محمد بن سلمان: ما به دنبال جنگ در منطقه نیستیم

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در گفتگو با روزنامه الشرق الوسط گفته عربستان به دنبال جنگ در منطقه نیست اما آماده دفاع از تمامیت ارضی و منافع خود در برابر هر تهدیدی است. عربستان همچون آمریکا و بریتانیا ایران را مسئول حملات روز پنجشنبه به دو نفتکش در دریای عمان می‌داند. ادعایی که ایران آن را قویا رد می‌کند.

اگر چه مقصر دانستن ایران از سوی عربستان غیرقابل پیش‌بینی نبود اما اظهارات ولیعهد عربستان که بسیاری او را حکمران اصلی این کشور می‌دانند می‌تواند اثر مستقیمی بر سطح تنش در خاورمیانه بگذارد.

محمد بن سلمان روز شنبه (۲۶ خرداد) در گفتگو با شرق الوسط گفته ریاض برای پاسخ دادن به هر تهدیدی «تردید نخواهد کرد».

«ما جنگ در منطقه نمی‌خواهیم… اما در مقابله با تهدید مردم، تمامیت ارضی و استقلال و منافع‌مان تردید نخواهیم کرد.»

او همچنین با اشاره به سفر شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به تهران گفته: «رژیم ایران به دیدار نخست وزیر ژاپن از تهران احترام نگذاشت و در حالی که او (شینزو آبه) هنوز در تهران بود دو نفتکش که یکی از آنها ژاپنی بود را هدف قرار داد.»

روز شنبه (۲۵ خرداد) خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان هم خواستار «پاسخی قاطع و فوری» به حملات روز پنجشنبه شد.

وزیر انرژی عربستان هشدار داده که این چنین حملاتی تهدیدکننده ثبات بازار انرژی و عرضه آن خواهد بود.

روز پنجشنبه دو تانکر در دریای عمل و نزدیکی آب‌های ایران مورد اصابت اشیایی انفجاری قرار گرفتند و یکی از آنها برای ساعاتی در آتش سوخت.

هیچ کدام از دو نفکتش آلتایر فرانت و کوکوکا کاریجیس غرق نشدند و خدمه آنها را هم یک کشتی نجات ایرانی و یک ناوچه آمریکایی نجات دادند.

این در حالی روی داد که ماه گذشته هم چهار نفتکش در بندر فجیره امارات متحده عربی با خرابکاری روبرو شدند و بدنه آنها آسیب دید اما به کسی آسیبی نرسید.

ساعاتی بعد از این حملات، آمریکا انگشت اتهام را به سوی ایران گرفت و مدعی شد شواهدی به دست آورده که حکایت از دخالت ایران در این حملات دارد.

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، یک روز بعد از این حملات فیلمی را منتشر کرد که ادعا شده در آن یک قایق تندروی ایرانی با نزدیک شدن به بدنه یکی از دو کشتی آسیب دیده تلاش می‌کند شیی که پنتاگون گفته احتمالا «یک مین عمل نکرده بوده» را از بدنه جدا کند.

ادعایی که ایران به آن واکنشی مستقیم نشان نداده اما آلمان گفته به صرف تنها این ویدئو نمی‌توان درباره مقصر حملات روز پنجشنبه نتیجه‌گیری کرد.

این حملات خیلی زود بروی بازار نفت اثر گذاشت و روز جمعه بهای نفت با ۴ درصد افزایش روبرو شد.

کشتی کوکوکا کاریجیس تنها ۳۰ کیلومتر با سواحل ایران فاصله داشت که مورد حمله قرار گرفت.

شرکت کشتیرانی بی‌اس‌ام که کشتی کوکوکا کاریجیس را مدیریت می‌کند گفته خدمه کشتی پس از آن که آتش سوزی و یک مین عمل نکرده را مشاهده کرده‌اند عرشه کشتی را ترک کرده‌اند.

اما یوتاکا کاتادا، رئیس شرکت کوکوکا سانجیو که مالکیت کشتی کوکوکا کاریجیس را دارد گفته خدمه شاهد این بوده‌اند که کشتی از هوا و توسط دو شیی پرنده هدف قرار گرفته است.

آقای کاتادا با اشاره به محل سوراخ شدن این کشتی گفته حفره ها در بالای خط تماس بدنه با آب پدید آمده‌اند و بر همین اساس نتیجه گرفته که اژدر و مین‌های درون آب نمی‌توانسته‌اند علت انفجارها باشند.

نفتکش دیگری که در جریان این حملات آسیب دید فرانت آلتایر نا دارد که بارش بنزین سنگین بود از امارات متحده عربی به سوی تایوان می‌رفت. کوکوکا کاریجیس هم متانول بار زده بود و از عربستان به سوی سنگاپور می‌رفت.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که آسیب به دماغه فرانت آلتایر موجب نشست مقداری از بنزین سنگین آن به آبهای دریای عمان شده هر چند مخزن‌ها دچار حریق نشده‌اند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن