مشکلات محیط زیست بزرگترین تهدید جهانی است

مجمع جهانی اقتصاد در آستانه نشست داووس در سوئیس گزارش سالانه خود را منتشر کرد. در گزارش مربوط به «تهدیدات جهانی»  که بر اساس نظرات ۷۵۰ کارشناس تنظیم شده مسائل زیست محیطی بزرگترین تهدید در جهان شناخته شده است.

در نظر سنجی مجمع جهانی اقتصاد که روز چهارشنبه ۲۵ دی (۱۵ ژانویه) برای پانزدهمین بار انتشار یافت، در باره موضوع بزرگترین خطراتی که جهان را تهدید می‌کنند پرسیده شده است. به تشخیص شرکت‌کنندگان این نظرسنجی که تعداد آن به ۷۵۰ نفر می‌رسد در درازمدت محیط زیست «مهم‌ترین و بزرگترین تهدید جهانی» قلمداد شده است.

شرکت‌کنندگان نگرانند که مشکلات زیست محیطی رشد و توسعه کره زمین را با مخاطره مواجهه کند.

نگرانی اصلی پاسخ دهندگان درباره تهدیدات در ۱۰ سال آینده تغییرات اقلیمی و مشکلات زیست‌محیطی است. در بخشی از گزارش تاکید شده است: «تغییرات آب و هوایی سخت‌تر و سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رود اتفاق خواهد افتاد. در پنج سال گذشته گرم‌ترین ایام در جهان ثبت شده است. بیشترین بلایای طبیعی را هم جهانیان در پنج سال گذشته تجربه کرده‌اند.»

یکی دیگر از نگرانی‌های شرکت کنندگان نطر سنجی مجمع جهانی اقتصاد «انقراض گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی» است. طبق این نظر سنجی سرعت انقراض برخی گونه‌های جانوری و گیاهی هزاران بار بیشتر از میانگینی است که در طول ۱۰ میلیون سال اتفاق افتاده است. در این گزارش هشدار داده شده است که انقراض گونه‌های جانوری و گیاهی عواقب چشمگیری برای جهان و بشریت خواهد داشت.

در گزارش یاد شده خطرات اقتصادی و سیاسی نیز بخشی از تهدیدات جهانی محسوب می‌شود که توانایی دولت‌ها و جامعه جهانی را در واکنش مناسب نسبت به آسیب‌های گسترده زیست محیطی کاهش می‌دهد.

پیش‌بینی تهدیدادت جهانی برای سال ۲۰۲۰

در گزارش مجمع جهانی اقتصاد به تهدیدات کوتاه مدت برای سال ۲۰۲۰ هم اشاره می‌شود. در گزارش مربوط به سال جاری جنگ اقتصادی در صدر تهدیدات جهانی قرار می‌گیرد. کشمکش‌های داخلی نیز در جایگاه بعدی تهدیدات جهانی جای گرفته است.

این گزارش از وضعیت ناپایدار ژئوپلیتیک در سال جاری سخن گفته و انتقاد کرده است که کشورهای جهان به طور فزاینده‌ای فرصت‌ها و تهدیدها را یک جانبه می‌بینند. در این گزارش پیرامون رویکردهای ناسیونالیستی که به پیامدهای ژئوپلیتیکی توجه چندانی ندارند نیز هشدار داده شده است.

قرار است اجلاس سران داووس از ۲۱ تا ۲۴ ژانویه (۱ تا ۴ بهمن) در سوئیس برگزار شود. در این اجلاس بیش از سه هزار سیاستمدار و نمایندگان نهادهای مدنی از ۱۰۰ کشور شرکت خواهند کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن