جزو ۵ کشور برتر سدسازی هستیم
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: ایران در حال حاضر جزو پنج کشور برتر سد سازی در دنیا بهشمار میآید.
محمد حاج رسولی ها در آیین کلنگزنی و اجرای شبکه آبیاری پایاب سد گیوی در شهرستان کوثر که با حضور نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، استاندار، مدیران بانکهای کشاورزی و سپه، فرماندار و امام جمعه شهرستان کوثر برگزار شد، به شاخصهای توسعهای در بخش آب کشور اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب در سطح کشور ۱۹ سد بیشتر نداشتیم و این سدها عموما در مکان هایی اجرا شده بود که سختی و شرایط پروژه های اجرا شده در بعد از انقلاب را نداشت.
حاج رسولی ها افزود: در حال حاضر و بعد از انقلاب ۱۸۵ سد در کشور ساخته شده است که از این حیث ایران جزو پنج کشور برتر سدسازی است.
وی ادامه داد: بهرغم تحریمهایی که توسط کشورهای استکباری علیه ایران اعمال میشود، اما ایران در ۱۶ کشور دنیا فعالیتهای سدسازی را انجام میدهد که برای ما دستاورد مهمی محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت منابع آب ایران همچنین فعالیت بخش نیروگاههای برقآبی در کشور را یادآور شد و گفت: در حال حاضر ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برقآبی در کشور داریم که قبل از انقلاب این رقم یکهزار و ۸۰۰ مگاوات بوده است.
حاج رسولی ها از وجود 2 میلیون و 400 هزار هکتار شبکه آبیاری در کشور خبر داد و گفت: این رقم قبل از انقلاب ۶۰۰ هزار هکتار بود که در حال حاضر با افزایش ۷۵ درصدی در این بخش مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: با پیگیریهای استاندار و مسئولان منطقه خوشبختانه امروز شاهد آیین کلنگزنی اجرای شبکه آبیاری پایاب سد گیوی هستیم که میتواند برای مردم منطقه شامل برکات روزافزون باشد.
مدیرعامل شرکت منابع آب ایران ادامه داد: شبکه آبیاری پایاب سد گیوی تنها شبکه در کشور است که از ماده ۵۶ تامین اعتبار شده و با سرعت بالای تخصیص اعتبارات از سوی دو بانک عامل سپه و کشاورزی در اسرع وقت اجرایی خواهد شد.
حاج رسولی ها افزود: ما همچنین از محل این سد برای پروژههای صنعتی نیز اختصاص آب را تدارک دیدهایم که میتواند با ظرفیت ایجاد شده در منطقه، کشاورزی این شهرستان را نیز اعتلا دهد.
عباس جنگی مرنی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل نیز در این مراسم گفت: تامین اعتبار مالی احداث شبکه آبیاری پایاب سد گیوی از محل فاینانس داخلی (ماده ۵۶) و توسط بانکهای کشاورزی و سپه خواهد بود و دولت بازپرداخت اصل و سود آن را تضمین کرده است.
وی، مجموع طول لولهگذاری خط انتقال و شبکه اصلی این پروژه را حدود 68 کیلومتر عنوان کرد و اظهار داشت: هزینه اولیه اجرایی این طرح حدود 2200 میلیارد ریال برآورد شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل افزود: اهداف اجرایی این طرح را افزایش درآمد و بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی مردم منطقه از طریق توسعه کشاورزی و در پی آن توسعه دامپروری و صنایع جنبی، ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت، کاهش بیکاری و همچنین بهبود شرایط اقتصادی منطقه عنوان کرد.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، جنگی مرنی در پایان با اشاره به اینکه سطح اراضی تحت پوشش شبکه آبیاری گیوی حدود 3100 هکتار است، خاطرنشان کرد: شهر گیوی و 15 روستای اطراف آن از مزایای این طرح بهرهمند خواهند شد.