برنامه ریزی برای تولید یک میلیون بشکه نفت از میادین غرب کارون در 1404

به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، برای توسعه میدان نفتی سهراب، پیشنهادهایی از چند شرکت دریافت شده و به‌زودی به یک شرکت ایرانی واگذار می‌شود.

جهانگیر پورهنگ درباره آخرین وضع میدان‌های جفیر و سپهر نیز گفت: شرکت گستر انرژی پاسارگارد که کار توسعه یکپارچه میدان‎های سپهر و جفیر را براساس قرارداد با شرکت ملی نفت ایران عهده‌دار شده است، در انتظار مجوز نهایی است تا فعالیت اجرایی را آغاز کند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه این شرکت در سال ۸۳ به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است، گفت: این شرکت نفت و گاز اروندان متولی بهره‌برداری از میدان‌های غرب کارون است و هم‌اکنون از ۱۳ میدانی که ما در غرب کارون داریم، ۶ میدان، مشترک با عراق است.

برنامه تولید بیش از یک میلیون بشکه‌ای در افق ۱۴۰۴

او با اشاره به اینکه هم‌اکنون ظرفیت تولید روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه را داریم، تصریح کرد: برنامه افزایش ظرفیت تولید را تا پایان سال دنبال می‌کنیم و برنامه شرکت ملی نفت براساس افق ۱۴۰۴ رسیدن به هدف تولید روزانه بیش از یک میلیون بشکه در غرب کارون است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه از حدود بهمن‌ماه پارسال ورود آب و سیلاب به منطقه تا حدی آغاز شده بود، افزود: گروه‌های اجرایی ما آمادگی را داشتند و در حاشیه رودخانه‌ها و برخی مسیرها کمک‌هایی داشتیم، اما هنوز در محدوده تالاب هورالعظیم مشکلی نداشتیم.

پورهنگ تصریح کرد: از پنجم فروردین‌ماه به بعد دیگر سدها توان مقابله با آن حجم آب را نداشتند و بیش از ۶ هزار مترمکعب بر ثانیه آب از کرخه و کارون رها و به سمت تالاب هورالعظیم سرازیر شد و حجم زیادی از محدوده چاه‌ها، جاده‌ها و پدها در منطقه غرب کارون را در برگرفت.

او با اعلام اینکه فعالیت تعدادی از چاه‌های این منطقه در جریان سیل متوقف شد، گفت: ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلومتر از لوله‌های جریانی نفت در جریان سیل زیر آب رفتند و اکنون در معرض خوردگی و خسارت هستند، اما بیشترین خسارت ما مربوط به جاده‌ها و پدهای (محوطه) چاه‌هاست.

پورهنگ برخی شایعات در روزهای اولیه سیلاب را که جلوگیری از انتقال آب به هورالعظیم برای خسارت ندیدن چاه‌های نفت را مطرح کرده بودند، مغرضانه برشمرد و گفت: شرکت نفت و همه شرکت‌های زیرمجموعه از جمله ما از ابتدا تابع دستورهای مدیریت بحران استان بودیم.

او با اعلام اینکه در این مدت ۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری و همین میزان هم خاکریزی شده گفت: طبق نامه‌ای که برخی استادان دانشگاه ارائه کردند عملکرد وزارت نفت در ایجاد پدهای چاه‌ها در منطقه منطبق با ارتفاع استاندارد وزارت نیرو بوده و هیچ تخطی وجود نداشته، اما این سیلاب هم در سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

پورهنگ تاکید کرد: هنوز نمی‌توان درباره میزان خسارت‌ها عددی را اعلام کرد و حداقل دو ماه برای محاسبه این آسیب‌ها زمان لازم است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان همچنین درباره جمع‌آوری گازهای همراه نفت در منطقه غرب کارون گفت: بخشی از گازهای همراه از طریقNGL۳۲۰۰ و حدود روزانه ۵۰ میلیون فوت مکعب هم توسط پیمانکار برنده در مزایده جمع‌آوری می‌شود، این پیمانکار قرار است در مدت ۱۸ ماه تاسیسات خود را مستقر کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن