از سال 59 زنگنه را می‌شناسم به سرمایه و تکنولوژی خارجی نیاز نداریم!

وزیر نفت در دولت رجایی و موسوی زنگنه را شخصیتی کارآمد، باتجربه و سازنده دانسته و می گوید: به جرات می‌توان گفت زنگنه جزو عناصر سازنده  و بسیار موثر کشور است و علاوه بر شخصیتی متعادل، درایت کافی در امور مختلف دارد.

سید محمد غرضی در گفتگو با خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز» در خصوص انتخاب زنگنه به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت نفت در کابینه دولت دوازدهم گفت: من و آقای زنگنه از سال‌های 59 و 60 همکار بودیم و من به مدت  16 سال وزیر بودم و ایشان نیز وزیر بودند در کارهای مختلف با یکدیگر همکاری می‌کردیم و در طول سال‌های متوالی با او همراه بودم و به جرات می‌توان گفت ایشان جزو عناصر سازنده کشور هستند و علاوه بر شخصیت متعادل و کارآمد، درایت کافی در امور مختلف دارند.

او در ادامه افزود: ایشان شخصیتی سازنده و بسیار مؤثر در امور توسعه کشور هستند، هم در جهاد سازندگی و هم در وزارت نیرو و نفت بودند و تجارب بسیاری دارند.

غرضی ادامه داد: وزارت نفت طولانی‌ترین وزارت صنعتی کشور است و نیروی انسانی عظیمی در آن پرورش یافته است و بیش از صد سال این نیروی عظیم تربیت شده و تداوم یافته و توانایی بسیار زیادی در این وزارت صنعتی وجود دارد که در دیگر وزارتخانه‌ها وجود ندارد. وزارت نفت نیروهای بسیار کارآمدی دارد.

 نفت نیازمند کمک قدرت سیاسی کشور است

غرضی با تاکید بر اینکه« وزارت نفت محتاج کمک های اساسی است» اظهار کرد: قدرت سیاسی و دولت می توانند بسیار کمک حال نفت باشند. قدرت سیاسی کشور به هر میزان به وزارت نفت کمک کند، منافع ملی بهتر تجمیع خواهد شد؛ همچنین در اوپک می‌تواند بسیار کارآمد باشد، در سطح توسعه داخلی نیز می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

وزیر نفت در دولت رجایی و موسوی در ادامه افزود: دولت، مجلس و قوه قضاییه اگر تصمیمی همگانی بگیرند مبنی بر اینکه منافع ملی را حفظ کنند جای آن در وزارت نفت است. وزارت نفت این توانایی را دارد که تا چندین برابر موجود کار کند، اکتشاف کند و بتواند هزینه‌ها را پایین بیاورد.

غرضی اظهار داشت: به جای اینکه بی پی و شل در نفت حرف اول را بزنند، قدرت سیاسی کشور می‌تواند وزارت نفتی داشته باشد که ایران حرف اول را بزند آن هم به یمن وجود سرزمین بزرگ ایران، وجود پتانسیل‌های بسیار زیاد کشف نشده و به یمن وجود منابع انسانی بسیار زیاد و آقای زنگنه با توجه به اینکه سال‌ها در این سمت بوده است، اگر به ایشان کمک شود به منافع ملی کشور کمک شایانی خواهد کرد و این امر  به نفع نسل‌های آینده کشور نیز خواهد بود.

به سرمایه خارجی و تکنولوژی خارجی نیاز نداریم!

غرضی در ادامه در خصوص امضای قرارداد جدید نفتی ایران با فرانسه و همچنین حضور کشورهای اروپایی در ایران اظهار کرد: نظر اینجانب با کسانی که موافق و یا مخالف مجموعه سیاست‌های اداری نفت هستند متفاوت است. من معتقدم ایران به سه چیز نیازمند نیست؛ نخست سرمایه خارجی، دوم تکنولوژی خارجی و سوم مدیریت خارجی و در واقع بی نیاز از سه مورد گفته شده هستیم.

او در ادامه افزود: من در کتاب خود با عنوان «تبارشناسی دولت، رنج‌های ملت» اقتصاد ایران را با کشورهای  آمریکا و ترکیه و دیگر کشورها مقایسه کردم و با شواهد مختلف بیان کردم که ایران محتاج این سه چیز نیست و این نظر من است و معتقدم دولت اگر دولت بتواند هزینه پول که اکنون بیش از 20-30 درصد است را به سطحی متعادل یعنی دو تا سه درصد بیاورد به صورتی که در تمام دنیا و کشورهای صنعتی متداول است یعنی حدود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. در نتیجه افرادی که می‌خواهند سرمایه گذاری کند بانک‌ها به آنها وام می‌دهند بنابراین اگر ما این توفیق را پیدا کنیم سرمایه بسیاری در ایران وجود دارد.

وزیر نفت در دولت رجایی و موسوی در خصوص نیروی انسانی خاطرنشان کرد: ما به یمن وجود سرمایه‌های انسانی بسیار متخصص که در همه رشته‌ها وجود دارد، می‌توانیم کشور بسیار قوی باشیم. معتقدم تحصیلکرده های بسیار زیادی که وجود دارند در صورتی که مدیریت شوند بسیار مفید خواهند بود؛ چراکه تعریف من از تکنولوژی، نیروی انسانی است، نه تکنولوژی خرید ابزار و امکانات فیزیکی.

ورود خارجی، نفوذ خارجی!

غرضی در خصوص مدیریت صحیح نیز بیان داشت: ایران  به یمن قدرت سیاسی بسیار وسیعی که دارد می‌تواند مدیریت قوی داشته باشد و بی نیاز از مدیریت خارجی باشد؛ اگرچه اینها نظرات من است و با نظرات دیگران متفاوت است.

وزیر نفت در دولت رجایی و موسوی در خصوص ورود شرکت‌های خارجی به ایران تصریح کرد: مهم‌ترین موضوع این است که تا هنگامی که توانایی سرمایه گذاری از سرمایه‌های ملی در ایران نباشد و به خارجی‌ها تکیه شود، خارجی نفوذ می‌کند و این اختلافات را پیش می‌برد کما اینکه ما ظرف این صد سال گذشته این کار را کرده‌ایم.

او افزود: اعتقاد بنده به این است که ایران دستگاه‌های وسیعی از قدرت سیاسی، قدرت اقتصادی و قدرت اداری است که در صورتی که اختلافات داخلی آن کم شود این امکانات می‌تواند موجودیت پیدا کند و در اداره جامعه حضور یابد؛ تجربه مدیریتی من در طی سال‌ها، من را به این نتیجه رسانده است.

غرضی در ادامه اظهار داشت: اینکه گروهی بگویند اینکار درست است و گروه دیگر بگویند درست نیست این بحث‌های داخلی است و هرکسی می‌تواند نقد بکند و به همه وزرا می‌توان نقد کرد و آزادی در مطبوعات و رسانه‌ها در ایران بسیار خوب است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن