بخش جاری بودجه از نفت جدا می شود
سخنگوی دولت درباره تصمیم دولت در حذف درآمدهای نفتی از بودجه جاری کشور، گفت: بخش جاری بودجه از نفت جدا می شود و تمام تلاش ما بر این است که بودجه جاری را از منابعی مانند مالیات و سایر درآمدهای دولت جبران کنیم و بودجه نفت را برای پروژههای عمرانی استفاده کنیم.
علی ربیعی در نشست خبری روز دوشنبه با تاکید بر این که توسعه روابط با همسایگان از اولویت های دولت است، گفت: حضور رئیس جمهوری در اجلاس اوراسیا با حضور ۶ کشور منطقه در همین راستا صورت گرفت.
به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع رسانی دولت، ربیعی گفت: امروز یکی از سیاست های خدشه ناپذیر و بسیار مهم دولت گسترش مناسبات با همسایگان است. توسعه روابط با همسایگان یکی از ضروریات و مسائل مهم در سیاست های دولت تدبیر و امید قرار گرفته است. سفر هفته گذشته رئیس جمهوری به ارمنستان برای حضور در نشست اتحادیه و اجلاس اوراسیا با حضور ۶ کشور منطقه در همین راستا صورت گرفت.
وی ادامه داد: این سفر از اهمیت فوق العاده در این برهه زمانی برخوردار است. نقش مهمی در آینده گره های منطقه ای و تمام مسئولیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی که با همسایگان خواهیم داشت ایفا خواهد کرد.
سخنگوی دولت یادآور شد: ما با اوراسیا از دی ماه ۹۴ توافقی مبنی بر تشکیل کمیسیون مشترک مطالعات امکان سنجی انعقاد قرارداد تجارت ترجیحی تشکیل دادیم و در نهایت با ۵ کشور که یک بازار حدود ۲۰۰ میلیون نفر را تشکیل می دهد به موافقنامه تجارت آزاد دست خواهیم یافت. در مراحل آتی با پیشرفت کار امیدواریم موافقتنامه تجارت آزاد به طور دائم و پیوسته منعقد شود.
ربیعی در ادامه گفت: این موافقتنامه توسط دولت به مجلس ارایه شده است و همزمان در مجالس کشورهای دیگر عضو اتحادیه به تصویب رسیده است و از ۵ آبان ماه ۹۸ اجرایی خواهد شد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: براساس این موافقتنامه از تاریخ ۵ آبان ۹۸، ۵۰۲ قلم کالا صنعتی و کشاورزی مشمول تثبیت و بعضا کاهش تعرفه خواهد شد که می تواند تاثیر چشم گیری برحجم تجارت ایران و کشورهای اتحادیه اوراسیا داشته باشد.
ربیعی با بیان این که مناسبات ما با همسایگان فقط منحصر به اوراسیا نیست گفت: بیشتر در دیدار سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان هم پیشرفت های مهمی در جهت همگرایی بدست آوردیم که احداث و راه اندازی راه آهن شمال جنوب نمونه بارز آن بوده است.
وی با بیان این که هدف ما گسترش این مناسبات با همه کشورهای منطقه و همسایگان و خصوصا کشورهای حوزه خلیج فارس است، اظهارداشت: ما مایل نیستیم هیچ کشوری را در همسایگی خود از دایره پیوندهای عمیق اقتصادی، فرهنگی و سیاسی استثنا کنیم. به همین دلیل در ماه های گذشته دولت جمهوری اسلامی ایران از تلاش کرده است که از همه ظرفیت ها برای بهبود روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه از طریق ابتکار عمل های دیپلماتیک که اوج آن پیشنهاد رئیس جمهور به تشکیل ائتلاف امید بود، بهره بگیرد.
تلاش دولت ارتقای صلح و دوستی در منطقه متوقف نخواهد شد
ربیعی افزود: همه ما و کشورهای خلیج فارس باید هوشیار باشیم که بدخواهانی هستند که سعی در تخریب هر نوع گشایشی میان ما با آن دسته از همسایگانی دارند که در سال های اخیر دچار اختلاف نظر شده ایم، دارند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز ملت ما به خوبی واقف است که برخورداری از مناسبات دوستانه با همسایگان و تعمیق آن به مرحله گسست ناپذیر، موثرترین ابزار برای مقابله زورگویی یکجانبه گرایی و مداخله قدرت های دعوت نشده به منطقه ما است.
وی اضافه کرد: این مهمترین دلیل برای همت والای جمهوری اسلامی برای ساختن منطقه قوی و مرفه برای همه کشورهای منطقه است به همین دلیل از هر گونه ناآرامی و تنش در کشورهای همسایه نگران و متاثر می شویم و خواهان اهتمام جدی برای حفظ آرامش در همه کشورهای منطقه هستیم به همین خاطر رخدادهای چند روز گذشته عراق مایه تاسف دولت و ملت ایران است.
ربیعی ادامه داد: در روزهای گذشته و در حالی که دولت و ملت عراق خود را برای میزبانی از بزرگترین رخداد فرهنگی و مذهبی جهان آماده میکردند و منطقه نیز همزمان در حال حرکت به سوی صلح و ثبات است حوادث تلخی را شاهد بودیم که متاسفانه عده ای نیز در این حوادث جان خود را از دست دادند.
سخنگوی دولت یادآور شد: دولت عراق اطمینان داده که هیچ برخوردی میان نیروهای امنیتی و معترضان رخ نداده است و گروه های فرصت طلب دیگری دست به این جنایت زده اند از مردم عراق میخواهیم خویشتنداری بیشتری به خرج دهند و به دنبال راه حل های دموکراتیک و قانونی برای رسیدگی به مطالبات و پاسخ به آن باشد.
ربیعی خاطرنشان کرد: شهروندان عراقی ضمن پیگیری مطالبات خود باید از هوشیاری لازم برای سو استفاده بدخواهان از اعتراضات خود برخوردار باشند و به آنها فرصت پیگیری بداندیشی آنها را ندهند.
وی با بیان اینکه اطمینان داریم دولت و ملت عراق از بلوغ و آگاهی کافی برای حل مشکلاتشان برخوردار هستند و به خوبی از عهده آن برخواهند آمد، گفت: راه درست غلبه بر مشکلات وحدت عراق حول مرجعیت این کشور و تکیه بر آن است. جمهوری اسلامی ایران همانند همیشه آمادگی خود را برای ایستادن در کنار برادران و خواهران عراقی و هرگونه کمک به آنها اعلام میکند و هیچ شکلی از تبلیغات جعلی و مسموم نخواهد توانست دو ملت ایران و عراق را از هم جدا کند.
ربیعی در بخش دیگر از سخنانش گفت: ما همواره گشایش در خارج توسعه در داخل را به عنوان استراتژی دو ستونه مدنظر قرار دادیم. در این راستا مراقبت از زندگی روزمره مردم و افزایش توان تولید داخل جداکردن بودجه جاری از نفت گسترش فضای اجتماعی و گسترش اشتغال با توجه به شرایط تحریم از همه مهمتر توسعه روستایی و سیاست گذاری معطوف به روستا برنامهای بوده که ما در این سالها دنبال کردهایم.
سخنگوی دولت اظهارداشت: دموکراسی، پیگیری انتخابات آزاد در داخل در آینده ای نه چندان دور، زندگی روزمره مردم، کمک به مقاومت در داخل و در کنار مردم ایستادن برای عبور از تحریم و شکستن حصری که تحریم برای ما آورده برنامههایی است که دولت همزمان در دستور کار خود دارد.
وی با تشریح اقدامات انجام شده برای برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم اربعین حسینی اظهارداشت: برای اربعین بخشی اشکالات در بلیطهای هواپیما وجود داشت که امروز در دولت و حاشیه دولت صحبت کردیم، وزیر راه فعالانه تلاش کرده و قیمتها را کنترل می کند تا مشکلی ایجاد نشود، همین طور در وزارت خارجه و وزارت کشور بینظیرتر از سالهای قبل این موضوع را پیگیری میکنند.
بخش جاری بودجه از نفت جدا می شود
ربیعی درباره تصمیم دولت در حذف درآمدهای نفتی از بودجه جاری کشور، گفت: بخش جاری بودجه از نفت جدا می شود و تمام تلاش ما بر این است که بودجه جاری را از منابعی مانند مالیات و سایر درآمدهای دولت جبران کنیم و بودجه نفت را برای پروژههای عمرانی استفاده کنیم.
وی در این زمینه توضیح داد: نمیخواهم بگویم دولت دو نوع بودجه خواهد نوشت؛ یکی برای نفت و یکی برای غیرنفت، بلکه یک برنامه بودجه خواهد بود ولی می توانید چنین تصویری هم داشته باشید. گرچه تحریم آسیب رسان و بد است و علیه ملت عمل می کند اما برای سیاستگذار برکاتی هم دارد؛ اینکه بتوانیم بودجه جاری را متکی بر منابع داخلی قرار دهیم یکی از اتفاقات خوبی است که در حال رخ دادن است.
سخنگوی دولت درباره برنامه دولت در زمینه یارانه ها و به ویژه یارانه های پنهان هم گفت: این بحث در ستاد سران سه قوه مطرح شد و باید تصمیمی اتخاذ کنیم که این تصمیم وجوه اقتصادی، اجتماعی، زندگی و رفاه مردم را باهم در نظر داشته باشد. در این زمینه سناریوهای متعددی مطرح بوده و در دستور کار قرار دارد و وقتی به یک نظریه منسجم و قابل تصویب برسد اطلاع رسانی و اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: به دلیل متغیرها و ذینفعان متعددی که در این تصمیم موثر است هنوز به طور مشخص اتخاذ نشده ولی فکر میکنم در مرحله نهایی است. اما آنچه که مسلم است و میتوانم بگویم این است که هرگونه تصمیم درباره یارانه ها، یارانه های پنهان و به ویژه موضوع سوخت، هرگونه تصمیمی که اتخاذ شود افزایش، توان و رفاه دهک های پایین جامعه در نظر گرفته خواهد شد؛ یعنی مراقبت از دهک ها و طبقه متوسط در این تصمیم گیری ها قطعا محفوظ است.
پرونده تبعه روس درباره ویزا بوده است
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره یولیا یوزیک تبعه بازداشت شده روس اظهار داشت: من هم این خبر را شنیدم با مدیران مربوطه صحبت کردم. آنچه که من مطلع هستم پرونده مربوط به تخلفات این خانم در زمینه ویزا و سایر تخلفات بوده و به زودی رسیدگی و تعیین تکلیف می شود.
وی یادآورشد: اساسا پرونده ایشان پرونده معاونت ضد جاسوسی نبوده است. اینکه ایشان خبرنگار، تاجر یا گردشگر بوده نمی دانم اما تخلفات در این زمینه و در حوزه ویزا بوده و به سرعت رسیدگی میشود.
فریدون قبل از تشکیل این دولت در مقطع دکتری پذیرفته شده بود
ربیعی درباره مدرک تحصیلی حسین فریدون، اظهار داشت: در خصوص مدرک تحصیلی آقای فریدون مطالعه کردم و دیدم که چند نماینده در این خصوص موضع گرفته بودند. اتفاقا ادعاهایشان را تغییر دادند از این تعداد حداقل ۲ نفر بر سلامت روندی که طی شده است صحه گذاشتند.
وی افزود: خودم مدتی قبل به دقت با وزیر علوم و مدیران دانشگاه درباره این موضوع صحبت کردم، آقای فریدون قبل از دولت حسن روحانی به عنوان دانشجوی دکتری در یکی از دانشگاههای گیلان پذیرفته شده بود بنابر این پذیرش وی در این دولت نبوده است. فریدون به دانشگاه شهید بهشتی انتقال پیدا میکند
وی خاطرنشان کرد: رئیس وقت این دانشگاه که الان رئیس دانشگاه آزاد است و رئیس دانشگاه شهید بهشتی فرد بسیار سختگیری است و حداقل اینکه بخواهد موضعی به نفع کسی بگیرد من از وی سراغ ندارم.