زیان 700 میلیارد یورویی کرونا به اقتصاد آلمان
مطابق برآوردها زیان بحران کرونا برای اقتصاد آلمان میتواند بیش از ۷۰۰ میلیارد یورو باشد. یک انستیتو با سابقه پژوهشی برآورد کرده این بحران به رکود تولید و بیکاری میانجامد و بودجه را به شدت تحت فشار میگذارد.
انستیتو ifo در شهر مونیج برآورد کرده که زیان اقتصادی بحران کرونا برای آلمان میتواند تا ۷۲۹ میلیارد یورو باشد. بر پایه این برآورد پیامد شیوع ویروس جدید کرونا احتمالا وخیمتر از زیان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۹ و ضرر حوادث طبیعی خواهد بود.
این موسسه پژوهشی در بیانیهای که دوشنبه چهارم فروردین (۲۳ مارس) منتشر شد به جنبههایی از ابعاد ضربه بحران کرونا بر وضعیت اقتصادی آلمان پرداخته است. انستیتو ifo سال ۱۹۴۹ از ادغام دو موسسه پژوهشی حوزه اقتصاد در جنوب آلمان شکل گرفت.
کلمنس فوست، رئیس موسسه مستقر در مونیح میگوید شیوع کرونا برای اقتصاد آلمان رکود، بیکاری و تبدیل بسیاری از اشتغالهای کامل به پارهوقت را به دنبال خواهد داشت و بودجه سالیانه را با مشکلات عظیمی مواجه میکند.
مطابق سناریوهای مختلف، اقتصاد آلمان بر اثر بحران کرونا ۲ ۷ تا ۶ ۲۰ درصد کوچکتر خواهد کرد و هزینه آن بین ۲۵۵ تا ۷۲۹ میلیارد یورو خواهد بود.
به گفته کلمنس فوست احتمال میرود هزینه بحران کرونا از تمام زیانهای شناخته شده که در دهههای اخیر به خاطر بحرانهای اقتصادی و سوانح طبیعی بر اقتصاد آلمان وارد شده بیشتر باشد.
او معتقد است در شرایط کنونی به راهبردها و راهکارهایی نیاز است که امکان دهند از سرگیری تولید را با فروکش کردن موج اپیدمی پیوند زد.
بر اساس محاسبات انستیتو ifo اگر بخشی از فعالیتهای تولیدی و اقتصادی برای مدت دو ماه راکد بماند مطابق سناریوهای مختلف میزان خسارت بین ۲۵۵ تا ۴۹۵ میلیارد یورو خواهد بود.
در بهترین و خوشبینانهترین سناریو، اقتصاد آلمان طی دو ماه به اندکی کمتر از ۶۰ درصد حجم قبلی کاهش مییابد، و در ماه سوم به نزدیک ۸۰ درصد افزایش پیدا میکند و ماه بعد به سطح پیش از شروع بحران باز خواهد گشت.
برآورد موسسه ifo حاکی از آن است که درصورتی که ادامه توقف بخشی از فعالیتهای تولیدی و اقتصادی به ماه سوم کشیده شود، این وضعیت هزینهای بین ۳۵۴ تا ۷۲۹ میلیارد یورو خواهد داشت. در چنین وضعیتی حجم اقتصاد آلمان بین ۱۰ تا نزدیک ۲۱ درصد تحلیل میرود.
احتمال بیکار و پاره وقت شدن میلیونها شاغل
کلمنس فوست هشدار میدهد که بحران کرونا تاثیرات ناخوشایندی بر بازار کار و اشتغال در آلمان خواهد داشت و احتمال میرود به بیکاری یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر و پاره وقت شدن شش میلیون شاغل منجر شود.
میزان بیکاری در آلمان طی ۱۵ سال اخیر به کمتر از نصف کاهش یافته و در سال جاری با اندکی افزایش به نسبت سال پیش پنج و سه دهم درصد بوده است.
کابینه دولت ائتلافی به ریاست آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان برای کاهش پیامدهای بحران کرونا و کمک به واحدهایی تولیدی و خدماتی زیاندیده یک بسته حمایتی را در قالب متمم بودجه به میزان ۱۵۶ میلیارد دلار به تصویب رسانده است.
قرار است بخشی از این بودجه صرف جبران زیان بنگاههای اقتصادی و کمک به فعالیتهایی شود که از بحران کرونا آسیب بیشتری دیدهاند. انتظار میرود مصوبه هیئت دولت روز چهارشنبه به تصویب پارلمان فدرال (بوندستاگ) برسد و روز جمعه در شورای فدرال تصویب شود.
بیش از ۲۶ هزار مبتلا به کرونا در آلمان
مطابق فهرستی که دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز بر پایه آمار کشورها منتشر میکند، تا ظهر دوشنبه چهارم فروردین ۲۶ هزار و ۲۲۰ مبتلا به ویروس کرونا در آلمان شناسایی شده و ۱۱۱ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
در میان کشورهای اروپایی تا کنون تنها در ایتالیا و اسپانیا بیش از آلمان موارد ابتلا به کرونا شناسایی شده است. تا روز دوشنبه شمار مبتلایان در ایتالیا بیش از ۵۶ هزار و در اسپانیا بیش از ۳۳ هزار نفر بوده است.
شمار قربانیان ویروس کرونا در شش کشور اروپایی بیش از آلمان ثبت شده و تلفات کرونا در ایتالیا با پنج هزار و ۴۷۶ نفر بسیار فراتر از کل کشته شدگان بر اثر بیماری کووید- ۱۹ در چین است که کانون شیوع این اپیدمی شناخته میشود.