کمبود آب با یک سال بارندگی جبران نمیشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه متاسفانه سالهاست زنگ خطر کمآبی به صدا درآمده است، گفت: سالها خشکسالی و کمبود آب با یک سال بارندگی جبران نمیشود .
علی جان صادقپور همزمان با آغاز هفته صرفهجویی در مصرف آب در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش 12 درصدی مصرف آب در قم در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از سی میلیون مترمکعب آب در شهرهای استان مصرف شده در حالی که این میزان در سال گذشته در این مدت 27 میلیون مترمکعب بود.
وی افزایش مصرف را ناشی از بار روانی غلط ناشی از افزایش بارندگیهای ابتدای سال جاری دانست و اظهار داشت: سالها خشکسالی و کمبود آب با یک سال بارندگی جبران نمیشود و باید همچنان در مصرف آب صرفهجویی لازم را داشت، کما اینکه سال گذشته با همکاری مردم شاهد کاهش سرانه مصرف آب بودیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه سرانه مصرف آب در حال حاضر در قم به حدود 170 لیتر به ازای هر نفر رسیده است، ابراز داشت: این در حالی است که هر فرد با حدود 80 لیتر هم میتواند زندگی مطلوبی داشته باشد.
وی با اشاره به نامگذاری روزهای هفته صرفهجویی در مصرف آب خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت آب و ارتباط آن با طیف وسیعی از موضوعات زیستمحیطی، قانونی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی این نامگذاریها انجام شده است.
صادق پور با بیان اینکه نامگذاریهای این هفته دربرگیرنده خانواده، رسانه، افکار عمومی، گروههای اجتماعی، منابع طبیعی، اقتصادی و آموزههای دینی است، یادآور شد: این امر بیانگر توجه سیاستگذاران حوزه آب و انرژی به ابعاد مختلف موثر برکمیت و کیفیت آب بهعنوان یک ماده حیاتی، اقتصادی، بهداشتی و استراتژیک است.
وی با اشاره به اینکه غالب جامعه در حال حاضر بیشتر از گذشته به اهمیت آب پی برده و خطر کمآبی را حس کردهاند، گفت: البته این آگاهی و شناخت کمتر از میزان لازم است و توجهات نیز متناسب شرایط نیست، بهگونهای که در حال حاضر سرانه مصرف آب در قم به حدود 170 لیتر به ازای هر نفر رسیده؛ این در حالی است که هر فرد با حدود 80 لیتر هم میتواند زندگی مطلوبی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بر لزوم فرهنگسازی، آگاهی مردم از وضعیت منابع آبی استان و استفاده درست از آب تاکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر هیچ منبع آب شناسایی شده در استان نیست که مورد بهرهبرداری قرار نگرفته باشد.
وی با اشاره به منابع تامین آب قم از جمله سد 15 خرداد، چاههای منطقه علیآباد و سدکوچری ابراز داشت: با رشد جمعیت و افزایش مصرف به زودی با کمبود آب مواجه خواهیم شد که در این راستا باید در استفاده از آب دقت لازم صورت گیرد.
صادقپور با بیان اینکه در حال حاضر صد در صد جمعیت یکمیلیون و 286 هزار نفری شهری استان تحت پوشش شبکه آب سالم و بهداشتی هستند گفت: در حال حاضر حدود 50 درصد شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب است و جمعیت تحت پوشش این شبکه از 380 هزار نفر به 439 هزار نفر رسیده است.
صادق پور با اشاره به اینکه در حال حاضر آب شرب شهر قم و 3 شهر و حدود 40 روستای استان از سرشاخههای دز و سد 15 خرداد تامین میشود، ابراز داشت: به طور متوسط در طول سال، 86 درصد کل آب بهداشتی مصرفی استان این طریق این طریق و مابقی از سایر منابع از جمله چاههای علیآباد و چاههای سطح شهر تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: حجم آب قابل استفاده از کلیه منابع موجود در حال حاضر 135 میلیون مترمکعب است که شامل 100 میلیون مترمکعب سرشاخههای دز و سد 15 خرداد 8 8 چاههای علیآباد و 26 از چاههای سطح شهر میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم الگوی مصرف ماهیانه به ازای هر واحد مسکونی را در استان قم 15 مترمکعب اعلام و خاطرنشان کرد: مشترکان خانگی که از ابتدای خردادماه تا پایان شهریورماه پایین تر از الگو، مصرف کنند و در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مصرف خود را کاهش دهند به ازا هر متر مکعب کاهش مصرف مبلغ 1624 ریال تشویق میشوند.
وی با بیان اینکه مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند تنها 7 درصد با افزایش آب بها مواجه خواهند شد، افزود: این در حالی است که افزایش تعرفه برای مشترکان پرمصرفی که الگوی مصرف را رعایت نکنند 23 درصد خواهد بود.