صندوق بینالمللی پول ۵۰ میلیارد دلار برای کرونا کنار گذاشت
صندوق بین المللی پول بودجه ای ۵۰ میلیارد دلاری را برای کمک رسانی به کشورهایی که از ویروس کرونا آسیب دیده اند اختصاص داد است.
این سازمان همچنین اخطار داد که شیوع بیماری باعث شده رشد سال جاری اقتصاد جهان کمتر از سال پیش باشد.
این تصمیم بعد از آن گرفته شد که ویروس اکنون با سرعت زیاد از چین به بیش از ۷۰ کشور راه یافته است.
در هفته جاری دولت ها و بانک های مرکزی در اطراف جهان گام هایی برای کاهش تاثیر کووید-۱۹ برداشته اند.
صندوق بین المللی پول گفت این ۵۰ میلیارد دلار را در دسترس کشورهای کم درآمد یا درآمد متوسط با نظام های ضعیف بهداشتی قرار می دهد.
در همین حال این صندوق گفت که ویروس کرونا انتظارات در مورد رشد بهتر اقتصادی در سال جاری را زایل کرده و دستاوردهای ۲۰۲۰ را به کمترین میزان از زمان بحران مالی ۲۰۰۸ کاهش می دهد.
با این حال کاریستالینا گورگیوا مدیر صندوق بین المللی پول هشدار داد که پیش بینی ابعاد تاثیر ویروس آسان نیست: رشد جهانی در سال ۲۰۲۰ به کمتر از سطح سال پیش خواهد رسید، اما این افت تا کجا و چه زمان ادامه خواهد یافت هنوز نمی توان گفت.
او نگفت که آیا فکر می کند بحران فزاینده بهداشتی جهان می تواند اقتصاد را به رکود بکشاند.
این تازه ترین گام سازمان های مالی جهانی، دولت ها و بانک های مرکزی برای مقابله با تاثیر این شیوع است.
روز سه شنبه بانک مرکزی آمریکا میزان بهره را نیم درصد کم کرد به طوری که اکنون یک تا ۱.۲۵ درصد است.
در همان روز استرالیا و مالزی هم بهره را در واکنش به شیوع ویروس کرونا پایین آوردند. از سوی دیگر وزرای دارایی گروه ۷ قول دادند از کلیه «ابزارهای مناسب سیاستگذاری» برای مقابله با تاثیر اقتصادی شیوع بیماری استفاده کنند.
این هفته همچنین بانک جهانی ۱۲ میلیارد دلار کمک برای کشورهای درحال توسعه که با ویروس دست و پنجه نرم می کنند اختصاص داد. این شامل اعطای وام کم بهره و کمک فنی است.
در بریتانیا هم انتظار می رود بانک مرکزی به زودی نرخ بهره را کم کند و احتمال داده می شود ریشی سوناک وزیر جدید اقتصاد حمایت مالی از کسب و کارها برای مقابله با عوارض شیوع کووید-۱۹ را اعلام کند.