تعرفه بیشتر راهکاری برای سر به راه کردن مشترکان پر مصرف
هیات وزیران 27 اسفندماه پارسال به پیشنهاد وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور، تعرفههای آب و برق مشترکان پرمصرف را اصلاح کرد.
بر این اساس هیات وزیران در جلسه ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ مقرر کرد تا بهای آب شرب و برق از ابتدای اردیبهشت سال ۹۸ سالیانه به میزان هفت درصد افزایش یابد.
هیات وزیران در این مصوبه و با هدف مدیریت مصرف و بازدارندگی مصارف غیرضروری مقرر کرد تا از ابتدای خرداد ماه، سالیانه ۱۶ درصد به خالص صورتحساب آب و برق مصارف خانگی (بدون احتساب آبونمان، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض) مشترکان بالای الگوی مصرف افزوده شود که البته فاضلاب بها، مشمول افزایش موضوع این بند نخواهد بود.
براساس این مصوبه، خانوارهایی که مصرف آب یا برق ماهانه آنها پایینتر از الگوی مصرف بوده و در بازه زمانی اول خرداد تا پایان شهریور، در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مصرف خود را کاهش دهند، مشمول تخفیف به میزان مصرف کاهش یافته با نرخ نخستین پله مصرف خواهند شد.
مصوبه هیات وزیران تاکید دارد شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) موظف است در یک برنامه زمانی با اولویت مشترکان پرمصرف، لوازم اندازهگیری همه مشترکانی که بطور متوسط مصرف برق ماهانه آنها بالاتر از الگوی مصرف است، با لوازم اندازهگیری دارای قابلیت تفکیک مصرف برای ساعت های کم باری، میان باری و اوج بار تعویض کند.
براین اساس، منابع درآمدی حاصل از افزایش صورتحساب مشترکان پرمصرف آب و برق حسب مورد فقط برای تعویض لوازم اندازهگیری و مدیریت مصرف، کاهش هدر رفت و اصلاح و بهینهسازی شبکههای توزیع و خرید آب و برق از بخش خصوصی صرف خواهد شد.
در همین زمینه «علی سیدزاده» مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکان و کاهش هدر رفت شرکت آب و فاضلاب کشور اواخر پارسال گفته بود: اگر مشترکان پرمصرف، مصرف خود را مدیریت نکنند جریمه می شوند.
وی خاطرنشان ساخت: در کارگروه سازگاری با کم آبی یک مصوبه برای مشترکانی که مصرف بیش از اندازه دارند در نظر گرفته شده است.
سیدزاده گفت: براساس این مصوبه، اگر مشترکان پر مصرف، نتوانند مصرف خود را بهینه سازی کنند و بیش از الگوی تعیین شده آب مصرف کنند، تعرفه بیشتری از آنها دریافت خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: اگر این مصوبه اجرایی شود، خود مشترک ترغیب می شود از تجهیزات کاهنده مصرف استفاده کند.پ
سیدزاده خاطر نشان کرد: این راهکار به هیات دولت ارسال شده، اما هنوز به تصویب نرسیده است.
رضا اردکانیان وزیر نیرو هم در این باره گفته بود: هدف وزارت نیرو از افزایش قیمت برق مشترکان پرمصرف، اعمال مدیریت مصرف است.
وی دریک گفت و گوی خبری، با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف برق در کشور اظهار داشت: در بخش مدیریت مصرف، بخش عمده اجرای برنامه ها بر عهده مشترکان است و در صورتی که عادتهای مصرف درستنباشد، امکان تامین برق پایدار در شبکه میسر نخواهد شد.
اردکانیان ادامه داد: اقداماتی از سوی وزارت نیرو برای تامین برق در سال ۹۸ انجام شده است و مردم نیز باید با مدیریت مصرف در این برنامه ها مشارکت داشته باشند.
وزیر نیرو بیان کرد: مدیریت مصرف اقدامی جمعی است که نیازمند مشارکت آحاد مردم است و در این میان نقش رسانههای جمعی در الگوسازی اهمیت ویژه دارد.
هرچه به روز های اردیبهشت ماه نزدیک تر می شویم زمان برای مشترکان پرمصرف کم تر می شود تا هرچه زودتر خود را با شاخص های الگوی مصرف منطبق کنند.