عدم آگاهی فردی علت80 درصد حوادث ناشی از مصرف ناصحیح گاز

اینکه 80 درصد حوادث گازگرفتگی قابل کاهش است، می گوید پیشقراول مبحث اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه و ایمن گاز طبیعی، شرکت ملی گاز ایران است.

دکتر جواد نوفرستی، در نشست هم اندیشی و تصمیم گیری در راستای مقابله و پیشگیری از نشت Co که روز سه شنبه 3 دی ماه  به میزبانی شرکت ملی گاز ایران و با حضور نمایندگان ده‌ها وزارتخانه، سازمان  و نهاد برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار داشت: این حرکت شرکت ملی گاز ایران موجب شد تا نتیجه نخستین نشست هم اندیشی در این زمینه که آذرماه 96 به میزبانی این شرکت برگزار شد، کاهشی10 درصدی در حوادث ناشی از گاز طبیعی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: نشست هم اندیشی دوسال پیش، از آن رو بود که در سال 95 با یک رشد شدید و بی‌سابقه 34 درصدی در بخش مرگ های خامومش روبرو بودیم و با شروع فصل سرما نیز یک رشد 33 درصدی دیگر را نظاره‌گر.

نوفرستی با بیان این که نتیجه آن جلسه، به رغم مشارکت نیم بند سازمان های مسئول، کاهش 10 درصدی حوادث در 4 ماه آخر سال بود، گفت: ما در 8 ماهه نخست سال جاری هم با یک رشد 5 درصدی روبرو بوده ایم که اگر سازمان های مدعو، همکاری کنند؛ به ویژه که 50 درصد حوادث مربوط به 3 ماهه آخر سال است، جبران رشد 8 ماهه امسال در حوادث، غیر ممکن نیست و حتی می توانیم به کاهش خوبی هم در این زمینه دست پیدا کنیم.

وی با بیان این که این مهم، البته منوط به همکاری همه دستگاه‌ها است، تصریح کرد: مشکل این جاست که سازمان‌هایی که همکاری نکردند، یا به مسئولیت های خود واقف نیستند و یا سعی می کنند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند.

مدیرعامل انجمن جامعه ایمن گفت: ما این نشست را بار دیگر و باز هم به همت و میزبانی شرکت ملی گاز ایران برگزار کردیم تا همه به ویژه در حضور نماینده دادستان کل کشور، به عنوان ضابط قضایی قوانین و همچنین رسانه ها که در این زمینه، نقشی بی بدیل دارند، سازمان ها را کمی پاسخگوتر کنیم.

وی با بیان این که همه دست گاه های ذیربط، حتی سازندگان و تولیدکنندگان نیز مسئول هستند، ادامه داد: مثلا وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی بخش ساختمان به غیر از مقررات ملی ساختمان، مسئولیت دارد کسانی که حتی به خود زحمت حضور در جلسه دو سال قبل را هم ندادند!

نوفرستی وزارت صنعت، معدن و تجارت را نیز در این زمینه، مسئول اعلام کرد و گفت: این وزارت‌خانه هم در بحث صنعت که به کیفیت تولیدات برمی‌گردد، مسئول است، هم در بحث تجهیزات گاز سوز و نیز تجهیزاتی که شامل دودکش ها، بخاری ها و… می شود.

وی با بیان این که چه سازمانی باید جلوی ساخت دودکش های ناایمن را بگیرد، اظهار داشت: این کار مسلما در اختیار شرکت ملی گاز ایران نیست، بلکه به مساله تولید و در نگاه کلان تر، به بخش صنعت وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برمی‌گردد.

رئیس کارگروه کشوری پیشگیری از مرگ‌های خاموش در ادامه، افزود: نصب و تعمیر وسائل گازسوز توسط سرویس‌کاران غیرمرتبط که تعدادشان کم هم نیست، به بخش تجارت این وزارت‌خانه برمی‌گردد که باید در این زمینه، مسئولیت پذیر باشند.

وی با بیان این که قطعا بیش از 80 درصد این موارد، قابل کاهش است، گفت: بسیاری از این حوادث، علت های ساده ای دارند که بیشتر روی عدم آگاهی فرد، اتفاق می افتد؛ یعنی در این حلقه، اگر سازمان کار خود را به درستی انجام ندهد، مسلما حادثه ای اتفاق می افتدکه جبران ناپذیر خواهد بود.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی گاز ایران، نوفرستی در پایان اظهار داشت: ما الان به دنبال مقصر نیستیم و علت برگزاری این نشست، تنها ایجاد زمینه‌های همکاری بین سازمان های مختلف و رسیدن به نتایج مطلوب است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن