تا ساعاتی دیگر از مرز غنای 3.67 درصد عبور میکنیم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در نشست مطبوعاتی گفت: تا ساعاتی دیگر درصد غنی سازی ایران از ۳.۶۷ عبور خواهد کرد.
بهروز کمالوندی در این نشست اعلام کرد مسائل فنی افزایش درصد غنیسازی اورانیوم انجام شده و تا ساعاتی دیگر درصد غنی سازی ایران از ۳.۶۷ عبور خواهد کرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در این نشست گفت: امروز پایان شصت روز مهلت داده شده به اروپا بود که بر اساس دستور رئیس جمهوری گام دوم کاهش تعهدات برجامی خود را باید بر میداشتیم که این کار را انجام دادیم. گام اول شاید زمان میبرد اما در گام دوم زمان مطرح نیست.
وی افزود: امروز رونوشت تغییرات را به نماینده آژانس در ایران تحویل دادیم و تا ساعاتی دیگر مراحل غنی سازی بیش از ۳.۶۷ درصدی شروع میشود. پیش بینی ما این است که فردا اول صبح که گزارش ما به آژانس داده شود، ما از ۳.۶۷ درصد فراتر رفتهایم و این اقدامی بوده که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده و در وضعیتی که ما قرار داریم گفته شده که همه نیازهای کشور باید مد نظر باشد. نیازی که در کشور وجود دارد یک نیاز نیروگاههای قدرت است و در بلند مدت هم نیاز برای پیشران اتمی که هر کدام درصدهای مختص خود را دارند.
وی افزود: آنچه امروز در مورد آن تصمیم گرفته شده تامین سوخت برای نیروگاههای قدرت است که مورد نیاز کشور میباشد. همچنین شیب غنی سازی ما بر اساس دستوری که میگیریم میتواند به سمت بالا باشد. در واقع شیب ذخایرمان با توجه به اقدام گام اول رو به بالا است و سرعت آن افزایش پیدا میکند.
کمالوندی خاطر نشان کرد: نیازهای بعدی را مد نظر داریم اما فعلا نیاز به سوخت راکتور تهران نداریم.
وی در مورد نشست شورای حکام هم گفت: برداشت ما این است که اقدامی از روی استیصال است که آمریکاییها انجام میدهند. از دید آنها مطلوب این بود که آژانس یا یک کشور دیگری این کار را میکرد اما کاملا مشخص است که آنها در انزوا قرار دارند.
کمالوندی با بیان این که موضوع پادمانی نیست گفت: شورای حکام مسئول رسیدگی پادمانی است البته از الان میشود نتیجه را دید. افزایش ذخایر مواد غنی شده و بالا رفتن از مرز ۳.۶۷ درصد هیچ کدام موضوع پادمان نیست حتی موضوع پروتکلی وجود ندارد، در ارتباط با برجام هم که ساز و کار خودش را دارد. بنابراین به نظر ما نتیجه شورای حکام از قبل مشخص است.
وی در ادامه بیان کرد: در ارتباط با بخش اراک و رآکتور آب سنگین خنداب نیز در بازدیدی که اخیرا داشتیم آن جا نشان دادیم که آن چه اتفاق افتاده برای اراک این بود که لولههایی که داخل مخزن اصلی است در آن زمان با علم به اینکه امکان احیا وجود دارد چنین مسیری را رفتیم. اما مسالهای که هست به لحاظ فنی میزان شارژ نوترونی نیازهایی است که در این راکتور جدید چندین برابر قبلی است به اضافه این که امکان استفاده برای کارهای آزمایشگاهی بعد از پرتو برای تولید سوخت به خصوص سوخت نیروگاهی است و ما الان نداریم و ایجاد میکنیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: بنابراین اگر سوال فنی شود که کدام رآکتور را فعال میکنید ترجیح این است که راکتور مدرن شده، زیرا تولید پلوتونیوم هدف اصلی در راکتور اولیه نیست و راکتور جدید نیز پلوتونیوم دارد و این نیازمند این است که اگر بخواهد به سرعت پیش برود در زمان بعدی انجام میشود اما کارهای فنی به خوبی انجام شده است. اگر همراهی کافی نباشد با کندی مواجه میشود.