برج جداسازی پروپان پروژه انجیال خارگ در ۵۵ روز ساخته شد
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: برج جداسازی پروپان از گازهای شیرین شده در کمترین زمان ممکن در ۵۵ روز توسط شرکت داخلی ساخته شده که به نوعی رکورد محسوب میشود و صرفهجویی ارزی قابل توجهی ساخت این برجها در کشور به همراه داشته است.
به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره، حمید بورد در مراسم پایان ساخت برج جداسازی پروپان از گازهای شیرین شده به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات پروژهNGL خارگ که شنبه ۷ اردیبهشت در اهواز برگزار شد، گفت:NGL خارگ یک پروژه ملی و بزرگ است و با به سرانجام رسیدن آن ارزش افزوده بسیار زیادی برای کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: این پروژه برای نخستین بار به صورت BOT در کشور توسط بخش خصوصی اجرا میشود و علاوه بر تکمیل این پروژه در مدت ۳ سال، ماهانه درآمد قابل توجهی نیز برای کشور حاصل خواهد شد.
بورد با بیان اینکه با توجه به شناخت مناسب از استان خوزستان سه اقدام اساسی تاکنون در این استان انجام شده است، گفت: یکی از این اقدامات ساخت تجهیزات مورد نیاز پروژه NGL خارگ است که نیمی از آن به ارزش حدود ۲۵۰ میلیون دلار در اهواز انجام خواهد شد؛ همچنین کارگاه بزرگی برای طرح سلمان با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در خرمشهر راهاندازی شده که در حال حاضر ۴۶ میلیون یورو پروژه در دست اجرا دارد. پروژه دیگر نیز سکوسازی در خرمشهر به ارزش حدود ۱۱۶ میلیون دلار است که تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی گفت: خوشبختانه دفتر شرکت نفت فلات قاره ایران نیز هفته گذشته در اهواز به بهرهبرداری رسید و با توجه به اینکه اهواز بیشترین سابقه را در صنعت نفت دارد میتوان از توانمندی و ظرفیت شرکتهای حاضر در این شهر برای ساخت داخل و تامین ادوات و نیازمندیهای صنعت نفت با قیمت و کیفیت مناسب استفاده کرد.
به گفته بورد، از مزیتهای این طرح میتوان به صرفهجویی ارزی قابل توجه ساخت این برجها در کشور اشاره کرد به طوری که نسبت به نمونه مشابه خارجی ۴۰ درصد ارزانتر بوده و کیفیت آن از کالای خارجی بالاتر است. همچنین برای نخستین بار در ایران طراحی، مهندسی، اجرا و ساخت این برج توسط یک شرکت ایرانی انجام شده است.
وی در پایان با تمجید از اقدام های انجام شده برای مهار سیل در استان خوزستان گفت: لازمه این حجم عظیم کار، سازماندهی و همدلی بزرگ بین مردم و مسئولان است که خوشبختانه به نتیجه رسید.