به همکاری با هواوی ادامه می دهیم
هفته پیش بود که دولت ترامپ فهرست جدیدی از شرکتهای ممنوعه برای تجارت و ایالات متحده را اعلام و منتشر کرد که در آن نام شرکت چینی هوآوی به عنوان بزرگترین توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و عرضهکننده گوشیهای هوشمند در جهان نیز به چشم میخورد.
بدون شک محدودیتهای جدیدی که آمریکا برای هواوی وضع و اعمال کرده است، تاثیرات منفی و تبعات گستردهای را در پی خواهد داشت و این بدان معناست که دیگر قادر نخواهد بود هرگونه سرویس اختصاصی ارائه شده توسط گوگل را استفاده کند و استفاده از سیستم عامل اندروید توسط هواوی تنها محدود به لایسنسهای متن باز و AOSP خواهد بود.
به دنبال این خبر، بسیاری دیگر از غولهای تکنولوژی همچون مایکروسافت و همچنین تراشه سازهای بزرگی همچون اینتل، کوالکام و برودکام نیز اعلام کردند که مطابق قوانین و محدودیتهای جدید دولت آمریکا عمل خواهند کرد و بدین ترتیب به همکاری با هواوی پایان خواهند بخشید.
اما حالا در میان همه این شرکتهای تکنولوژی و اپراتورهای مخابراتی در کشورهای مختلف که به تحریم علیه هواوی پیوستهاند، شرکت تایوانی TSMC به عنوان بزرگترین تولیدکننده چیپ ست در جهان اعلام کرده است که بدون نگرانی از جریمههای احتمالی واشنگتن به همکاری با هواوی ادامه خواهد داد.
به نظر میرسد که مسئولان و مقامات تایوانی این شرکت پس از مشورتهای حقوقی با وکلای موسسات حقوق بین المللل به این نتیجه رسیده و این خبر را منتشر کردهاند.
بنابر اعلام این شرکت تولیدکننده محصولات نیمه هادی، ساخت چیپ ست شامل این قوانین و مقررات جدید آمریکا نمیشود بنابراین صنایع مربوطه قادر خواهند بود کماکان به فعالیت و همکاری با شرکت چینی هواوی بپردازند . توشیبا نیز با انتشار بیانیهای مشابه اعلام کرده بود که ارسال قطعات الکترونیکی نظیر چیپهای LSI برای پردازش داده به هواوی را ادامه میدهد. پاناسونیک و لنوو نیز بعد از آن تصمیم مشابهی گرفته و ادامه همکاری با این غول تکنولوژی را که بدون شک برای آنها سودآوری بالایی به بار خواهد آورد، ترجیح دادهاند.
این در حالیست که بسیاری دیگر از شرکتها و اپراتورهای مخابراتی تحت تاثیر تحریمهای تجاری جدید آمریکا علیه هواوی و واهمه از پرداخت جریمههای سنگین، فروش گوشیهای هواوی و همکاریهای مخابراتی با این غول تکنولوژی چینی را متوقف کرده و به حالت تعلیق درآوردهاند.
بدون شک مشکلات و کشمکشهای دولت آمریکا با هواوی از جنجالبرانگیزترین و خبرسازترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ میلادی بود که به نظر میرسد به این زودی تمام نخواهد شد.
هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و بسیاری از کشورهای همپیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و بریتانیا استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تاثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین ممنوع اعلام کرده بودند.
با اینکه دولت چین و شرکت هواوی همه این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردند، به نظر میرسد که نگرانی در مورد جاسوسی از اطلاعات کاربران در کشورهای مختلف علیه این اپراتورهای مخابراتی همچنان وجود دارد.
از طرفی دیگر، جنگ تجاری چین و آمریکا نیز به نگرانیهای امنیتی علیه هواوی در توسعه زیرساختهای مربوط به شبکه ۵G مزید بر علت شده و در حال حاضر آتش اختلافات آنها را شعلهورتر از قبل کرده است.