هوش مصنوعی به یاری پناهجویان می شتابد
پژوهشگران قصد دارند هوش مصنوعی را برای دفاع از پناهجویان به کار بگیرند.
این جمله را با کلمات زیر کامل کنید.
پناهندگان روهینگیا باید به ………. بروند.
الف) پاکستان
ب) بنگلادش
ج) جهنم
این گزینهها، انتخابهای خوبی نیستند اما همه آنها احساساتی را نشان میدهند که پیوسته در رسانههای اجتماعی نشان داده میشوند. مردم روهینگیا (Rohingya) که مردمی مسلمان و هندوآریایی هستند، از سال ۲۰۱۷ به فرار از میانمار پرداختند و در حال حاضر نیز از بسیاری از خدمات دولتی و شهروندی محروم هستند. این افراد، تجهیزات کافی ندارند تا بتوانند از خود در برابر حملات آنلاین دفاع کنند اما شاید پژوهشگران موسسه فناوریهای زبان (LTI) در دانشگاه کارنگی ملون (CMU) بتوانند با این گفتار پر از نفرت نسبت به مردم روهینگیا و دیگر گروههایی که توانایی اعتراض ندارند، مقابله کنند.
پژوهشگران، سیستمی ابداع کردهاند که هوش مصنوعی را به کار میگیرد تا نظرات ابراز شده در فضای مجازی را تحلیل کند و به شناسایی نظراتی بپردازد که از اقلیتهای ضعیف مانند مردم روهینگیا دفاع کردهاند. ناظران رسانههای اجتماعی که نمیتوانند همه نظرات را بررسی کنند، این امکان را خواهند یافت تا به مشخص کردن گفتارهای یاریدهنده در بخش نظرات بپردازند.
این برنامه طوری تنظیم شده که حتی در صورت فراوانی محتوای پر از نفرت بتواند نظرات مثبت را پیدا کند. یافتن نظرات مثبت میتواند اینترنت را به مکانی امنتر و سالمتر تبدیل کند و محتوای خصمانه آن را از بین ببرد.
مردم روهینگیا، اقلیت ضعیفی هستند که قدرت دفاع از خود را در برابر نظرات سرشار از نفرت ندارند. بسیاری از این افراد، مهارت محدودی در زبانهای جهانی مانند انگلیسی دارند و دسترسی آنها به اینترنت نیز بسیار محدود است. بیشتر این مردم آن قدر گرفتار هستند که نمیتوانند زمان خود را به پاسخ دادن این نظرات اختصاص دهند.
پژوهشگران برای یافتن گفتارهای یاریدهنده، از این روش جدید استفاده کردند و توانستند بیش از یک چهارم از میلیونها نظر ابراز شده در یوتیوب را مورد بررسی قرار دهند.
نمونهبرداری از نظرات یوتیوب نشان داد که حدود ۱۰ درصد نظرات در این مورد، مثبت هستند. هنگامی که پژوهشگران از این روش استفاده کردند تا گفتارهای مثبت را در پایگاه دادههای بزرگتری جست و جو کنند، دریافتند که ۸۸ درصد نتایج، مثبت است. نتایج بررسی نشان میدهد که ممکن است این روش بتواند جایگزین روشهای دستی در محاسبات شود.
توانایی تحلیل حجم زیادی از محتوا در حال حاضر به خاطر پیشرفت مدلهای زبانی، امکانپذیر است. این مدلها میتوانند با یادگیری نمونههای گوناگون، واژههایی که احتمال دارد در جمله ظاهر شوند، پیشبینی کند تا امکان درک بهتر جمله فراهم شود.
این نوآوری میتواند یک فناوری توانا برای تحلیلهای محاسباتی رسانههای اجتماعی باشد.
نتایج این پژوهش، در نشست سالانه انجمن پیشبرد هوش مصنوعی (AAAI) ارائه خواهد شد.