بهبود شرایط زیستمحیطی و رفاهی کرمانشاه با تکمیل طرح ساماندهی فاضلاب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: با تکمیل طرح ساماندهی فاضلاب کرمانشاه، تمامی فاضلاب شهر جمعآوری، منتقل و تصفیه شده، شرایط بسیار مناسبی از جنبه زیست محیطی، بهداشتی، اجتماعی، رفاهی و … فراهم خواهد شد و پتانسیل توسعه هر چه بیشتر صنعتی به واسطه استفاده از پساب تصفیهشده این تصفیهخانهها ایجاد میشود.
علیرضا تختشاهی، اجرای واحد دوم و سوم تصفیهخانه، ارتقای واحد اول تصفیهخانه، تکمیل خط انتقال شماره ۳، ساخت ایستگاه پمپاژ شماره ۴ و بازسازی ایستگاه پمپاژ شماره ۲ و ۳، جمع آوری فاضلاب رودخانه آبشوران را از بستههای تعریف شده در طرح ساماندهی فاضلاب کرمانشاه عنوان کرد.
وی ادامه داد: ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه یکی از پروژههای اولویتدار بوده که به بانک سرمایهگذاری زیرساخت آسیا (AIIB)معرفی شده است.
وی ادامه داد: بهمنظور تکمیل طرح فاضلاب شهر کرمانشاه شامل شبکه جمع آوری، خطوط انتقال، ایستگاههای پمپاژ و سایر متعلقات به بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که مقرر شد از طریق بانک سرمایهگذاری زیرساخت آسیا تامین شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تاکید کرد: تمامی پیش نیازهای دریافت وام مزبور آماده شده و مترصد دریافت وام هستیم، لیکن به دلیل مسائل تحریمی و مشکلات به وجود آمده دریافت وام به تعویق افتاده است.
وی تصریح کرد: اعتباراتی که در قانون بودجه سنواتی کشور برای تکمیل طرح فاضلاب شهر کرمانشاه به طور سالیانه اختصاص داده میشود، کمتر از حدود یک تا دو درصد از مجموع اعتبارات مورد نیاز است درحالیکه با این اعتبارات شرایط برای تکمیل این تاسیسات، فراهم نمیشود و نیاز به استفاده از وام بانکهای توسعهای و زیرساختی و یا استفاده از سرمایهگذار داخلی و خارجی است که هم اکنون طرح ماده 56 و واگذاری پساب به سرمایهگذاران برای تکمیل بخشی از فاضلاب شهر کرمانشاه در دست پیگیری و اقدام است.
به گفته وی طرح فاضلاب شهر کرمانشاه به محض دریافت وام یا اعتبار موردنیاز، در بازه زمانی 4 ساله تکمیل خواهد شد.
تختشاهی در ادامه توضیح داد: شبکه مدرن فاضلاب شهر کرمانشاه تا کنون بیش از 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و مابقی شبکه به صورت سنتی در مدار قرار دارد و پیگیر هستیم که پس از تامین اعتبار شبکه سنتی را هم به مدرن تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اجرای حدود 900 کیلومتر شبکه مدرن فاضلاب در شهر کرمانشاه گفت: در مجموع 35 درصد فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه میشود و برای انجام عملیات تصفیه مابقی فاضلاب، به احداث دو تصفیهخانه دیگر نیاز هست.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه یادآور شد: طرح فاضلاب شهر کرمانشاه سه خط اصلی انتقال فاضلاب دارد که بیش از 97 درصد آن اجرا شده و فاضلاب را به تصفیهخانه شرق کرمانشاه منتقل میکند و چهار ایستگاه پمپاژ برای آن درنظر گرفته شده که سه ایستگاه ساخته شده است.
وی ادامه داد: در ابتدای اولویت اول طرح ساماندهی، پوشش جمعیتی یک میلیون نفر و برای انتهای طرح در اولویت اول (افق 1410) پوشش جمعیتی یک میلیون و 100 هزار نفر پیشبینی شده و باید ۳۶۱ کیلومتر هم شبکه فاضلاب عمدتا در بافت اصلی و قدیمی شهر اجرا کنیم.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، تختشاهی اجرای واحد دوم و سوم تصفیهخانه، ارتقای واحد اول تصفیهخانه، تکمیل خط انتقال شماره ۳، ساخت ایستگاه پمپاژ شماره ۴ و بازسازی ایستگاه پمپاژ شماره ۲ و ۳، جمع آوری فاضلاب رودخانه آبشوران را از بستههای تعریف شده در طرح ساماندهی فاضلاب کرمانشاه دانست و گفت: با اجرای این طرح، تمامی فاضلاب شهر جمعآوری، منتقل و تصفیه شده، شرایط بسیار مناسبی از جنبه زیست محیطی، بهداشتی، اجتماعی، رفاهی و … فراهم خواهد شد و پتانسیل توسعه هر چه بیشتر صنعتی به واسطه استفاده از پساب تصفیهشده این تصفیهخانهها ایجاد میشود.