قفل شدن جاده‌های شرق اروپا، ورود خارجی‌ها به تایوان ممنوع شد

پس از عالمگیر شدن ابتلا به ویروس کرونا، اکنون بسته شدن مرزها تبدیل به معضل جدید کشورهای بزرگ شده است. ایالات متحده و کانادا به دنبال راهی برای ممنوعیت سفرهای غیرضروری بین دو کشور هستند. دونالد ترامپ به طور همزمان به دنبال تصویب و ابلاغ طرحی است برای بازگرداندن سریع مهاجران غیرقانونی که از مرز مکزیک به این کشور می‌آیند، اما این طرح هنوز نهایی نشده است.

رهبران اتحادیه اروپا نیز در تلاشند تا راه را برای تردد کامیون‌های حاوی مواد و کالاهای ضروری باز نگه دارند اما پس از اعلام بسته شدن مرزها، امروز مسافران زیادی پشت گذرگاه‌های مرزی این اتحادیه معطل ماندند. تردد کامیون‌های باری نیز به همین دلیل به کندی صورت می‌گیرد و باعث ایجاد راه‌بندان‌های چندکیلومتری در مبادی ورودی کشورهای اروپایی شده است. بعضی از این کامیون‌ها حامل مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی هستند.

اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، گفت: «متفق‌القول تصمیم گرفته‌ایم که ممنوعیت 30 روزه برای ورود اکثر خارجی‌ها به این اتحادیه برقرار کنیم.»

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز گفت: «رهبران اتحادیه اروپا به همراه انگلستان، نروژ، سوئیس و ایسلند طی یک کنفرانس تصمیم گرفتند با پیشنهاد کمیسیون مبنی بر ممنوعیت ورود به این اتحادیه موافقت کنند. این ممنوعیت شامل استثناهای بسیار محدودی است.» اما تاکنون تلاش اروپایی‌ها برای اجرای هماهنگ این ممنوعیت چندان موفق نبوده است.

یکی از معضلات آنها یافتن راهی برای ادامه کار کشاورزان و کارگران مزارع است که به صورت فصلی کار می‌کنند. شهروندان اروپایی نیاز به غذا دارند و وجود کشاورزان و کارگران مزارع برای تامین غلات، حبوبات و میوه‌ها حیاتی است.

ترافیک 28 کیلومتری در مرز اتریش

برخی از کشورهای شرق اروپا برای کاهش فشار ناگزیر شدند مرزهای خود را به سمت اتریش باز کنند تا مسافران به خانه برگردند و بار کامیون‌ها به مقصد برسد. مجارستان مرز خود را یک شب باز نگه داشت و به شهروندان بلغارستان اجازه داده شد در کاروان‌های به شدت کنترل شده عبور کنند اما آنهایی که مقصدشان رومانی بود، خوش‌شانس نبودند و راهی غیر از بازگشت نداشتند.

قبل از ظهر چهارشنبه قضیه فرق کرد. در مرز اتریش صفی از کامیون‌ها به طول 28 کیلومتر و یک صف دیگر به طول 14 کیلومتر از ماشین‌های شخصی و مسافری ایجاد شده بود و مرزبانی مجارستان به هیچ خودرو یا مسافری اجازه تردد نداد.

جاده‌های لهستان هم از این ترافیک مستثنی نبود. پس از این که دولت لهستان دستور بررسی دقیق ابتلا به ویروس کرونا را صادر کرد، یک راه‌بندان طولانی از هزاران کامیون در جاده‌ای که لیتوانی را به لهستان متصل می‌کند ایجاد شده است. دولت‌های لیتوانی و لهستان یک گذرگاه دوم برای عبور کامیون‌ها باز کردند اما براساس گزارش‌ها این گذرگاه هم کمک چندانی به کاهش ترافیک نکرد.

مشکلات مالزی و سنگاپور، عقب‌نشینی فیلیپین

در جنوب شرق آسیا، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مالزی به 673 نفر رسید و این کشور بدترین وضعیت را در این منطقه به خود اختصاص داد. پس از صدور دستور بسته شدن مرزهای مالزی، جاده بین مالزی و سنگاپور (قطب مالی منطقه) به شدت خلوت شد. روزانه بیش از 300 هزار نفر برای کار به سنگاپور مسافرت می‌کنند و بسیاری از آنها تصمیم گرفته‌اند دوره ممنوعیت سفر را در همین کشور سپری کنند.

در این بین فیلیپین اما از دستور منع تردد عقب‌نشینی کرد و به خارجی‌های مقیم فیلیپین 72 ساعت برای ترک این کشور مهلت داد.

تایوان که تاکنون بهترین عملکرد را در بین کشورهای شرق آسیا داشته، اعلام کرد از امروز ورود خارجی‌ها را ممنوع می‌کند و شهروندان این کشور باید دو هفته خود را در خانه قرنطینه کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن