تغییرات اقلیم: جهان در انتظار قحطی و خشکسالی مرگبار
دانشمندان هشدار میدهند که بهرهوری بیرویه از زمینهای کشاورزی و توسعه افراطی دامداری، به وضعیت طبیعی خاک در سراسر کره زمین آسیب رسانده است. آنها مردم را به تغییر عادتهای نامناسب غذایی فرا میخوانند.
دانشمندانی که به دعوت سازمان ملل در نشست شورای جهانی مسائل اقلیمی در ژنو اجتماع کردند، هشدار میدهند که تغییرات اقلیمی کره زمین به حد خطرناکی رسیده و به اقدامات فوری جامعه بینالمللی نیازمند است.
پژوهشگران اقلیمی در گزارشی ویژه از جامعه جهانی میخواهند که از فشار بیشتر بر زمین برای گسترش غیرلازم کشاورزی و دامداری خودداری کنند.
آنها تاکید میکنند برای این که کشاورزی و دامداری فعالیتهایی مفید در خدمت تغذیه انسان باقی بمانند، باید در کاربرد آنها تجدید نظر کرد تا هم با مقتضیات زمین و هم با نیازهای انسانی همساز گردند.
جهان در انتظار قحطی و خشکسالی مرگبار
آنها توصیه میکنند که انسانها از اتلاف مواد غذایی و مصرف بیش از حد آن خودداری کنند، به ویژه مصرف مواد گوشتی و لبنیات را در حدی معقول و لازم نگاه دارند، تا بازار برای تامین آنها بیش از حد لزوم به خاک و زمین فشار وارد نیاورد.
آنها نمیگویند که نباید گوشت مصرف کرد، اما عقیده دارند که مواد گوشتی بیش از حد نیاز تولید و مصرف میشود.
خطرات گرمایش
در همایش اخیر ۱۰۷ دانشمند از ۵۲ کشور جهان نسبت به زیانهای اقلیمی با توجه به تشدید گرمایش هشدار دادهاند. به نظر آنها در دهههای آینده دمای حرارت همچنان بالا خواهد رفت که از سویی خشکسالی و از سوی دیگر بارانهای شدید به همراه خواهد آورد.
در بخش بزرگی از آسیا و آفریقا بیآبی و بیابانزایی خطری مشهود است که طبیعت و زندگی انسانهای بیشماری را تهدید میکند.
در سالهای گذشته، به ویژه در سال جاری که جهان با گرمایی بیسابقه روبرو شد، گرمای عمومی به نسبت دوران ماقبل صنعتی، تا یک و نیم درجه افزایش داشته است. به نظر کارشناسان محیط زیست این یک علامت هشداردهنده است.