی و محفظه احتراق و قطعات داغ غیر پره‌ای توربین‌ها، بازسازی، تخمین عمر و جوان‌سازی پره و قطعات داغ توربین گازی وهمچنین ساخت پره‌های کمپرسور توربین گازی و پره از جمله اقدامات صورت گرفته در کشور است که در مواردی موفق به بومی‌سازی قطعات نیز شده‌ایم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مواد کاران با تاکید به اینکه توربین‌های گازی در صنایع نفت و نیرو دارای کاربرد استراتژیک و بااهمیتی هستند، بیان کرد: شریان‌های اصلی نفت و گاز ضمن آنکه با توان توربین‌های گازی درحرکت بوده، محرک اصلی ژنراتورهای نیروگاه‌های حرارتی را تشکیل می‌دهند، لذا اهمیت کارکرد صحیح و بدون وقفه این توربین‌ها بر همگان روشن است و بر همین اساس ما تولیدات خود را بر پایه دانش فنی در کشور بومی‌سازی کردیم.

20 میلیون یورو صرفه جویی ارزی با تولیدات توربین‌های گازی در کشور

این فعال حوزه فناوری با اشاره به‌صرفه جویی ارزی حاصل از تولیدات توربین‌های گازی درکشور بیان کرد: با توجه به ظرفیت تولیدی سالیانه پانزده هزار پره و محفظه احتراق، در سال 1396 این شرکت موفق شد از خروج بالغ‌بر 20 میلیون یورو ارز جلوگیری کند.

وی با اشاره به اشتغال‌زایی درروند تولیدات دانش‌بنیان بیان کرد: خوشبختانه درمسیر فعالیت خود، توانسته‌ایم به‌صورت مستقیم 270 نفر اشتغال‌زایی ( اشتغال در این شرکت ) و بیش از 300 نفر اشتغال‌زایی غیرمستقیم ( اشتغال در شرکت‌ها و کارگاه‌های همکار ) داشته باشیم.

براساس این گزارش؛ فناوری‌های پایه درساخت پره و قطعات داغ توربین، شامل مهندسی محصول وتدوین شناسنامه فنی پره و محفظه احتراق قطعات توربین، مدل‌سازی و طراحی فرایندهای ریخته‌گری دقیق تحت خلا، طراحی و ساخت مدل موم، ماهیچه‌های سرامیکی و قالب سرامیکی و فناوری ریخته گری تحت خلا، دانش فنی عملیات

حرارتی و پرس ایزو استاتیک گرم HIP، همچنین تکنولوژی ایجاد مسیرهای خنک کاری در پره‌ها ازجمله فناوری‌های پایه در ساخت پره و قطعات داغ توربین‌ها هستند، که این محققان داخلی توانسته‌اند به آن دست یابند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن