تهران آماده همکاری در زمینه حمل و نقل شهری با پاریس است

شهردار تهران در دیدار با سفیر فرانسه از آمادگی مدیریت شهری پایتخت برای همکاری با پاریس در زمینه حمل و نقل عمومی خبر داد.

پیروز حناچی در دیدار با فیلیپ تیه‌بو سفیر کشور فرانسه در ایران که در ساختمان اصلی شهرداری تهران برگزار شد، گفت: سابقه و پیشینه همکاری بین دو کشور بسیار زیاد است؛ حالت رسمی آن به دوره صفوی برمی گردد و بعد از دوره صفوی و در دوره قاجار نیز مراودات زیادی داشتیم و همیشه بسیاری از متخصصین فرانسوی در ایران حضور داشتند. زبان فرانسوی پیش از رواج یافتن زبان انگلیسی در مدارس آموزش داده می شد و میراث فرهنگی معاصر ایران همگام با روابط دو کشور رشد پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بنیانگذار دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران آندره گدار فرانسوی بود، بسیاری از ساختمان های شاخص آن موقع مثل موزه ملی از یادگاران فرانسوی‌ها است و مراودات بین دو کشور در سخت‌ترین شرایط سیاسی نیز ‌وجود داشت.

شهردار تهران اظهار کرد: پاریس در مدیریت یکپارچه حمل‌ونقل کلانشهری یک تجربه مثال زدنی است کمااین‌که مطالعات اولیه حمل‌ونقل شهری تهران نیز توسط مشاورین فرانسوی انجام شد.

وی درباره ویژگی های جمعیتی و اقلیمی تهران توضیح داد: جمعیت روز تهران بیش از ۱۱ میلیون نفر و جمعیت شب حدود 8.5 ‌میلیون نفر است. مساحت محدوده تهران حدود ۷۰۰ کیلومتر مربع است و یکی از متنوع‌ترین شرایط آب و هوایی را دارد؛ در ارتفاعات شمالی تهران ۴ هزار متر فاصله از سطح دریا داریم که در حال حاضر احتمالا دمای ۱۵ درجه زیر صفر را تجربه می کند. در جنوب و جنوب شرقی تهران اما شن های روان و ‌صنعت پرورش شتر را داریم.

حناچی گفت: پای کوهپایه تهران چیزی حدود ۷۰۰ رشته قنات وجود دارد که بخشی از آن ها بر اثر بی‌توجهی در توسعه شهری از بین رفته‌اند. از سوی دیگر در حال حاضر ۷ خط مترو داریم و بسیاری از آمارهای تهران و‌ پاریس از جهت اندازه شبیه یکدیگراند. روزانه متروی تهران حدود 2.5 میلیون سفر انجام می‌دهد و در حال حاضر برنامه‌ریزی می کنیم تا مترو تهران را تا شهرهای اقماری نیز توسعه دهیم. ماه گذشته پروژه اتصال مترو تهران به هشتگرد در ۷۰ کیلومتری شهر به بهره‌برداری رسید و در حال حاضر اتصال به اسلامشهر و فرودگاه امام خمینی (ره) و شهر جدید پرند در حال برقراری است و از این جهت شباهت بسیاری به پاریس و شهرهای اطراف آن دارد.

شهردار تهران اضافه کرد: پاریس قطعا یکی از جاذبه‌های مهم جهانی است و فکر می کنم تجربیات این شهر در توسعه مسکن اجتماعی مورد علاقه ماست و می توانیم اقدامات مشترکی در این زمینه انجام دهیم. در حال حاضر در دوره جدید مدیریت شهری تلاش می کنیم تا بسیاری از طرح‌های معماری را در قالب مسابقه‌ اجرا کنیم. کاری که در فرانسه و پاریس به شکل حرفه‌ای موفقیت های بسیاری را در پی داشته است.

وی گفت: اگر بتوانیم درمورد توسعه حمل‌ونقل عمومی و ارتباط شهرهای اقماری با تهران و در مرحله بعد ارتباط این شهرها با یکدیگر به یک فرمت کارگاهی (ورک‌شاپ) طولانی‌مدت و پایدار برسیم، مطمئن هستم که بسیاری از مدیران حمل‌ونقل شهرداری را تشویق می کنیم تا از آن ورک‌شاپ ها استفاده کنند. از طرف دیگر می توانیم همکارانمان را با برنامه‌های شما برای ۲۰۲۴ پاریس جدید نیز آشنا کنیم.

شهردار تهران ادامه داد: حوزه‌های زیباسازی و تجربیاتی که شهر را تلطیف می کنند نیز مورد علاقه ما هستند؛ استفاده از هنر، رنگ و هنرهای تجسمی در آرامش‌بخشی به شهر اقدامی است که در نظر داریم در تهران انجام دهیم.

حناچی گفت: توسعه و پیشرفت در موضوع اتوبوس های برقی شهری نیز یکی از موضوعات مهم برای ماست. با اینکه در یک دوره ۱۰ ساله میزان آلاینده‌ها در تهران روند کاهشی داشته‌اند، در ۲ ماه از سال با پدیده وارونگی هوا مواجه هستیم. به همین دلیل تلاش می کنیم تا حمل‌ونقل عمومی‌ را به سوخت های پاک مجهز کنیم.

شهردار تهران ضمن اشاره به این‌که ما خیابانی به نام ولیعصر (عج) داریم که آن را ثبت ملی کرده‌ایم و برای ثبت جهانی آن تلاش می کنیم، عنوان کرد: این خیابان ۲۰ کیلومتر طول دارد و جنوبی‌ترین نقطه شهر را به شمالی‌ترین نقطه آن متصل می‌کند؛ حدود ۱۸ هزار چنار قدیمی در این خیابان است و بنا داریم از طریق ال ار تی یا اتوبوس برقی آن را تجهیز کنیم‌. ما گاز در ایران زیاد داریم، اما گازوییل تولید کشور از نظر استانداردهای گوگردی‌ برای شهر مناسب نیست و این بخشی از مشکلات ماشین های سنگین ماست.

سفیر فرانسه در ایران: از اقدامات شهرداری تهران در راستای ترمیم خانه های تاریخی استقبال می کنیم

در ادامه این دیدار، فیلیپ تیه‌بو، سفیر فرانسه گفت: زمانی سفارت فرانسه در حاشیه شهر بود اما حالا در مرکز شهر است و این یعنی توسعه شهری تهران مشخصا بسیار زیاد بوده است. تهران و پاریس چالش های مشترک بسیاری دارند. پروژه جدیدی داریم به نام پاریس جدید که می خواهیم خطوط قطار شهری را تا شعاع ۴۰ کیلومتری شهر گسترش دهیم. توسعه پاریس نیز همیشه با یک سری مشکلات همراه بوده مانند اینکه باید مسائل حمل‌ونقل از شهرهای کوچک به پاریس و از شهرهای کوچک به یکدیگر را حل کنیم. 

وی ادامه داد: از اقداماتی که شهرداری تهران انجام می دهد بسیار استقبال می کنیم؛ به ویژه از ترمیم خانه‌های قدیمی در شهر. علا‌وه بر همکاری هایی که در زمینه میراث فرهنگی می توانیم داشته باشیم، می توانیم درمورد موضوعات زیرساختی و توسعه دوچرخه‌سواری نیز همکاری های بسیاری داشته باشیم. از سوی دیگر به واسطه پروژه پاریس بزرگ که به بازی های المپیک ۲۰۲۴ مرتبط است، می خواهیم زیرساخت های زیرزمینی‌ را تقویت کنیم.

در پایان این دیدار فیلیپ تیه‌بو نیز خاطرنشان کرد که بدون شک موضوعات بسیاری برای توسعه همکاری‌های شهری میان دو کشور وجود دارند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن